🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kısıtlı olmayan günlerde dışarı çıkılmasaydi diyor şu an bu tabloyu göremezdik diyor sağlık bakanımız . Bence dışarıda olan biteni göremiyorlar. Şuan canlı yayında konuşma yapıyor

  • Sağlık bakanına göre 65 yaş üstü ve 20 yaş altına hiçbir izin durumu yok. Bir öneri gelmedi dedi. Mayıs ayı boyunca anladığım sokağa çıkma yasağı olacak hafta sonları. Bayramda bari yapmasalar.

  • Ankara'da bir süpermarketin 40 çalışanında virus tespit edilirken market kapatıldı.

    Ankara'nın Batıkent taraflarında yer alan iki büyük market de kapatıldı hocam.Uygun fiyatlı olmasından dolayı çok müşteri alan noktalardı.Çevre ilçelerden de alışveriş yapmaya gelenler hayli fazlaydı..

  • Sağlık bakanına göre 65 yaş üstü ve 20 yaş altına hiçbir izin durumu yok. Bir öneri gelmedi dedi. Mayıs ayı boyunca anladığım sokağa çıkma yasağı olacak hafta sonları. Bayramda bari yapmasalar.

    Asıl bayramda ve tüm ülkede olması lazım

  • Fahrettin Koca : Maske ile ilgili herkese kod gönderiliyor, bu kodla alınıyor. Kendilerine kod gitmemiş vatandaşlar eczaneye gidip sormasın, kod geldiğinde gitsin.


    Çok sinir bozucu bir durum.Kod gelene kadar aşı çıkıcak

  • valla ben kod falan beklemedim eczaneye gittim eşim ve kendim için beşer tane maskeyi kimlik nosuyla aldım aldıktan bir sonraki günde kod geldi

  • Arkadaşlar bugün İspanya tekrardan antikor testine başlamış, sayı o yüzden yüksek geliyor.Sayın bakan yok mok diyor düşünmüyoruz ama şunu bizde de yaygın uygulasak bilsek neyimiz var neyimiz yok.Yoksa bu rehavet iyice arttı. Ha bakıyorum %70-80 maske takıyor millet ama yine de özellikle şehirlerarası yasak kalktığında bilemiyorum.Öte yandan bu hafta Cuma ya kadar bakacağım Rusya( ki test sayısında şov yapıyorlar adeta) Brezilya haricinde birleşik devletler, birleşik krallık, ispanya, almanya, italya, diğer avrupa devletleri sanki sihirli değnek değdi gözle görülür düşüşler var.Hafta sonu olan rakamları dikkate almıyorum çünkü bu zamana kadar bütün pazar günleri düşük gelmiş, onun harici haftaiçi sayılarını önceki hafta ile kıyaslıyacağım dünya da da düşüşe geçti gibi görünüyor(az önce yazdığım kafa ülkeler için konuşuyorum).Eğer geçtiyse ne oldu da geçti? Virüs mutasyona mı uğramaya başladı yoksa ekonomik nedenlerden mi düşüşe geçiyor gibi gösteriliyor.Fransayı sağlıklı değerlendiremiyoruz bir gün 1000 vaka ölüm veriyor 2 gün sonra 5-6 bin veriyor dönüyor tekrar 1000 e düşürüyor. Ülkelerin karantina önlemlerini kaldırmadan önceki son günler. Bu arada vaka sayılarına bakarken bu zamana kadar olan gidişatı değerlendirmek için düşüş var mı yok mu sadece PCR testlerine bakacağım. Antikor testi yapıp eklenen sayıları saymayacağım.

  • birde 19 mayısımız var salı gününe geliyor yani 2 hafta üst üste 4er gün sokağa çıkma yasağı olabilirmi olabilir 19mayıs haftası ve peşinden ramazan bayramı haftası