🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Popüler ve sansasyonel olmanın yollarından biri de korku ve panik yaratmaktır. Sosyal medyada kendine yer edinen komplo teorisyenlerinin veya dolaşan felaket mesajlarına kulak vermeyin, onların böyle ciddi bir durumu alet ettiği oyunlarına siz de alet olmayın. Bilgilerinizi yalnızca güvenilir haber kaynakları ve otoritelerden alın, bunun dışındaki mesajları ne dikkate alın ne de paylaşın. En önemlisi, bu tür salgınlarda sağlık sistemine güven çok önemlidir. Eğer ateşlenirseniz ve koronavirüs şüpheniz varsa (örneğin Çinli biriyle yakın temas kurmuş olmak, Asya’ya yakın zamanda seyahat etmiş olmak) hemen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Sirkeydi zencefilli baldı vitamindi bunlar işe yaramaz.

  • Taksicinin yaptığı önlem aslında sonuçta Çinde olmuş olay ama oda hastaneye gideceğini söylüyor indireceğine hastaneye götürmesi çok daha iyi olurdu ama o adamda taksiye bineceğine bi ambulans felan arasa daha makul olurdu.

    Hocam her mahalle için belirli sayıda taksi bulunması koşulu getirilmiş. Ambulanslar yetişemiyor vakalara. Gidilecek yer hastane ise bu konuda taksicilerin gerekeni yapması konusunda bilgi verilmiş ancak bu taksici abi haklı olarak korkmuş.

  • Her kurum başka bir şey söylemiş


    Fransız lab:20 ay'dan önce aşı hazır olmaz


    Alman Araştırma Bakanı: Bir kaç aya hazır


    Avustralya'daki Queensland Üniversitesi:16 haftaya hazır


    Şuan kendi aralarında rekabete girdiler ilk kim üretirse parayı o götürür...

  • Şu Fransız isminden utansın. Louis Pasteur'e saygınız da mı yok. Adam bu umutsuzluklarını görse Fransız Ensitüsünün yüzlerine tükürürdü herhalde.

  • Hocam ilaç şirketlerinin politikalarını az çok biliyorsunuz. Bu işte çok büyük para olduğunu da biliyorsunuz. Geçen okuduğum bir yazıda (nerede okuduğumu hatırlayamadım, bulduğumda eklerim ) vücuda giren mikrop bakteri vs. verilen ilaçların onları kurutmadığı sadece baskıladığı, her hangi bir hastalık durumunda tekrardan ilaca bağımlı ilaç almadan geçmemesi için uğraşıyorlar.Peki size bir soru bu hastalığın şu anda (gerçekten düşük öldürme oranını da göz önüne alın) aşısının olmaması yüzünden mi kopuyor bu yaygara ? tamamen duygusal sebeplerden olduğunu düşünüyorum ben.Amerika veya Avrupa da bin ve üzeri enfekte sayısına çıksın bakın bakalım nasıl icad olacak o aşı.

  • Arkadaşlar çok şükür şu an ülkemizde herhangi bir bulgu yok ama biliyorsunuz ki uçakla gemiyle günde binlerce mal giriyor ülkeye. Tespiti de mümkün değil eşya üzerinden sadece Çinli görünce kaçmakla olmuyor bu işler ( Irkçılık gibi oldu böyle de yazınca ama) Çok şükür Thy tüm uçuşları durdurdu 7 şubata kadar. Havalimanından bilgi veririm ara ara.

  • Bu tiplerin şikayet edilmesi gerek böyle ciddi bir olaydan bire kendilerine takipçi kasmaya çalışıyorlar.


    Çin'e gittin de ne oldu şimdi senin yüzünden ülkeye hastalık gelse ne olacak sen 2 takipçi kasacaksın diye.


    Öteki içtim diyen ise tam bir fake

  • 222 oldu ölü sayısı.

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • çin dışında ilk ölümler geldi. tayland 5 japonya 1 avustralya 2 ölüm oldu. taylanda 19 hastada 5 japonya da 15 de 1 avustralya da 4 hastada 2 ölüm olması ilginç oranlar. bu oranlari görünce aklima acaba çin ölüm sayısını saklıyo mu sorusu geldi

  • çin dışında ilk ölümler geldi. tayland 5 japonya 1 avustralya 2 ölüm oldu. taylanda 19 hastada 5 japonya da 15 de 1 avustralya da 4 hastada 2 ölüm olması ilginç oranlar. bu oranlari görünce aklima acaba çin ölüm sayısını saklıyo mu sorusu geldi

    Çin herşeyi yapar

    Ama her şeyi

    İnsanlık için büyük bir bela Çin devlet yapısı , halkına acımadan zulmeden , şimdide zulmü dünyaya yayılan Çin devleti.

    Hastalıkla ilgili şeffaf olması imkansız

    Allah uzak etsin