🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Mesajimi birde tersten oku. Ozgurlugun fazla oldugu yerde demokrasi vardir. Her 2 si birbirine bagli kavramlardir. Avrupa ozgurlugune duskun bir kita. Insanlarin hayatlarini kolay kolay kisitlayamazsin. Kisitlanmadigi icinde buhale dustuler ve bu ulkeler demokrasileriyle meshurdur..

    Patron görüşüne bende katılmıyorum her avrupa ülkesini ortaya atmış olduğun bu düşünce ile kıyaslayamazsın özgürlük farklı birşey bilinçli devlet, vatandaş farklı birşey. Özgürlüğün ne demek olduğunu gerçekten bilen birey böyle zamanlarda dışarıya çıkıp hayatının geri kalan kısmını tehlikeye atmaz. Bu arada iranda ne özgürlük ne demokrasi ikisindende gram yok dediğim gibi tamamen halkların bilinçli davranması işi ciddiye alması ile alakalı bir durum yani aldıkları eğitim ve kültürle. Akdeniz ülkeleri bizde dahil genetiğimiz gereği fazla önemsemeyiz bu tarz şeyleri. Halkın önemseyip devletin önemsemediği ülkelerde durum daha farklı tabi.

  • Bence demokrasi ve özgürlük olayını , bilinç ve alınan tedbirlere riayet etme olarak değerlendirmeliyiz. Nitekim yönetim olarak toplum bilincinin , hangi yönetimlerde olduğu aşikardır . Bu ülkelerde toplumsal kurallara herkes uyar , sokakta rapörtaj yapılan yaşlı insanlar ,ölüm allahın emri ,bize bir şey olmaz demez vs.

  • Belçika'da yaşayan 90 yaşındaki Suzanne Hoylaerts, doktorların verdiği ventilatörü reddetti ve doktorlara: "İyi bir hayatım vardı, bunu gençlere saklayın" dedikten sonra hayatını kaybetti.

  • Türk Tabipler Birliği : Diyarbakır’da 30 Mart 2020 itibariyle 6’sı yoğun bakımda olmak üzere yaklaşık 150 hasta COVID-19 kesin tanı yada olası tanısıyla hastanelerde yatmaktadır!

  • Patron görüşüne bende katılmıyorum her avrupa ülkesini ortaya atmış olduğun bu düşünce ile kıyaslayamazsın özgürlük farklı birşey bilinçli devlet, vatandaş farklı birşey. Özgürlüğün ne demek olduğunu gerçekten bilen birey böyle zamanlarda dışarıya çıkıp hayatının geri kalan kısmını tehlikeye atmaz. Bu arada iranda ne özgürlük ne demokrasi ikisindende gram yok dediğim gibi tamamen halkların bilinçli davranması işi ciddiye alması ile alakalı bir durum yani aldıkları eğitim ve kültürle. Akdeniz ülkeleri bizde dahil genetiğimiz gereği fazla önemsemeyiz bu tarz şeyleri. Halkın önemseyip devletin önemsemediği ülkelerde durum daha farklı tabi.

    Ingiltere almanya egitimsiz ve kultursuzmu.hep irandan ornek veriyorsunuzda adamlar yillardir ambargoda. Bildigin açlar.


    Bilincli devlet ilk vakada tum ulkeyi ice disa kapatir full karantina uygulardi. Belki 1 belki 2 haftada bu isi cozerdi. Ancak yine basa sariyoruz. Toplum bu kadar ozgurken bunu kolay kolay yapamazsin. Yapamadilarda. Abd buyuk ihtimal en kotusu olacak. Vakada oldu muhtemelen olu sayisinda da olacaklar. Bunu onlar gormuyor mu ? Italyanmiydi neydi bi genc vardi. Gunduz disari cikmam ama aksam partimide yaparim diyordu. Demokrasiye cok takilmissiniz. Bugun en cok olum sayısı aciklayan ulkeler iran yada irak gibi ulkelere demokrasi ve ozgurluk getirecegiz diyen ulkelerdir. Ozgurlugun hakim oldugu bir ulkede diktatorluk yada totaliter rejim olmaz. Ozgur olmadigin bir ulkede ozgur olmadigini bile ifade edemezsin cunku orada demokrasi yoktur. K.kore gibi. Herseyin mukemmel oldugu devlet ve halk sadece utopyalarda olur. Vaka sayisinin artisindan tek basina devlet degil israrla sokaga cikan halkta sorumludur.

  • Bir günde 4000 ölüm ve 70000 vaka sınırını aştı unutmayın ki aktif vaka sayısı arttıkça artış miktarı da artacaktır ne zamanki iyileşen veya ölen sayısı yeni vaka sayısından düşük olur o zaman azalmaya başlar bknz. Çin