🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • şun 65 yaş ücretsiz ulasim kartlarinin tehlike gecene kadar durdurulmasi gerekiyor. Biniyor araca sonra bir durak sonra iniyor. Bedava diye habire geziyorlar. Yaslilarimizin umrunda degil virus falan. Devlet yaslilar icin ilk yapmasi gereken durum bu.

    Hocam yazınızın altına imzamı atarım.


    Sonuna kadar haklısınız, gün içinde metro kunlanan biri olarak bende aynı şeylere tanık oluyorum. Sırf gezmek olsun diye bir durak binip diğer durakta iniyorlar sonuçta onlara beleş. Evet ücretsiz olması iyi, ama yani bir yere kadar. Gün içinde yoruluyoruz, akşam metroya biniyorum. Sırf oturmak için sırada bekleyip ilk gelen metroya binmiyorum, ikinci gelende ön tarafta olduğum için biniyorum. Sonra geliyor bir yaşlı amcamız veya teyzemiz. Yine vijdanım el vermiyor maalesef yer vermek zorunda kalıyorum. Bir durak sonra iniyor, sonra bekle 25dk ayakta...


    Yapacak birşey yok, hiç birşey umrunda değil yaşlıların. Hele virüs hiç umrunda değil. Sonuçta kılasik lafları; Biz gelmişiz buraya kadar, daha napıcaz evlat. Ondan sonra doktorlar İtalya'da insan seçmek zorunda kalıyor. Yaşlı ve durumu ağır olana mı ağırlık verirler yoksa genç ve durumu ağır olana mı. Tabi ki doktorlar orta yaşlı ve gençlere ağırlık veriyor. Yaşlılar oradan bırakma beni diye doktora seslenince doktorun yaşadığı vijdan azabı? Buda çok kötü bir durum, yapacak birşeyleri yok insan seçmek zorundulae sonuçta. Durum çok ciddi ama farkında değil yaşlılar.


    Bu yüzden bende sokağa çıkma yasağı gelsin taraftarındayım. Yada belli bir yaş üsttü sokağa çıkma yasağı olmalı. Durum karışık hocam. Allah hayırlısını eylesin...

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Keşke daha çok insanımız olayın ciddiyetinin farkına varsa, kişisel tedbirlerini sıklaştırsa. Hergün artan sayıların hiç mi farkında değiller anlamıyorum. Çoğu akıllanınca iş işten geçmiş olacak ona yanıyorum...

  • Bugün ticaret yapanlar bilirler genelde fabrikaların ödeme günüdür.Tam 5 fabrikadan bugün meblağı 1000-5000 tl arası değişen alacaklarımı alamadığım gibi alabiliceğim bir tarihi de belli etmediler.Corona bahane oldu şimdi.Devletin yardım ettiği büyük firma sektöründe de değiliz.Allah küçük ve orta esnafa yardım etsin.Amerikan bankasının açıkladığı resesyona şimdiden girmiş gibiyiz...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • İlk önce haber kaynağını koyalım ;


    https://tr.euronews.com/2020/0…gini-resmen-ilan-ediyoruz


    Beklenen haberler bir bir geliyor, ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 12 küçüleceği ön görülüyor. İlk önce Çin ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 10 üzeri daralma beklediğini açıklamıştı. Ardından ABD ve çok yakın bir zaman da Almanya, Fransa, İngiltere hatta tüm Avrupa ülkeleri bu ülkelere ek olarak gelişmekte olan bütün ülkeler maalesef bizde bu ülkelerin içinde olacağız ikinci çeyrekte yüzde 10 üzeri daralma görecekler.

    Peki niye böyle birşey oldu, bu durum öngörülebilir değil miydi?

    Aslında 2020 yılı içerisinde şu zamana kadar çok olay yaşadık, covid-19 2019 yıl sonuna denk geldi fakat tamamen 2020 yılı başında herkesin hayatını etkiledi. Bu daralmalar tabi ki sadece bir virüs sebebiyle olmuyor, zaten beklenen bir resesyon vardı, bu virüs bu işin tuzu biberi oldu. Suudi Arabistan, Rusya ve Amerika arasında geçen petrol savaşı, dünya üzerinde adı konulmamış savaşlar, yeni oluşan pazarların her zaman olduğu gibi adil bir şekilde dağıtılmaması, Çin'in 2-3 ay boyunca ülkesini tam anlamıyla kapatması, üretim yapan bir çok şirketin şubat ayı içerisinde her sektörde üretim durdurması vs. bunlar beklenen dünya üzerinde ki ekonomik krizin çok hızlı gelmesini sağlayan etkenler.

    Her zaman savunduğum birşey var, ülkece üretimi durduramayız. Bizim ülke olarak ihracat yaptığımız bölgelerin başında Avrupa geliyor ve bu Avrupa bölgesi üretim ve tüketim skalasını ne kadar aşağı çekerse bizim ihracatımız o derece aşağı yönlü olacaktır.

    Peki bu durumdan nasıl kurtulabiliriz?

    Cevap biraz üzücü, kurtulma ihtimalimiz çok ama çok zayıf. Sebebi şu ;

    Avrupa bölgesinde oluşan durağanlığın bizi etkilememesi için yeni pazarlar bulmak gerekir. Aklımıza ilk neresi geliyor, paranın bol olduğu üretimin az olduğu, lüksün uşağı olan Arap yarım adası! Peki orda durum ne, tam bir vehamet. Suriye ve Libya ateşi oraları tamamen sarmış durumda, zaten kendileri ekonomilerinin yüzde 90 üzeri kısmını petrole ve doğal gaza bağladıkları için düşen petrol fiyatları sebebiyle bütçeleri alt üst oldu.

    Velhasıl arkadaşlar, yeni ama yepyeni bir döneme gebe bu günler. Bazı ağa babalarının kurduğu bu sömürü düzeni iflas sinyalleri veriyor. Dünya üzerinde milyarlarca çalışan insanın (onlar için köle) refahı, gelir düzeyinin artması, sağlığı, huzuru, eğitimi bu kesim için hiç önemli değil. Bizleri önemsemiyorlar, fakat bu virüs salgını bu zalimlere gösterdi ki dünya üzerinde sadece sağlık sistemini bile göz ardı etseler para kazanamayacaklar. Kurdukları ve övündükleri bu düzen alt üst olacak.

    Sonuç olarak ;

    Amerika, Avrupa ülkeleri, Çin, Rusya ve diğer ülkeler bu krizi atlatmak için piyasaya oluk oluk para döküyorlar. Şu anda karşılığı olmayan bu durumun 2021 yılında farklı bir hale geleceğini ve piyasa da çok ama çok fazla para olacağını söyleyebiliriz. Peki böyle birşey olursa ne olacak, ABD, Avrupa ülkeleri gibi ekonomiye yön veren ülkelerin paraları hızla değer kaybedecek ve gelişmekte olan biz gibi ülkeler 2007 yıllarında olduğu gibi bol paranın döndüğü zamanları yaşayacağız.

    2007 yılı ve sonrası dönemi bilerek telaffuz ettim dünya ekonomisini takip eden arkadaşlar iyi bilir ki, bu yıllar ve sonrasında ABD kaynaklı bir kriz oldu hani bizi teğet geçen. Mortgage sistemi ile Amerikanın iflas eşiğine gelmesi ve piyasalara oluk oluk para basmasıyla kurtulduğu o meşhur kriz. Biz gibi ekonomilere oluk oluk para geldiği bu dönemi biz çok iyi atlatamadık, inşaata çok yöneldik ve bu paranın devamı olacağı yanılgısına düşüp iyi manevralar yapamadık.

    Bu şans bizlere bir kere daha geliyor. Bu sefer inşaat değil eğitim, tüketim değil üretim, tembellik değil çalışkanlık, inovasyon, Teknoloji, sağlık, bilim gibi alanlara yatırım yaparsak işte o zaman dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına adımızı yazdırırız. Bu bir hayal değil, yakın gelecekte olacak gelişmeleri iyi okuyup analiz edersek bunu yapabiliriz.

    Herkese güzel günler dilerim.

  • Bazıları güzel mücadele felan ediyoruz diyor ama tamam güzel mücadele ediyor bakanlığımız ama ülkenin 3 te 1 beyinsiz,cahil kesim çok var.Eğer böyle devam ederseler 1 haftaya 7,500 10 000 vaka olur.

    Einmal editiert, zuletzt von Snowyy ()

  • Şimdiden Çinden yardım istemeliyiz diyebilirim Allah yardımcımız olsun bunlar laf dinlemedikçe olan ekonomimize olacak. Oğuzhan Uğurunda dediği gibi diğer ülkeler toplarlarken biz hala bununla uğraşıyor olalacağız.

  • şu anda millet bizim burada sahile akın etmiş. herkes piknik yapıyor. 8-10 kişi bir arada mangal yapıp selfi çekiyorlar. minübüsle bile gelmiş bir grup var. insanlar olayın ciddiyetini hala anlamamış

  • şu anda millet bizim burada sahile akın etmiş. herkes piknik yapıyor. 8-10 kişi bir arada mangal yapıp selfi çekiyorlar. minübüsle bile gelmiş bir grup var. insanlar olayın ciddiyetini hala anlamamış

    evet bende araçla geçerlen maltepe sahilde baya yoğun bir kalabalık gördüm insanlatımız çok ilginç gerçekten

  • Şuan neden yardım isteyelim herhangi bir ülkeden? diğer ülkeler toparlamışken biz niye uğraşıyor olacağız? bunlar hep farazi yazılar, bunların olabilirliğide var ama olmama ihtimalide var. Avrupa ülkeleri 2008 de krizden geberirken bize dokunmadı o kriz, Şuan bahsi geçen avrupa ülkelerinin hangisi doğru düzgün yönetiyor bu süreci?

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

    Einmal editiert, zuletzt von Narsil ()