🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Doğruluğu ne kadar bilinmez ama şu anki vakaların %50 üzeri İstanbul'dadır. (bu tamamen diğer ülkelerin şehir durumlarına bakarak söylediğim orandır)

    Ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ekonomiyi gerçekten zora sokuyorsa bilim kurulunun en azından varsa bu tarz bir şehir, orayı önceden karantinaya alıp, giriş çıkışları yasakladıktan sonra şehir bazında sokağa çıkma yasağı uygulayabilir.

    Bunu yapabilmek için çok sağlam giriş çıkışlar kapatılmalı.Şehir bazlı karantinada insanlar kaçıyor o şehirden. İtalya'nın en çok vakası olan bölgesinden kaçmışlardı ve böylelikle tüm ülkeye daha çok yaydılar virusu.

  • Bunu yapabilmek için çok sağlam giriş çıkışlar kapatılmalı.Şehir bazlı karantinada insanlar kaçıyor o şehirden. İtalya'nın en çok vakası olan bölgesinden kaçmışlardı ve böylelikle tüm ülkeye daha çok yaydılar virusu.

    Haklısınız. Bir de öyle bir tarafı var maalesef

  • İtalya ve ispanya da ölümlerin bu kadar çok olmasının sebeblerinden bir tanesi de , sağlık sisteminin ,vaka sayısına göre yetersiz kalmasıdır.


    Güzel ülkemin yöneticilerinin en önemli görevi , türkiye de ki vaka-ölüm denklemininin büyüklüğünü test etmemeleridir.

    ilk şartı da salgının engellenmesidir.geç kalmadan !!!! Ne olur !!!!

  • Şu olay ilk patlak verdiğinde dışarı ile ilişkileri kesecektik. Sınır kapıları, yurt dışı uçuşlar, limanlar kapatılacaktı. Dışardan sinek bile giremeyecekti. İşte o zaman ülke olarak vakasız bile atlatırdık olayı. Dış ekonomi olarak zor günler geçirirdik ama en azından içerde sıkıntı olmazdı, piyasa dönerdi. Şimdi hem içerde hem dışarda sıkıntı var. Yani ülkeyi karantinaya alacaktık. Dışarı çıkma yasağı (yurt dışı) olacaktı. Giden de alınmayacaktı. Alınsa dahi şuan ki şekilde üst güvenlik önlemleri ile özel olarak getirilecekti.


    Diyelim ki ülkemizde bitti, başka yerlerde var yine olmaz. Kökünden sona ermesi gerekiyor bu illerin. Aksi takdirde döner dolaşır yine bize bulaşır.

  • Abi benim aklım artık durdu bilim üyeleri bildiğim kadarıyla tedbirlere uyulursa 2 ayda biter diyorlar uyulmaz ise 1 seneyi aşar abi madem böyle bişey var madem güçlü ekonomi diye bağırdık çağırdık yapın abi sokağa çıkma yasağını 2 ayda bitirelim türk değilmiyiz virüs laneti bitince ekonomininde üstesinden hep beraber geliriz herşey çalışmakla geçer ama önce sağlık sağlık olmadan o çalışmayı yine yapamıycaz yine ekonomin zarar görecek büyük oynayalım ya batar ya çıkarız ama bu inançla batmayız evelallah böyle hergün parça parça eriyeceğimize daha katı uygulayalım erimeden eritelim yeter yahu sokağaçıkmayasağı gelsin ya

  • Türkiye’de Pozitif Vaka Oranı:


    19 Mart — Oran: %8.48


    20 Mart — Oran: %8.5


    21 Mart — Oran: %9.3


    23 Mart — Oran: %7.97


    24 Mart — Oran: %8.67


    25 Mart — Oran: %11.14

  • Devlet kapanan dükkanlarda kısa çalışma ödenekte kolaylık sağlayacak denmişti 600 günden 450 güne düşmüş çalışma gün sayısı şimdi yeni işe başlamış birisinin patronunun elinde hayatı.Patron ya işten kovacak, ya ücretsiz izin verecek yada maaşını patron vermeye devam edecek.Şaka gibi yemin ederim.Misal bizim dükkanda bir çalışanım 394 günde ve şimdi bu kişi bu ödenekten yararlanamayacak ama maaşını vereceğim her şekilde.Kolaylık göremedim sağlanan, 150 gün azaltıldı sadece :/

  • İlk vaka açıklandığında ilan etseydik şuanda belki de 100-200 arası vakamız vardı veya daha da yayınlayacaktı hep geç kalıyoruz

    İlk vaka görüldüğü an yasak kararı alınsaydı hakikaten hemen etkili olurdu, bu aşamada alınacak bir yasak kararının olumlu etkisi ancak Mayıs başı gibi gelir, tabii unutmayalım ki şöyle olsa böyle olsa demek geçmiş için değil gelecek için anlam ifade eder, ders olur, geçmiş için söyleyeceğimiz esas şey: nasip böyleymiş..

  • 100 ölüyü geçmeden bu virüsü atlatırsak başarıdır bence gönül ister di ki kimse ölmeseydi veya en azından şuanki sayıda kalsaydı

  • Ulkemizin ekonomik bir sıkıntı yasamasi kacinilmaz anca sonrasinda kisa surede iyilesme ve guclenme olacak bence. Bircok ekonomi yazari da ayni goruste, hem ulkemiz hem de dunya icin..

  • Korktuğum başıma geldi, verilerde gördüğüm o sıçramayı yaptı. Günler evvel bahsettiğim 3 haneli eşik değerim 350 sularıydı. Artık neler olacak, fikir yürütmek bile istemiyorum. Moralim sıfır.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • 100 ölüyü geçmeden bu virüsü atlatırsak başarıdır bence gönül ister di ki kimse ölmeseydi veya en azından şuanki sayıda kalsaydı

    100 ölü?? takdir Allah'ındır tabii, ama 1000'li sayılara her yönden şimdiden hazır olalım diye düşünüyorum.. şimdiden gerçekçi olursak hem millet hem devlet daha iyi tedbir alacaktır...

  • KKTC'de koronavirüs nedeniyle başbakan, bakanlar ve milletvekillerinin maaşlarından yüzde 56 kesinti yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca 5 bin liranın üzerinde maaş alan memur maaşlarında yüzde 25 kesinti yapılacağı açıklandı. (Mahluklar Haber)