🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ya şu vaka sayıları konusunda 10 kere 100 kere dedik. Gidin " DIAMOND PRINCESS " yolcu gemisinin sayılarına bakın. Yaş ortalaması ne? kaç test yapılmış? Hastaların yüzde kaçı belirti göstermeden iyileşmiş.Ölenlerin yaşı ve varsa kronik rahatsızlıkları ne?Yoğun bakıma yatırma oranı ne? Ölüm oranı ne? Hepsi yazıyor internette biraz araştırma yapmak zor olmamalı zaten bütün gün boş durulan evde.3100 toplam(çalışan+yolcu) insan olan gemide 700 kişi hasta vardı. Sİze ortalama bir rakam verebilir. Dünyadaki bütün ülkeler rakamlarla oynasalar bile o gemide oynanması imkansız. Benim panik atağım var, 2 hafta önce acaba aileme etrafıma bulaştırır mıyım diye kendimi yedim bitirdim evde.Hastalığın her türlü belirtisini yaşadım ateşten ölüyorum zannederken derece ile ölçtüğümde 36.6 çıkıyordu ateşim.Kendinizi harap etmeyin.Ben çok dindar bir insan değilim fakat vade gelince çelik kasanın içinde de olsan kaçamayacağını bilen birisiyim. Bu arada hastalık ilerlese de gerilese de dünyada amerika almanya japonya dahil en güçlü ekonomileri olan bütün ülkelerde en fazla hazirana kadar insanları evde tutabilir.Buna hiç kimsenin ekonomik gücü yetmez.Üretim olmadan süreklilik sağlanmaz.Şahsi düşüncem ya ilaç çıkar yada medya yoluyla bu hastalık gündemden düşer yavaş yavaş günlük hayatlarına dönmeye başlar insanlar. Bu dünyanın başına gelen ne ilk nede son salgın olacak.

  • Butona arka arkaya sürekli basın karşınıza bir ekran gelecek siparişin tamamlandığıyla ilgili, o geldiğinde olmuştur.

    Parmaklarım nasır tuttu arka arkaya basmaktan şimdilik pek işe yaramıyor ama ben yinede devam edeyim

  • nufus olarak avrupada bizle ayn sadece Almanya var. Almanya 918,460 test yapmış biz ise 181,445 test yapmışız. yani yaklaşık bizim 5 katımız.Vaka sayısı olarak çok kötü gidiyoruz düz mantıkla Almanya ının test sayısına ulaştığımızda şu anda avrupada en çok vakası olan ülke olma ihtimalimiz var. daha geç test yaptıkça izolasyon sağlamadımız için virüslü insan başkalarına bulaştırıyor

  • bu maske işi biraz karışık olmuş.. metro ve metrobüse binenlere elden dağıtım yapıyordu ibb. bu konuda muhtarları (seçmen kağıdı nasıl dağıtılıyorsa örnek) veya belediyeleri kullanıp millete elden dağıtsalar çok daha iyi olacak sanki.

  • Ekvador'un Guayaquil şehrinde Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ölen onlarca kişinin bedenleri sokaklarda çürümeye terk edildi.


    Sosyal medyada paylaşılan videolar üzerine cesetler kaldırılırken, devlet başkan yardımcısı özür diledi.

  • Bazïları Erken Tanı Diyorsa Böyle Bir İmkan Yok.Zaten 5 günde Ancak Belirtiler Çıkıyor(En Erken).O Zamana Kadar Nereleri Geziyor Allah Bilir.Bunu Bir Profösörde Demişti.Yani İmkan Yok.Başka Bir Fikirde Olarak Herkese Test Yapılmaması İyi Birşey.Grip Ve Nezlenin Arasında Kaynıyor Olabilir Vakalar.

  • ya arkadaslar burda sadece gercek veriler paylasilmali..o bunu demis bu bunu demis vs.sacma sapan seyler.sosyal medyada yazilan seylerin burda paylasilmasinin mantigi ne?cok ciddi bir sinavdan geciyor dunya.magazinvari veruisiz mantiksiz paylasimlarla biktirmayalim derim burayi