🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • marketlerde un dahi yok

    Millet kafayi yemis sanki sokaga cikma yasagi olumca hic cikmayacagiz mi zannediyorlar yoksa aman ben kurtulayim da gerisi onemli degil mi diyorlar bilmem.

    Eleştirdiğimiz bircok davrnisi suan o elestiri yapan insanlar yapıyor.

    Buda insanlarin gorgusuzlugu olsa gerek.

  • Isterse maaslarini kessinler hic umru olmaz gezen yinr gezer gecen burda ölüm olsa da farketmez dedim millet medyada gördüğünü degil yaşadığını bilir.

    Mesela adana da etragimozda hayat nirmal ne ölen var nede o tip bi hastalik ki olsa da nasil grip salgininda bigunlerde herkesde bi hastalik var diyoruz olaya oyle bakacak cookk kisi olacak.

    Hem hep sehirden ornek gosteroyoruz ulkemizde koy kasabalri nasil kapatacaksin nasil engelleyeceksin.adamin bagi bahcesi var gecimi var

  • Bugün 1.000 i geçmez demiştim lakin bu görüntüleri görünce şu an fikrim değişti iş ciddi gözüküyor.

    Dün zaten 311 yeni vaka geldi ve hergün katlanarak artıyor ki test sayısının da bugün arttığı söyleniyor.1.000 i rahat geçeceğini düşünüyorum

  • Bu paylaşımınıza katılmıyorum

    Zaten herkes kendince ufak bi tur atıyor

    Arabası olmayan da Kazlıçeşme sahiline ufak bi tur atıyor sizin turdan haberi olunca

    Hep ufak ufak başlıyor ihlaller

    Kimse de hata ettim demiyor

    Ne olacak yani bizbizeydik diyor

    Zincirleme tetikliyor

    Benim de komşular yazlık kıyafetler giyip salına salına ufak tur atmaya çıktılar iki güneş görünce

    Antalya plajında Haziran’da giyilecek kıyafetleri Mart’ta İstanbul’da giyme görgüsüzlüğü o ayrı bir mesele.

    Sonra da üşütüp hastaneyi işgal edecekler

    Yarın da onları gören diğer komşular daha beterini yapacak , hava güzel canım ne olacak hem deyip sokağa akacaklar , virüsü umursamayan cehalet.

    Onun için gezme tozma keyif moduyla mücadele

    Virüsle Savaş moduna dönmeliyiz

    Yoksa ufak ufak eriyeceğiz


  • Çok kötü durum ya. Ölüyorsun selan okunmuyor,cenaze namazın kılanamıyor apar topar özel kıyafetli insanlar seni gömüyor. Çok zor. Ölümün de hayırlısı.

    Zitat

    Müftü Güven, corona virüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların yıkanması ve kefenlenmesi aşamalarında gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı. Eldivenle dokunulmasının sakıncalı olduğu durumlarda cesedin uzaktan su tutularak yıkanması gerektiğini ve yine tabutla defnedilebileceğini aktaran Güven, "Corona virüs bulaşması sebebi ile vefat eden kardeşlerimize Allah'an rahmetler diliyorum. Tedavileri devam eden kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Corona virüs vesilesiyle vefat eden kardeşlerimizin cenazelerinin yıkanması ve defin işlemlerinde tıpkı hayatta iken doktorlarımızın kendilerini dezenfekte ederek aynı zamanda gerekli tedbirleri alarak hastalara nasıl tedavi uyguluyorlar ise vefatları sürecinde de aynı şekilde cenazeleri yıkayacak, taşıyacak kimselerin de aynı korunma faaliyetlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Yani maskelerini takacaklar, korunma elbiselerini giyecekler, eldivenlerini takacaklar ve onların yine İslami usullere göre yıkanması sürecinde İslam’a göre farzı kifayedir. Ancak doktorlarımız eldeki eldivenlerle bile dokunulması sakıncalı diyorsa böylesi bir durumda suyun geriden tutularak gerekli yıkama işlemlerinin yapılması uygun olacaktır. Kefenleme işlemi sonrasında ilgili cenazenin yıkandığı yer aynı şekilde dezenfekte edilecektir. Daha sonraki cenazeleri yıkayan kimselere asla bulaşmaması sağlanacaktır. Daha sonraki süreçte kefenleme sonrasında eğer sızma ve başka sebepler ile dışarıya yayılma durumu var ise bu durumda da sağlıkçılarımızın kullanmış oldukları cenaze torbaları içerisine alınabilir ve bu şekilde taşınabilir. Gerekli görüldüğü takdirde sağlık açısından sakıncası var ise bu cenazelerimiz tabutla da gömülebilir. Ancak buna karar verecek olan sağlıkçılarımızdır. Sağlıkçılarımızın vermiş olduğu sağlık önlemlerini biz de almak durumundayız. Ayrıca cenaze namazının kılınması hususunda, cenaze namazını kılacak cemaatimizin birbirinden ayrı mesafeyi koruyarak cenaze namazını kılmaları ve olabildiğince az kişi ile cenazenin defin işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak durumundayız" ifadelerini kullandı.

  • sanirim acik havada birsey olmaz diye dusundu millet.


    Bu arada hala anlasilmayan birsey; bu panik ve tedbir hastaligin oldurme oranindan cok saglik sistemlerinin cokmemesi icin.


    Sistem herkese hizmet yetistiremez duruma geldigin de olum sayisi da daha cok artacaktir..

  • Ülkelerin vaka durumlarına baktığımızda şu an sıcak mevsimde bulunan ülkelerde virüsün yayılması Avrupa'ya göre düşük seviyelerde. Sıcak havaların etkisi doğrudan olmasa da dolaylı yoldan bulaşma ihtimalini düşürüyor gibi.