🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bugün Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nde koronavirüs test sırası,



    Ankara Şehir Hastanesi'nde koronavirüs test sırası,

    - Bugün en yoğun test sırası Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde oluşmuş ama video olduğu için paylaşamıyorum.


    - İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı: "İstanbul için durum farklı. Büyük dalga yaklaşıyor. Şehir kalabalık, Halkın bir kısmı bilinçsiz, sağlıkçılar yorgun. Şimdiden birşeyler yapmalıyız"

  • Bunun gerçek olmadığına inanmak istiyorum.


    Maalesef doğru haberlerde çıktı beyefendi dedi ki eşim çok sıcak kanlı dedi sarılmadan duramıyor bende böyle bir çözüm buldum çünkü ikimiz de kronik hastayız dedi🤔

  • Bu hastalık havadan bulaşıyor doğru ama en büyük bulaşım temastan kaynaklanıyor. 2-3 hafta önce çaprazımızda bulunan binada koronavirüs tespit edildiğini buraya yazmıştım. Aynı binanın zemin katında bakkal var ve bakkal o kişiden sepet salma yoluyla alışveriş yapıp duruyordu biz bunu görünce bakkaldan alışveriş yapmayı kestik ve bir hafta sonra bakkal ve ailesi de koronavirüse yakalandı.

    Paralar potansiyel tehlike dışarıdan gelen her parayı 1-2 gün balkonda dinlendiriyoruz eşyaları hatta giysileri bile balkona asıyoruz. Dışarıda toplu taşımada, markette vs. bir yere temas ettiğimizde yanımızda kolonya ile hemen müdahale ediyoruz ki buna rağmen tedbirli olarak dokunuyoruz üstümüze başımıza.

  • Covid19 virüsü, yaşamaları için canlı ortam isterler. Zaten bu şekilde kolayca insandan insana yayiliyor ki bulaşıcılığı fazla. Mers koronavirüsünün öldürücülüğü fazla olduğu için ve virüsün canlı ortamda yaşadığı için insandan insana fazla bulaşamadı. Bu bilgiyide paylaşayım dedim.

  • Covid19 virüsü, yaşamaları için canlı ortam isterler. Zaten bu şekilde kolayca insandan insana yayiliyor ki bulaşıcılığı fazla. Mers koronavirüsünün öldürücülüğü fazla olduğu için ve virüsün canlı ortamda yaşadığı için insandan insana fazla bulaşamadı. Bu bilgiyide paylaşayım dedim.

    Hocam yanlış anlamayın ama ben sanırım sizden Türkçeden Türkçe ye çeviri yapmanızı isteyeceğim.Covid19 canlı ortam istediği için kolay bulaşıyor Mers canlı ortamda yaşadığı için çok bulaşmadı mı yazıyor?

  • Hocam yanlış anlamayın ama ben sanırım sizden Türkçeden Türkçe ye çeviri yapmanızı isteyeceğim.Covid19 canlı ortam istediği için kolay bulaşıyor Mers canlı ortamda yaşadığı için çok bulaşmadı mı yazıyor?

    Mers koronavirüsü de covid19 gibi canlı ortam ister ki bulaşabilsin fakat öldürülücügü covid19 a göre fazla olduğu icin cansız bedende bu virüs kayboluyor ve bulaşma özelligini yitiriyor.

    Oyüzden mers virüs salgını çok kısa sürdü.

  • bildigim kadari ile ve biyoloji hoca arkdasimin anlatigina gore virusler tam bi canli olarak kabul edilmiyorlar bakteri ve microplar gibi degil yari canli deniliyor ve virusler dunya var oldugundan beri var hata bir buzulun icinde kalip yuzbinlerce yil sonta terar canlilik gosterbilir. Virusler var oregin normal grip. Virusleri yaz aylarinda tamamen kaybolan ve yok olmusken bi anda sonbahar ve kis aylada birden terkar otaya cikmasi gibi. Coronada bi tur grip microbu ama cok daha zor kosullada da calilik islevi devam etiyo yaz aylari kalmasi devam etmesi gibi bu virusun bi anda buharlasip yok olma olme gibi imkani yok tek yolu mutasyona ugrayar hastalik yapma potansiyelinin azalmasi ile etkisi yitirecektir normal bi grip virosu seviyesine inme gibi yada bulunacak asi yada ilacla hastalik yapsiciligini yok edebilmek gibi ama bu gecen zamanda mumkun olmadi ayrica vaka ve verilerin pek geceklere uygun goruyorum corona tek bi bolge icindd yayilmadan kisitlansaydi bu veriler az cok dogru kabul koyler dahil 20 bin nifuslu ve disardan cok fazla gelio giden orani dusuk bi ilcede olmama ragmen korona ilk. Ciktigindan beri toplam son bu ay hariz 20 30 civari vaka goruistu ve aylardir pek duymuyoduk ama eylul ayi ve son bu haftada gunde 10 15 vaka haberleri aliyiyo ve birden cok buyuk denetimler basladi istatiksel olarak 20 ,bin de 10 vaka olsa bide yayilma orani az biyer 200 binde 100 2 milyonda bin vaka yapar gerisini siz dusunun

  • - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Salih Özkan, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.


    - Denizli Tabip Odası, Sadece PAÜ Hastanesi'nde günde 80-90 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını, iş yaşamının sürmesi ve hareketliliğin kısıtlanamamasının vakalarda artışa neden olduğunu söyledi.


    - Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç, Kentte günde 30 Sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığını ve hastaların hastane koridorlarında yatak beklediğini söyledi.


    - Kırklareli'nde 2 aydır koronavirüs tedavisi gören 30 yıllık gazetecinin tedavi sürecinde 3 kere kalbinin durduğu açıklandı. Gazeteci Goncagül, Akciğerlerinde su olduğunu ve safra kesesinde patlak olduğunu, bu işin şakası yok, bu virüs insanı delik deşik bırakıyor diyerek uyardı.

    Einmal editiert, zuletzt von Al1han ()

  • İzolasyondan kaçan veya uymayan artık izole durumları sona erene kadar yurt ve pansiyonlarda tamamlayacaklar süreci.Kendi izolasyonunu sağlayamayacak olanlar için de geçerli bu durum.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Okulların açılması durumu felakete sürükleyecek, acilen 18 yaş altı ve 65 yaş üzeri vatandaşlara sokağa çıkma yasağı gelmeli.


    Yaşlılarımıza kızıyoruz, ama çocuklarda ve gençlerde bilinç düzeyi daha düşük. Sokakta gördüğüm çocukların %90’ı maske takmıyor. Gençlerin keza %50’sinde maske yok. Bu virüs çocuklarada gençlerede bulaşıyor hatta öldürüyor, sağlık durumlarında sıkıntı olmasa bile taşıyıcı olarak başka insanlara bulaştırıyorlar.

    Kendi kendime diyorum, Allah’ım bu kadar zeka seviyesi düşük olan bir döneme denk gelecek ne hakkettik diye.
    Şu maskelerinizi Allah rızası için takın. Çocuklarınızada taktırın, park bahçe gibi yerlere göndermeyin. Biraz bilinçli olun, bu vurdumduymazlık Kış aylarında hepimizi mahvedecek.