🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şuanda hasta değil vaka sayısı açıklanıyor olsa yine 100 bin olmasının imkanı yok. Testi herkese yapmıyorlar, yapsalarda çıkmaz. Şuanda 100 binin üstünde vaka bildiren resmi olarak tek ülke ABD onlarında yaptığı test sayısı 1.5 milyondan fazla.

  • Market sahipleri ve müşterilerin çoğu yasağı yarın akşam 20de başlayacak sanıyor. O yüzden aksaklık olduğunu düşünüyorum. Eğer yarın akşamda aynı muhabbet olursa o zaman art niyet düşünürüm. Bu arada çalıştığım zincir markette bu akşamdan itibaren haftanın her günü sabah 10da açılıp akşam 8 de kapanacak şekilde karar aldı.

  • Şuanda hasta değil vaka sayısı açıklanıyor olsa yine 100 bin olmasının imkanı yok. Testi herkese yapmıyorlar, yapsalarda çıkmaz. Şuanda 100 binin üstünde vaka bildiren resmi olarak tek ülke ABD onlarında yaptığı test sayısı 1.5 milyondan fazla.

    Test sayısı 150.000 civarı bakanlığın Nagehan Alçı'ya söylediği söylenen 8-9 katı arası resmi vak'a.

    45.000-50.000'e geliyor.

    Mantıklı olan da o.

    Ama test yapılamayan vak'a ne kadardır, bilemeyiz..

    Ben bir duyumu aktardım yoksa resmi sayının o civarlarda olduğu görülüyor.

    Sağlık bakanı bir tarih verip vak'a sayısı da açıklanmaya başlanacak demişti haftalar önce...

    Keşke açıklansa da insanlara ve kamuoyuna aydınlatıcı bilgi verilse.

    Paylaşılan ağır hasta sayısı da pek inandırıcı gözükmüyor, Türk sağlık sisteminde sorun yaratacak sayılar değil.

  • Bende resmi olanları söyledim zaten, resmi olmayan vakalar resmi olan sayılardan kaç kat fazladır Allah bilir, bakalım önümüzdeki günler vaka sayısını söyleyeceğini açıkladı Sağlık Bakanı inşallah açıklar.

  • arkadaslar dunden berı neyını anlayamadıgnız bu yasak olayının..genelge hgayet net.Genel sokaga cıkma yasagı yarın 20 00 da baslayıp,pazar sabah 10 00 a kadar surecek.Yine pazar aksamı 20.00 da baslayıp pzts sabah 05.00 a kadar surecek.bu aksam saat 20 00 dan sonra restorantlar kapanacak ve sadece paket servıs ıle alısverıs yapılabılınecek..olay bu yani

  • Karantinada 3. Günüm, hafif bir kırgınlık hariç hiç bir belirtim yok.

    Tat ve koku konusunda sıkıntı yaşayacağımı söylemişti herkes, ama bu semptomları hiç göstermedi vücudum.


    Kendinizi koruyun, herkese sağlıklı günler :)

  • bu akşam avmler 8 de kapanmaya başladı, cafeler paket servisi vs o uygulamaya geçti. Yarın akşamdan itibaren geçerli sokağa çıkma kısıtlaması..

    Einmal editiert, zuletzt von ErrY ()

  • Okul öncesinin açilmasıyla ilgili olarak, bakan bey 2 gün önce sınavları erteledik sağlığınız için dedi bugün okul öncesi kurumları açtılar.

    Sınavda 30 dakikada bulaşacak olan virüs 3 saatte veya gün boyu nasıl bulaşmayacak?

    Ki okul öncesi sınıflar mesafenin ve maskenin en zor uygulandığı kademe, ayrıca özel kurumların çoğunda maske takılmıyor, okul öncesinde bizzat biliyorum.

    Özel kreş ve gündüz bakımevlerini bir nebze anlarım gün boyu ama resmi okul öncesi sınıfları şu an 6x30 = 180 dakika ders yapıyor zaten. Bununda çalışan anne ve babalara hiç bir katkısının olmayacağı açıktır.

    Zaten yanlış hatırlamıyorsam 2 veya 3 hafta önce devlet memuru olan annelere evden çalışma kolaylığı getirildi.

  • icenow123 6 yaşındaki kardeşim 21 eylülden beri gidiyor hocam sınıfları ve grupları 2 ye böldüler sabah ve öğlen bide bir grup pazartesi salı diğer grup perşembe cuma gidiyor böylece sınıf yoğunlugunu en aza indirdiler 8 kişi filan var yanlış bilmiyorsam bu zamana kadar korona vakası duymadık inşallah daha da duymayız

  • RedDawn her okul ve sınıftaki okuyan çocuklar kardeşiniz kadar şanslı değil. Hasta hasta çocuğuna ateş düşürücü verip gönderen insanlar tanıyorum. Çocuklar masum işte sorunca söylüyor. Bu arada okul öncesi öğretmeni değilim.

    Ayrıca benim asıl demek istediğim zaten 3 saat eğitim yapılıyor sadece ve öğretmenin bakıcı yerine konması. Okil öncesi eğitimin amaçlarında bile yok bakacılık. Bakıcılık yapacak kurumlar bellidir.

    Einmal editiert, zuletzt von icenow123 ()