🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Trabzon Valiliği: “İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karar doğrultusunda, şehrimize her ne şekilde olursa olsun (kara, deniz ve hava yolu) giriş yapacak kişiler, 14 gün süreyle ikametgahlarında gözlem altında tutulacaktır.”

  • Ben abartıyorlar diyordum ama gerçekten komplo teorilerine yabana atmamaya başlayacağım buyrun size iyi mi yoksa kötü mü olduğunu bilemediğim bir haber
    https://pittsburgh.cbslocal.co…tential-vaccine-unveiled/
    Buda italyan rai kanalından Pİttsburgh Üniversitesinin haberi haber aynı haber.
    http://www.rainews.it/dl/raine…42cad4cdf.html?refresh_ce
    İyi haber şu aşı beklenenden çok daha önce çıkacak şu anda hayvanlar üzerinde yapılan testleri geçmişler.Bu kadar hızlı ilerlemelerinin sebebi önceki sars ve mers ten elde ettikleri tecrübeymiş, aşının ürettiği antikorların 1 sene koruma sağlaması bekleniyormuş.Önceden Oxford Üniversitesi'de şimdi Pittsburgh da iyice dillendirdiğine göre sonbahara çıkaracaklar aşıyı.Fakat dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama Pittsburgh'un ürettiği aşı bildiğimiz şırınga aşılardan değil. Haberin görsellerinde görülüyor. Bunlar resmen bir sonraki adım da resmen çipleyecekler.

  • Yaşım 18 şu iki gündir sanki aldığım nefes az geliyor gibi 4-5 dakikada bir derin nefes alma ihtiyacı doğuyor ama başka hiçbir belirtim yok en ufak bir belirti yok ateş olsun öksürük olsun burun akıntısı olsun ama nefes yetmiyor aldığım ve iki gündür çok rahatsız etmeye başladı üstüne sınav senem sizce psikolojik midir ? Yoksa bu tarz bir olay olabiliyor mu

    Psikolojik oluyor hocam genellikle, ben de 3 senedir olan durum; ama sıkıntılı her şeyi tamamen unuttuğum sürelerde olmuyor 🤗🤗

  • Aynısı banada oldu 4-5 gün boyunca ama son 2-3 gündür herhangi bir sıkıntı kalmadı eski düzenime geri döndüm. Nefes alıp vermede sıkıntı yaşadığım bu süreçte öksürük hiç olmadı ateşim 35,7-36,2 arasında seyretti. Özellikle gece yatarken göğsümün üstünde ağrı hissediyor ve nefesi alıp verirken bazen zorlanıp uykumdan uyanıyordum. Bu süre zarfında bol su içtim (günde 2 litre) her gün 1 küçük paket meyveli kefir içtim, uyku düzenine dikkat ettim ve sağlıklı beslenmeye abur cubur yemeyeye çalıştım. Belki virüsü kaptım hafif semptom göstererek atlattım belkide psikolojik olarak bu duyguyu yaşadım. Ama şöyle bir durum var benim bağışıklığım çok güçlü nezle olursam 1 günde grip olursam 2 günde ayakta atlatan bir bünyeye sahibim. İnsanın aklına her ihtimal geliyor maalesef

    Özellikle akşam uyumadan önceki 2 saat kadar bir şey yememeye özen gösterin ve de kendi ruh sağlığınız için güzel, sevdiğiniz şeylerle oyalanın; önlem alalım; ama stres boyutuna olayı getirmemeliyiz, bir eczacı olarak önerilerim bu şekilde size de hocam 🤗🤗🤗

  • Hastalık hastaları başlamış bile sakin olun arkadaşlar benim de gözüm pembeleştı dün meğersem uykusuzluktanmış bugün geçti hay aksi şeytan :D :P


    Korona gündeminden biraz uzaklaşmanızı tavsiye ederim günde 50 sayfa yazı yazılıyor bu konuya bilim kurulu bu kadar tartışmıyordur.

  • Gundemle fazla mwsgul olmayin. Adim adim gunluk vaka sayilarini takip edenler var. Bendede derin nefes alma istegi vardi bi ara. Yuzde 90 i psikolojik. Hastaliktan kimse ölmüyor derdi bi prof abi. Vade dolduysa hastalik bahane derdi. Mesele vadeyi nasil doldurdugumuz. Olmusla ölmūse care yok. Hepimiz ya olmus yada ölmus olucaz elbet. Allah yardimicimiz olsun yeter. Bir sekilde su akar yolunu bulur zaten.

  • Elektrik ve doğalgaz sayaçları okunmayacakmış sonra da ortalama tüketime göre gönderilecekmiş. Ama bahara geldik doğalgaz o kadar yüksek olmaz , neye göre ortalama , kışa göre olursa fena

    Einmal editiert, zuletzt von Neftis ()

  • Elektrik ve doğalgaz sayaçları okunmayacakmış sonra da ortalama tüketime göre gönderilecekmiş. Ama bahara geldik doğalgaz o kadar yüksek olmaz , neye göre ortalama , kola göre olursa fena

    Dediğiniz karantina bölgelerindeki evler için geçerli imiş

  • Elektrik ve doğalgaz sayaçları okunmayacakmış sonra da ortalama tüketime göre gönderilecekmiş. Ama bahara geldik doğalgaz o kadar yüksek olmaz , neye göre ortalama , kola göre olursa fena

    Aynen katılıyorum. Özellikle doğalgaz son 3-4 aya göre ortalama alınırsa sıkıntı zaten kışın fazla yandı kışa göre alacaklarsa problem. Tabi haberin detaylarından haberim yok suanlık.

    2 Mal editiert, zuletzt von ExcuseMe ()

  • Aynen katılıyorum. Özellikle doğalgaz son 3-4 aya göre ortalama alınırsa sıkıntı zaten kışın fazla yandı kışa göre alacaklarsa problem. Tabi haberin detaylarından haberim yok suanlık.

    Ortalama gecen seneki Nisan Mayıs ve haziran ayını baz alıcakmış temmuzda ise fatura okununca mahsuplar yapılacak fazla alındı ise bir sonraki fatura dan düşülecek eksik ise ilave bedel yansıyacakmış.

  • Aynen katılıyorum. Özellikle doğalgaz son 3-4 aya göre ortalama alınırsa sıkıntı zaten kışın fazla yandı kışa göre alacaklarsa problem. Tabi haberin detaylarından haberim yok suanlık.

    Geçen yılın aynı ayına göre ortalama alacaklarmış hocam.

  • 3 ay süreyle elektrik ve doğalgaz faturaları için sosyal mesafe kuralına uymak adına sayaç okuma yapılmayacak. Abonelere geçmiş tüketim ortalamalarına göre fatura gönderilecek. Söz konusu faturadan az veya çok bir hacarama yapıldığında sayaç okumasına göre aradaki gider ya aboneye ödenecek ya da abone farkını yatıracak. Mevsimsellik de dikkate alınarak tüketicinin son iki yılın ilgili ayına ait tüketim ortalamaları üzerinden, tüketicinin geçmiş tüketimi olmaması halinde ise emsal tüketim veya tüketici beyanına göre kıyasen faturalandırma yapılacak. Genelge kapsamında faaliyeti durdurulan işletmelerin sayaç okumaları (tahakkuk) ertelenecek. Bu dönemde evlerini kullanmayan yurttaşlar ise geçmiş döneme göre fatura ödeyip, daha sonra farkı tahsil edebeilecek.

    Öne çıkan haberler

    EPDK’dan yapılan açıklamada, Covid-19 ile mücadele kapsamında salgının yayılmasını engellemek ve sosyal izolasyonun en iyi şekilde sağlanması amacıyla bu konuda yetkili uzman kurul ve kurumların tavsiyeleri doğrultusunda sayaç okumalarına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldığı belirtilerek yapılan düzenlemenin önceliğinin hem sektör çalışanlarının hem de tüketicilerin sağlığının korunması olduğuna dikkat çekildi. Böylece saha çalışanlarının azami düzeyde izolasyonu da sağlanacağı vurgulanarak şöyle denildi:

    “Elektrik ve doğalgaz faturalarına ilişkin “Kıyasen Fatura Düzenlemesi” bütün vatandaşlarımızın sağlığı için hayata geçirilecek olan ve sınırlı süre için uygulanacak bir düzenlemedir. Vatandaşımızın aleyhine bir uygulama kesinlikle söz konusu değildir, olamaz ve böyle bir uygulamaya Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun izin vermesi de mümkün değildir.

    Kıyasen Fatura Düzenlemesi sadece karantinaya alınan ve idari kararlarla sayaç okumalarının durdurulduğu yerleşim yerleri ile sayaç okuma yapan çalışanların sosyal mesafelerini koruyamayacağı durumlar için geçerli olacak ve yalnız bu durumlar için kıyasen fatura yöntemi izlenecektir.”


    FATURA TUTARI NASIL BELİRLENECEK

    Elektrik ve Doğal Gaz faturalarına ilişkin Kıyasen Fatura Düzenlemesi'nin detayları ise şöyle açıklandı:

    “Kıyasen fatura uygulaması geçici bir süre (3 ay) uygulanacaktır. Uygulama sayaç okuma yapan çalışanların sosyal mesafelerini koruyamayacağı durumlar için geçerli olacak ve yalnız bu durumlar için kıyasen fatura yöntemi izlenecektir.

    Bu kapsamda sayaçları okunamayan tüketicilere posta, kargo, SMS, e-fatura, e-posta vb. yöntemlerle ulaştırılacak faturada, bu faturanın sayacın okunamaması nedeniyle geçmiş tüketim ortalamaları dikkate alınarak kıyasen yapıldığını ve sayacın okunduğunda ilgili mevzuat çerçevesinde gerçek tüketim miktarları üzerinden düzeltmenin yapılacağını içeren bir bilgilendirme yapılacaktır.

    Sadece okuması yapılamayan tüketiciler için okuma yapıldığı tarihte düzeltme/mahsuplaşma işlemi yapılacaktır.

    Elektrik fiyatlarına üç ay zam yok!

    Mahsuplaşma işlemi sonucunda tüketicinin alacağı oluşması halinde defaten, tüketiciye borç oluşması halinde ise sayacın okunamadığı fatura dönemi kadar taksitlendirme yapılacaktır.

    Mevsimsellik de dikkate alınarak tüketicinin son iki yılın ilgili ayına ait tüketim ortalamaları üzerinden, tüketicinin geçmiş tüketimi olmaması halinde ise emsal tüketim veya tüketici beyanına göre kıyasen faturalandırma yapılacaktır.

    Örneğin mayıs ayı için düzenlenecek faturada 2018 ve 2019 yılı Mayıs aylarına ilişkin kullanım yerinin tüketim ortalaması kullanılacaktır.

    Tüketimlere ilişkin fatura hesaplama yöntemi EPDK tarafından takip edilecek, tüketicilerin mağdur edilmesine kesinlikle izin verilmeyecektir.


  • Ne kadar anlamlı bir söz bizim için çok geç kalınmış olunmaz umalım ki...



    "Her felaket filmi,hükümetin bir bilim insanını görmezden gelmesi ile başlar."

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.