🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bizede bulaştırmış olma ihtimali çok yüksek o halde...

    Kaynak:Irak haber sitesi


    Sağlık ve Çevre Bakanlığı Perşembe günü, İran'dan dönen genç bir adam için başkent Bağdat'ta yeni bir Corona virüsü vakasının kaydedildiğini duyurdu.


    Bakanlık sözcüsü Dr. Saif Al-Badr yaptığı açıklamada, bakanlığın "Bağdat'ta, Irak'tan İran'a dönen, koronavirüs bulaşmış genç bir adamı keşfettiğini ve karantinaya alındığını ve daha sonra laboratuvar testlerinin sonucunun olumlu olduğunu tespit ettiğini" söyledi. .


    Genç adamın şu anda iyi durumda olduğunu ve "durumunu takip etmek için gerekli tüm önlemleri aldığını ve uluslararası sağlık düzenlemelerine göre" kaydettiğini belirtti.


    Böylece, Irak'taki Corona virüsünün yeni enfeksiyonlarının sayısı, Necef'te bir İran din bilimi öğrencisinin ilk enfeksiyonunu ve Kerkük'te İran'dan dönen bir Irak ailesinin dört vakasını kaydettikten sonra altıya ulaştı.


    Bağdat Sağlık Genel Müdürü Al-Karkh Jasb Al-Hajjami, yaralı genç adamın durumu hakkında daha fazla ayrıntı bildirdi ve "İran'dan sonra Türkiye'ye gitti ve Irak'a geri döndü ve Al-Karkh Genel Hastanesi'ne gittiğini ve enfekte olduğunu tespit etti.

  • Virüsün Türk devletlerinde yayılmamış olmasını temizlikle bağdaştırmak doğru olabilir. Biliyorsunuz biz Türklerin en büyük özelliğidir temizlik bu İslamiyet'ten önce de böyleydi sonra da bir nevî gelenek diyebiliriz. Doğu Asya'ya bu konuda yer vermeye bile gerek yok, Arapların ne kadar temiz(!) olduklarını biliyoruz, Avrupalıların affedersiniz tuvaletlerinde bile hala su yok ki bu insanların temizlik kültürünü ne kadar geç öğrendikleri de hepinizin malumu.


    Ayrıca gördüğüm bir haberde Çin içerisinde ölümlerin her gün daha da azaldığı hastalığın yavaş yavaş kontrol altına alındığı belirtiliyor aşı duyumları da var Trump'ta bu iş martta biter dedi. Kısacası salgın çok fazla yayılmadan önüne geçilecek gibi duruyor. 10 yıl önce yaşanan kuş ve domuz gribinin ben de oluşturduğu etkinin yarısını bile oluşturmadı koronavirüs. Belki o zamanlar küçüktüm fazla endişeliydim belki şimdi duyarsızım bilemedim.

  • Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde koronovirüs paniği yaşandı. Enfeksiyon servisinde tedavi gören hastanın erkek olduğu ve Sabiha Gökçen Havaalanı'nda çalıştığı öğrenildi. Şüpheli hasta koronavirüs (COVİD-19) hastalığında görülen belirtiler sonrasında hastaneye başvurdu. Hasta ile ilgili tetkikler Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Burada yapılacak analizler sonrasında hastanın durumu netlik kazanacak.

    Hastanenin sadece enfeksiyon bölümünde br karantina durumu bulunurken, dğer tüm birimlerin açık olduğu ve normal işleyişin devam ettiği öğrenildi.



    https://www.kocaelibarisgazete…rus-alarmi-2-h122501.html

  • Estonya'nın başkentinde hasta çıkan kişi İranlı turistmiş ve bilin bakalım Avrupa'ya nereden uçmuş.İstanbul'dan... ?(


    İstanbul'dan Letonya Riga'ya uçmuş oradanda otobüsle Estonya Tallin'e geçmiş.


    Kaynak:https://www.delfi.ee/news/paev…e-numbril-112?id=89063523


    Haber sitesinden çeviri


    "Şu anda bir İranlı'nın Türkiye'den Riga'ya uçtuğu bilinmektedir. Karşılığında İran'dan uçmuştu. Tatile gitti. Riga'dan Estonya'ya otobüsle gitti. İran'la kimin temas kurduğunu bulmak için çalışmalar devam ediyor."


    Peki bizde bu İran'lının kimlerle temas ettiğine yönelik çalışma var mı? Bilinmiyor...

  • İyi bir makale olmuş okuyun bence :)


    https://evrimagaci.org/onumuzd…bu-ne-anlama-geliyor-8307


    Makaleden bir kaç alıntıyı atayım


    Önümüzdeki 1.5 Yıl İçinde Muhtemelen Koronavirüse Yakalanacaksınız! Bu Ne Anlama Geliyor?


    Harvard Üniversitesi epidemiyoloji profesörü Dr. Marc Lipsitch, The Atlantic ile yaptığı röportajında, eğer etkili bir şekilde önlem alınamazsa, 2021 yılının sonuna kadar yetişkinlerin %40-70 civarının SARS-CoV-2 tarafından enfekte edileceğini öngörüyor. Hatta aşağıda detaylıca işleyeceğimiz sezonluk tepki gibi bazı "hafifletici" unsurları göz ardı edersek, bu ihtimal %80-90 civarında! Bu, Dünya'da yaklaşık 5.5 milyar yetişkin olduğunu göz önüne alırsak, en iyi ihtimalle 2 milyar, en kötü ihtimalle 5 milyar insanın COVID-19 hastalığına yakalanması anlamına geliyor. Kıyas olması bakımından, her yıl sezonluk gribe 1 milyar civarında insanın yakalandığı tahmin ediliyor. Ancak şunun altını önemle çizmekte fayda var: Bu sayılar, bu kadar insanın öleceği ve hatta ağır bir hastalık geçireceği anlamına gelmiyor:


    Muhtemelen birçoğu hafif veya orta şiddette atlatacaktır; hatta hiçbir semptom görülmeyen birçok vaka da olacaktır. Tıpkı gripte olduğu gibi, COVID-19'da da sadece kronik sağlık sorunları olan veya yaşlı insanlarda hayatı tehdit edici düzeyde sorunlar görülecektir. Birçok insan, tedaviye bile gerek duymadan hastalığı atlatacaktır.

  • herşeye muhalefet olmak için yazmayalım


    http://www.medipol.com.tr/bilg…rkenin-faydalari-nelerdir

    Sayfaya ulaşılamıyor. Ayrıca Medipol Hastanesi'nin ticari web sitesinde paylaştığı bir yazı medikal bilimsel kaynak değil. Yazarı kim, hangi makalelere atıfta bulunuyor, yardımcı yazarları kim, hangi laboratuvarda yapıldı?