🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Anlaşılan bugün tespit edilen 1.600 küsür vakanın 400 ü Uşak'ta

    bir uzmanda söylemişti bunu büyükşehirlerde pik yaptı ve azaldı diye ancak küçük şehirlerde yeni yeni pik yapmaya başlıyor diye ama uşağın nüfusuna göre vaka sayısı fazla

  • Donal Trump'ın görevden aldığı, eski Sağlık Bakanlığı Yetkilisi Dr. Rick Bright, "Salgının ikinci dalgası, grip mevsiminin gelmesiyle, eşi benzeri görülmemiş sayıda hastalığa ve ölüme neden olacak.Bu salgınla daha etkin mücadele edilmediği taktirde, ABD modern tarihinin en karanlık kışını yaşayabilir" dedi.


    Ve hatta, ABD'nin salgın başından beri her açıklamasını saniye saniye takip ettiği Dr. Anthony Fauci'de, Dr. Bright'ın saatler süren ifadesinden tam bir gün önce, Amerikan Senatosu Sağlık, Eğitim, Çalışma, ve Emeklilik Komisyonu üyelerinin sorularını yanıtlarken benzer uyarılarda bulunmuş, ekonomik faaliyetlerin hızlı başlatılması sürecinin acı verecek sonuçlar yaratacağını söylemişti.


    Dr. Fauci, ölenlerin ve hastalananların sayını da gerçekçi bulmadığını, bu rakamın çok daha yüksek olduğunu söylüyordu.

  • Daha önce Bursa'dan bir akrabamın koronavirüs atlattığını yazmıştım.Bugün ise yaşadığım şehir Düzce'den bir akrabamın koronavirüse yakalandığını öğrendim.Kendisi genç ama astım hastası olduğu için tedbir amaçlı hastanede.Ek olarak hiç bir yere çıkmıyormuş fakat bir kaç kere mecburi alışveriş için markete gitmiş ve yakalanmış.

  • Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından dün yayınlanan yönergelerde, olası kalp hasarı doğrudan virüs ya da hastanın uzun süre yatağa bağlı olması nedeniyle gelişen anjin ve aritmi olarak örneklendirildi.


    Bunun yanı sıra hastalarda uzuv ve kas fonksiyon kaybı, depresyon, uyuyamama, yeme bozuklukları ve bilişsel işlevlerde değişimlerin gözlenebileceği belirtildi.

  • Bu günlerde sıcak havadan şikayet ediyoruz belki ama virüsün etkisinin belli ölçülerde azalmasına da yol açabilir.

    Sıcak Brezilya'da günlük vaka sayısı rekor kırıp duruyor.UV ışınları virusun yüzeydeki kalış süresine etki etse bile(Bu virus için daha fazla kanıt gerekiyor) ana etmen sosyal mesafe, hasta birisi sosyal mesafeye dikkat etmeden bir kalabalık ortamda bulunsa buna UV ışınları bile etki edemez.

  • Yarınki yaşlıların dışarı çıkma saati en azından Ege ve Akdeniz Bölgesi için 16:00-17:00 - 22:00-23:00 olarak ayarlansa çok iyi olur. Örneğin İzmir-Aydın-Manisa için 40 derecenin üstüne tahmin söz konusu. Özellikle oruçlu olan yaşlıları çok zorlar bu =O.

    Einmal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • Kars il genelinde 15 gün önce 30 olan vaka sayısı 176'ya yükseldi. Kent merkezinde iki hafta önce düzenlenen bir nişan etkinliği ile Kovid-19 tedavisi sonrası taburcu edilen bir vatandaşın boğa keserek yakınlarına yemek vermesinin vaka sayısının artmasına neden olduğu belirtildi.

  • Dünya genelinde şu aralar ölüm oranlarında düşüş ve iyileşme oranlarında yükseliş var belki hafiften de olsa sürü bağışıklığı oluşmaya başladı gibi çoğu ülkede ölen öldü kalan sağlar bizimdir gibi oldu Avrupa'da