🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bide bir şey aklıma takıldı sanki bir kaç gün önce Çin’in Rusya büyükelçisi ilacı bulduk demişti acaba Çin’de vaka ve ölümlerin azalması ilaçla alakalı olmasın insanın aklına gelmiyor değil çünkü Rusya’dan da ölüm haberi hiç gelmedi sanki yada son zamanlarda hiç gelmedi

  • Sakin olun arkadaşlar Çin ve Güney Kore bu virüsü kontrol altına aldı. Belli süre karantinalar ve dezenfekte çalışmalarıyla salgını durdurmak mümkün.

    Avrupalılar çok gevşek davrandı emin olun ülkemiz daha hızlı reaksiyon verdi, veriyor


    Ayrıca ABD Sağlık Bakanlığı Avrupa yeni Wuhan demiş.

  • Bide bir şey aklıma takıldı sanki bir kaç gün önce Çin’in Rusya büyükelçisi ilacı bulduk demişti acaba Çin’de vaka ve ölümlerin azalması ilaçla alakalı olmasın insanın aklına gelmiyor değil çünkü Rusya’dan da ölüm haberi hiç gelmedi sanki yada son zamanlarda hiç gelmedi

    Çin remdesiviri test ediyor zaten sonuçları nisanda yayınlayacaklar.

  • Henüz belirlenmemiş vaka sayının çok daha yüksek olduğu, bu nedenle de koronavirüsten ölüm oranlarının da düşmüş olacağı tahmin ediliyor.

    Yeni koronavirüs insanlar arasında henüz çok yayılmamışken tümüyle ortadan kaldırılması ihtimali olduğu için bu kadar sıkı önlemler alınmaya çalışılıyor.

    Koronavirüsün şimdi kontrol altına alınamaması halinde, grip gibi her yıl milyonlarca insanı etkileyen bir bulaşıcı hastalık olmasından korkuluyor.(alıntıdır)


    Aslında herşeyin özeti bu.Bu tip hızla yayılan viral hastalıklarla başa çıkmak zaten güç, bide başımıza sezonluk hastalıklardan birisi haline gelsin istenmiyor Covid-19 için.

    Üniversite ki viroloji hocam, geçen hafta derste birkaçkez söylemişti, 3-4 hafta içinde ülkemizde de resmi olarak görülmesi artık kaçınılmaz olur diye. Artık olur mu olmaz mı bi yorum yapamıyorum.

    Devlet üzerine düşeni elbet yapar,yapmalıda ama bunun yanında en önemlisi , bizim bireysel olarak alacağımız önlemler olduğunu unutmayalım.


  • Valla bence bu zamana kadar gayet güzel yürütüldü Maşallah diyelim.Ama şu aşamada da ülkemizde yayılmasını önlemek gittikçe zorlaşıyor eskiden Çin-İran-Kore'den korkarken Sağlık Bakan'ımızın da dediği gibi artık seyahat eden herkes şüpheli konumunda özellikle Avrupa'da da ciddi bir şekilde yayılmaya başladı hastalık..

  • Çin gerekli önlemleri aldı ama özellikle avrupa ve ortadoğu bu önlemleri almadı, başta iran ve italya resmen 1 numaralı sorumlusu oldu.


    Devlet tedbirlerini alıyordur alacaktır, kişisel temizliğimize olduğundan daha fazla dikkat etmemiz gereken bir zamandayız, ben açıkçası gerek iş yerime gerekse evime litrelik kolonya aldım sokaktan giriş çıkışlarımda iyice el yüz sürüyorum, metrobüs ve marmaray kullananlarada ufak bir önerim var özellikle insanların tutundukları demir kısımları tutmamaya özen gösterin, ben öyle yapıyorum..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Azerbaycan'da korona virüsü taşıyan 3 kişinin gördükleri tedaviler sonrasında iyileştiği açıklandı.


    Azerbaycan'da artık virüs yok.

    :gun_bandana: 2022 MART EFSANESİ :hfyeni (29):

  • yaz gelince azalacak diyenler de var virüs için

    Dünya Sağlık Örgütü geçen hafta yaptığı açıklamada böyle bir şeyin mümkün olmadığını eğer böyle bir şey mümkün olsaydı yazı yaşayan Ülkelerinde bu virüsten çok fazla etkilenmemesi gerektiğini söylemişti.

  • Dünya Sağlık Örgütü geçen hafta yaptığı açıklamada böyle bir şeyin mümkün olmadığını eğer böyle bir şey mümkün olsaydı yazı yaşayan Ülkelerinde bu virüsten çok fazla etkilenmemesi gerektiğini söylemişti.

    Ancak şöyle bir şey var ki artış hızı sıcak ülkelerde oldukça düşük, bu bu virüsün sıcağı çok da sevmediğini gösteriyor. Ama şöyle bir şey de var ki, Güney Yarım Küre bu ay sonundan itibaren soğuyor. Yani artış hızı yükselecek. Bence burada şanslı kıta ekvator ülkeleri, eğer nemi seven bir tarafı yoksa virüsün


    Not: Farklı kullanıcıların bir kaç yorumu için yazma gereği duydum... Oldukça etkili dediğiniz Sıcak ülkeler hangileri acaba, Almanya Fransa İtalya gibi hangi sıcak ülkede bu hızla artıyor. Paylaşırsanız aydınlanırız.

    2 Mal editiert, zuletzt von illaki ()