🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu süreci tahmin ediyorum bayrama kadar sürdürürler.... sonrasında kademe kademe gevşetirler... gevşetmek zorundalar.... biz millet olarak ciddiyetle kurallara uyalım yeterki...... ilelebet süremez.... Allah cc hayırlar versin... ne diyelim hepimiz bunaldık..

  • Arkadaşlar Sağlık Bakanlığına ve sağlık çalışanlarımıza güvenin. Filyasyon çalışmaları inanın çok büyük bi titizlik ve özveriyle yapılıyor. Şu an İstanbul’da filyasyon çalışmlarında görevli sahada aktif 4 arkadaşım var. Geceleri gündüzlerine karışmış durumda.Bakanımızın bu noktada anlattıkları tamamen reel.Ayrıca burda resmi verilere inanmayıp kendi kafasında kurgular kuran , kaynağı olmayan bilgileri ve tweetleri paylaşmakta ısrar eden arkadaşlarımız için paralel bi “ Corona karalama tahtası” gibi bi konu mu açılsa?😀Ne dersiniz Samet hocam?

  • Aslinda bakarsak aktif vaka sayısında en yüksek ülkeler arasındayiz ancak gerek sağlık sektorumüz gerekse ulkemizde yaşlı nufusun azligi ölen kişi sayısını kontrol altında tutuyor, Sağlık Bakanimizin açıklamalarında guvendigim noktalardan biri verilerin şeffaflığı diğeri de kendini bu işe adamış işinde iyi birisi ama beni rahatsız eden noktalar tabi ki de var mesela sorulara çok kaçamak cevaplar veriyor, karar noktasında maalesef geri planda yani baskı altinda,insanlari rehavete teşvik edecek cümleleri tahminleri elbette ki insanları korkutun demiyorum ama gerçekten de uzaklasmasin bunu istiyorum ha bir de şu maske konusunu kaç hafta oldu hala cozemediler insanlarımızin maskeye ulaşması şu anda çok sıkıntılı bir çözüm bulunması lazım şimdilik bunlar var söyleyeceklerim ekonomi kısmına hiç girmiyorum girersem cikamam çünkü.İyi forumlar...

    Einmal editiert, zuletzt von Mert_35 ()

  • Arkadaşlar Sağlık Bakanlığına ve sağlık çalışanlarımıza güvenin. Filyasyon çalışmaları inanın çok büyük bi titizlik ve özveriyle yapılıyor. Şu an İstanbul’da filyasyon çalışmlarında görevli sahada aktif 4 arkadaşım var. Geceleri gündüzlerine karışmış durumda.Bakanımızın bu noktada anlattıkları tamamen reel.Ayrıca burda resmi verilere inanmayıp kendi kafasında kurgular kuran , kaynağı olmayan bilgileri ve tweetleri paylaşmakta ısrar eden arkadaşlarımız için paralel bi “ Corona karalama tahtası” gibi bi konu mu açılsa?😀Ne dersiniz Samet hocam?

    En basta zaten bu konuya hep mesafeli oldum yine de öyleyim. Karalama konusuna gelecek olursak zaten sürekli saçmalayan kesim çok daha fazla saçmalama alanı yaratmaya gerek yok diye düşünüyorum. Yapılan resmi açıklamalara inanmayan var ise olayın ortasına ben inanmiyorum diye atlamasina gerek yok. Hiç bir şey yazmasa bile bu bile tavırdır. En basit önlem kendi onleminiz.

  • Arkadaşlar, gerçekten aklım almıyor. Bilen, mantığını kavrayan veya duyum alan bir kişi bana sorularımı açıklayabilir mi?


    Sorum 1: Virüs kontrol altına alındıysa, dışarda başıboş gezen insanların hiçbirinde virüs yok mu?


    Soru 2: Ayrıca sayın bakanımız dedi ki, %96,4 kontrol altına aldık. %4 alamadık demek ki. Yani basit bir matematik gibi düşünürsek, 100 kişiden 4'ü kontrol altında değil. Bu 4 kişiden en az 1 kişisi bu virüsü taşıyor olsa, bu kişi de 16 kişiye bulaştırıyor olsa ( İstanbul için sayın bakanımız söylemişti) bu 16 kişide diğer başıboş gezenlere bulaştırıyor olsa, nasıl kontrol altına almış oluyoruz?


    Soru 3: Gerçekten kontrol altına almışsak, yani başıboş gezen insanlara artık çoğunlukla bulaşmıyorsa, o zaman ülke olarak biz virüse önceden bağışıklık kazanmış olmaz mıyız?


    Kafa da deli soru işaretleri.


    Tam 14 marttan beri dış dünya ile ilişkimi kestim. Çok acil durumlar haricinde, çöp atma, anne babamın şeker tansiyon ilaçlarını almak dışında, dışarıya adımımı dahi atmadım. O ilaçları alırken eczaneye önceden arayıp hazırlattım. İmza atacagım diye kalemimi evden götürdüm. Eczanede 1 kelime bile konuşmadan çektim gittim. Evimin ihtiyaçlarını online olarak sipariş ettim. Annemin babamın siparişlerini de online olarak gerçekleştirdim. Annemle babamla yüzyüze gelemedim. Çocugum dede, ananne, teyze diye ağlarken, oturdum bende ağladım. Duygularıma yenik düşmedim. İlaçlarını 7.kattan sarkıttıkları iple gönderdim.


    Son soru: Ben bu kadar önlem alırken, bu kadar gereksiz yere dışarda gezen ahmak varken ve bu virüs kontrol altına aldık açıklamalarını yaparlarken ben mal mıyım? Ya da aklımla zorum mu var?

  • Bartın'da koronavirüs testi pozitif çıkan hasta sayısı 35 in üzerinde.Bunlardan çoğunun durumu gayet iyi, tedavileri tamamlanan 18 kişi bugün ambulanslarla karantina yurtlarına götürüldü.(Bİ)

  • Bakan Koca eğer yanlış anlamadıysam virüsü kontrol altına aldık demedi yayılması hızını kontrol altına dedi. Hani sürekli gevelediğim yeni vaka sayısı önceki günün toplam vakasının %10 altında kalması durumunu gördüğümüz için, virüs kontrolsüz bir şekilde yayılmıyor.Bu demek değildir ki virüs artık yeni birisine bulaşmayacak, bulaşacak ama az sayıda kişiye bulaşacak neticesinde sağlık hizmetlerin şişmeyecek.Ha sizin gibi ben de kendime soruyorum alemin enayisi ben miyim 1 aydır evden dışarı 3 kere çıktım o da sadece market alışverişi mecburen, bu millet niye çıkıyor diye ama karanlığa küfredeceğimize mum yakıyoruz işte emrah bey. Sizin aldığınız tedbirleri yapmayı bırakırsak bu iş yine zıplar ki dua edelim geçen cuma nın faturası çok çıkmasın yoksa gerçekten önümüz aydınlık.
    Arkadaşlar hiç bir ülkenin ölüm sayısını diğer ülkeler ile kıyaslıyamayız. İtalya kalkıpta en başından beri yaşlıları bırakalım gençleri kurtaralım demedi, hastalık İtalya'da yüksek oranda yaşlılara bulaştı. Kaldı ki giden arkadaşlar varsa italya ya, gerçekten hastahaneleri genel anlamda çok zayıf.Bakın dikkat edin genel anlamda çok zayıf, ha illaki büyükşehirlerinde son derece modern ve güzel hastahaneleride vardır ama genel anlamda zayıf.Mesela İngiltere, NHS adı verilen sistem son 15 yıldır içi çürümeye bırakılmış bir sistemmiş araştırınız biraz. Fransa muhtemelen o yerel seçimlerin ceremesini çekiyor şu anda. Amerika daki ölümlere gelirsek. Sadece New York City'de 107.000 hasta var arkadaşlar eyalette ise 200.000 geçmiş. Çok kısa sürede 107 bin hasta yığılırsa kurtarabileceklerinizi de kurtaramıyorsunuz.Kaldı ki Amerika halkının genel anlamda sağlıklarını biliyorsunuz, obezite vs çok çok sağlıklı bir halk değil.Almanya ya bakın mesela niçin ölüm az hem sağlık sistemleri iyi hem disiplinli toplumcu kurallara daha aşinalar hemde hastalığa yakalananların yaş grupları genç, Sayın bakanın geçen hafta açıklamasında bizimde yaş gruplarını da vermişti bizimde genç kesim ağırlıkta. Bİr kez daha yenileyeyim şu Cuma akşamından büyük bir darbe yemez isek, sayı bakımından Almanya nın çok az daha üstünde götürecez gibi görünüyor.

  • Nigde de 104 vaka var.(bakan ilk acikladiginda 3 kişiydi) 24 ü saglik calisani. 4 kişinin de vefat ettigi söyleniyor.ölenlerin ikisinin yaşi 83 ve 75.

    Nigde haber

    Nigde de cok hizli yayilmiyor ozellklle köylerden haber geliyor sehirde var ama köylere de sıçrama nedeni genelde istanbul kaynaklı.bikac köy karantinada.

  • Dun beni saglik ocagindan aradilar. Neden test yaptirdiniz diye. Herhangi bir sikintiniz olursa bizi arayin dediler.


    Bu arada semptonlar arasinda ishalide saydi. Demekki virus bagirsak sisteminide bozuyor.