🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Öncelikle pazar ,çarşılar kapatılmalı gerekirse belediye araçları mahalle mahalle dolaşıp domates biber satmalı.

  • Mahallemiz de yaşlı bir teyze sokağın girişine taze fasulye bulunur diye tabela asıp yetistirdiği fasulyeleri evinde satıyor . Bir kaç ay önce bu teyzem pozitif çıkmış . Kimseye söylemeden fasulye satışına devam etmiş ve 15 kişiye bulastirdiği söyleniyordu . Hatta annem bile o dönmede bu teyzeden fasulye almış , bir de oturup bu hastalığa çok dikkat edilmesi aksi takdir de herkese bulasacağı hakkında muhabbet etmiş .

  • Bazı ülkelerin 5 milyon barajını çoktan geçtiğini , İspanya’nın bunlardan biri olduğunu , Türkiye’nin de 1-2 Milyon aralığında olduğunu ve Vaka sayısı açıklamanın yavaş yavaş bırakılıp Türkiye’nin yaptığı gibi yapılacağı fikrini ifade etmiştim

    Çünkü insan teknik olarak takip edemediği birşeyi sayabildiğini varsayarak ancak kendini kandırır

    Kısa sürede Ispanya Başbakanı 3 Milyon tahmini sayısını açıklamış oldu

    Türkiye’de geçen haftaki nispeten soğuk hava ve kapalı mekanlara tıkılma vaka sayılarını zıplattı ve 3-4 gün sonra daha da artar şu görüntüde

    Yine de Avrupa gibi olmayız diye sanıyorum

    Bu arada Rusya’dan aldığım haberler berbat , halk maskeyi de bırakmış orada

    Bildiğin salmışlar ve mukadderat diyorlar

    Eğer böyle devam ederlerse Kasım ayında Rusya’yı feci şeyler bekliyor

    Putinin saçma aşı açıklaması etkiledi galiba

  • Grip aşısı ile ilgili deneyimimi anlatmak isterim. 6-7 sene önce grip aşısı vurulmaya başladım. Normalde faranjit olan biri değilim, enderdir. Grip aşısı vurulduğum sene en az 3-4 kez faranjit oldum. Sonraki sene yine vuruldum yine 3-4 kez faranjit oldum. Aynı sene annem hiç unutmuyorum show tv de bir haber de bir doktorun söylediğine göre grip aşısı virüs veya bakteri her neyse boğazda biriktiğini bunun da faranjite yol açtığını belirtmişti. O seneden sonra vurulmadım. Sonrasında belki 1 defa kışları faranjit olmuşumdur. Ha bu aşıyı vurulup da hasta olmayan tanıdıklarım da mevcut ama ben de böyle bir etki göstermişti. Aynı deneyimi yaşayan arkadaşlar varsa süreç tanıdık gelecektir.

  • Avrupa gibiyiz avrupa iyi olduğumuzumu sanıyorsunuz siz ? Avrupadan farkımız kalmadı sadece eksik açıklıyoruz hemde baya

  • Avrupa gibiyiz avrupa iyi olduğumuzumu sanıyorsunuz siz ? Avrupadan farkımız kalmadı sadece eksik açıklıyoruz hemde baya

    “Yok ya Avrupa gibi falan değiliz

    Avrupadan çok daha kötüyüz

    Brezilya bile elimize su dökemez

    Yok olup gideceğiz hepimiz”

    Böyle yazınca daha hoş olurdu di mi

    1-2 milyon diye tahmini vaka yazdım hala itiraz ediyorsun iyi niyetli paylaşımıma

    Ne diyeyim kardeşim , Allah yardım etsin

  • Koronavirüs salgınıyla mücadelenin nasıl yapılacağı üç aşağı beş yukarı belli..

    Esas sıkıntı bu ekonomik ortamda söz konusu tedbirlerin nasıl alınabileceği?

    Market Eczane fırınlar ve gıda tedarik eden işletmeler dışında her yeri kapattım şu günlerde de sokağa çıkma yasağı getirdim dersin ama dedikten sonra bu ekonomiyi nasıl döndüreceksin?

    İşe gitmeyen kişilerin ücretlerini kim verir?

    Ya da mekanını açamayan esnaf ve zanaatkar bu süreçte ne yapar?

    Kısacası elimizde iki ucu pis bir değnek var

  • Avrupa gibi olamayız dediğine takıldım şuan 42 K açıklanan vakadan farkımız yoktur.

  • SON DAKİKA

    Fransa son 24 saat içerisinde 42.062 yeni koronavirüs vakası ve 166 yeni ölüm bildirdi. Bu salgın başlangıcından bu yana bir Avrupa ülkesinde görülen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.

  • Konuyu takip etmiyorum ancak raporlanan mesajlara bakinca gelip ne olmus diye okuyorum, biraz sakin olalim arkadaslar zor gunler yasiyoruz herkesin uzerinde her turlu sıkınti var, lutfen biraz sakinlik..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Konu için tekrar Samet abinin cümlelerini hatırlatmak istiyorum. Konu ilerleyen dakikalarda tekrar açılacaktır.


    Konu bir süre kapalı kalacaktır.İlk açıldığında yaşadığımız sıkıntıları yeniden yaşamaya başladık.Bende beğenmiyorum politikaları,kararları yada söylemleri ama her gün gelip bu konuya aynı şeyleri yazmıyorum çünkü çözüm yeri burası değil.Çözüm şu da değil bunları söyleyenlere sanki bu söylemler yanlışmış gibi laf yetiştirmek de çözüm değil.Pandemi bana en azından şunu gösterdi kendi tedbirini kendin alacaksın yapabildiğin kadar izole yada kendini koruyacaksın.O yüzden bakan şunu demiş yada dememiş bu saatten sonra beni ilgilendirmiyor.Bunu ben 40 defa söylesem ne geçecek elime söylemesem ne geçecek.Yapılan hatanın farkında olmak güzel bir şey ama bunu her seferde söylemek de bana mantıklı gelmiyor.Hataya hata değil demek de ayrı bir muamma zaten.Konu da trollük peşinde koşan üyenin konuya yazması engellenmiştir.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Zaten bu sekilde giderse belli basli birkac uye var, konuya girisini tamamen yasaklayalim Vintersaga

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bakan Koca: Salgın Anadolu'da 2. zirvesinde. Çok riskli bir yükseliş ile karşı karşıyayız, iş ve mecburiyetler dışında evde kalalım.

    Einmal editiert, zuletzt von Fease ()