🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ben kendimi gayet iyi hissediyorum sıkıntılı bir durumum olsa niye takmıyım ben zaten öyle doğrudüzgün dışarı çıkmıyorum. Ben gereksiz buluyorum hem ben dışarı çıktığım zaman zaten insanlardan baya bi uzak kalıyorum maskeye gerek yok bu durumda.

    Gayet iyi hissetmeniz hasta olmadıgınız garantisini vermez.Hastalığın yaklaşık 4-7 gün kuluçka süresi var ayrıca asemptomatik olma ihtimaliniz de mevcut.Burada çıkıp maske takmak gereksiz,ben hiç maske takmıyorum derseniz ben de sizi eleştiririm.Gereksiz bir şey olsa devlet market ve toplu taşıma gibi alanlarda maske takma zorunluluğu getirmez.Mümkünse evden her çıktığınızda bir maske takmanız gerektiğini çoğu uzman öneriyor,zaten kapalı mekanlarda bu durum zorunluluk derecesinde.Neden maske takmanız gerektiğini önceki yazimda bulabilirsiniz konuyu daha fazla meşgul etmeyelim. Iyi forumlar.

  • arkadaslar italya bugunku oranı açıkladı mı? yani güncel verilerın acıklanması arka planda kaldı sankı burda.genelde sokaga cıkan ınsanları lanetleyen cumlelerle dolu.devlet cok sert o onlemler alıp,uygalamadıktan sonra maalesef yapacak bır sey yok bu cahıllıge..

    Einmal editiert, zuletzt von divane ()

  • SON 24 SAATTE

    En çok yeni koronavirüs vakası raporlayan ülkeler:

    1 ABD: 27.559

    2 İngiltere: 4.342

    3 Türkiye: 4.093

    4 İspanya: 3.477

    5 Fransa: 3.297

    6 İtalya: 3.153

    7 Almanya: 2.082


    İtalya'nın Lombardiya bölgesi 1.262 yeni koronavirüs vakası ve 280 yeni ölüm raporladı.
    NOT: Dün Lombardiya 1.460 yeni vaka ve 110 yeni ölüm bildirdi.


    İtalya, 3.153 yeni koronavirüs vakası ve 566 yeni ölüm raporlayarak toplamda 159.516 vaka ve 20.465 ölüme ulaştı.

  • cok tesekkur edıyorum..bence gelismeler guzel..atesı dusuyor avrupanın gıbıme gelıyor..

  • cok tesekkur edıyorum..bence gelismeler guzel..atesı dusuyor avrupanın gıbıme gelıyor..

    Mayıs ayının ortasına kadar karantina ve sokağa çıkma yasaklarını güncellediler.1,5 ayda ancak kendilerine geliyor gibiler full sokağa çıkma yasağı sayesinde oda.Biz sadece 2 günle ne yapacağız çok merak ediyorum.

  • Gayet iyi hissetmeniz hasta olmadıgınız garantisini vermez.Hastalığın yaklaşık 4-7 gün kuluçka süresi var ayrıca asemptomatik olma ihtimaliniz de mevcut.Burada çıkıp maske takmak gereksiz,ben hiç maske takmıyorum derseniz ben de sizi eleştiririm.Gereksiz bir şey olsa devlet market ve toplu taşıma gibi alanlarda maske takma zorunluluğu getirmez.Mümkünse evden her çıktığınızda bir maske takmanız gerektiğini çoğu uzman öneriyor,zaten kapalı mekanlarda bu durum zorunluluk derecesinde.Neden maske takmanız gerektiğini önceki yazimda bulabilirsiniz konuyu daha fazla meşgul etmeyelim. Iyi forumlar.

    Tamam eleştirin ama, bu kadarda ağır laflar söylenilmez yani, ben kendim gayet hijyenime dikkat edip ve evde kendimi izole ediyorum, dışarıyada ihtiyaçlar için mecbur durumda çıkıyorum yani ender olarak çıkıyorum çıksam bile insanlardan oldukça uzak durmaya çalışıyorum,Allaha şükür öyle cahil bir insanda değilim lise mezunu üniversite sınavına hazırlanıyorum, belki kendimi eksik ifade etmiş olabilirim iyi akşamlar diliyorum size.

  • Tamam eleştirin ama, bu kadarda ağır laflar söylenilmez yani, ben kendim gayet hijyenime dikkat edip ve evde kendimi izole ediyorum, dışarıyada ihtiyaçlar için mecbur durumda çıkıyorum yani ender olarak çıkıyorum çıksam bile insanlardan oldukça uzak durmaya çalışıyorum,Allaha şükür öyle cahil bir insanda değilim lise mezunu üniversite sınavına hazırlanıyorum, belki kendimi eksik ifade etmiş olabilirim iyi akşamlar diliyorum size.

    Ben gayet acik ve net agir laflar soyluyorum. Hatta buraya yazamadigim agir laflarida. Ufak bir alisveriste dahi kasiyerle mesafen max 40 cm. Raflara reyonlara temas ediyosun. Bu temasini evinin kapi kollariylada yapiyosun.sonucta maske takmiyosan eldiven hic takmiyorsundur. Bu sekilde annene babana kardeslerine bulastiriyorsun. Belkide onlarin olumune sebep olacaksin. O pismanlikta sana bir omur boyu yeter. Maske takmak zor degil..

  • Maske bu kadar önemliyse madem, neden ilk zamanlar sadece hasta olanlar taksın, sağlıklı olanların takmasına gerek yok, hem bakteri falan üretir daha kötü sonuç verir deniliyordu. Ben de bunu anlamıyorum. Bu eczanelerden maske satan yerlerden aldığımız 5-10 liralık maskeler koruyor mu şimdi? Hiçbir işe yaramıyor diyor herkes.

  • Valilik ilçe bazında rakamlar paylaşmadı ama Derince eğitim araştırmada görevli arkadaşım var , Derince için 60 evler , Derince merkez , Esentepe ve sopalı semtleri ağırlıklıymış , gene onun demesine göre , Gebze Körfez izmit Derince Gölcük diye sıralı vaka sayısı dedi,Allah yardımcımız olsun kardeşim,eski asker hastanesinin olduğu yere de Sahra hastanesi yapılıyormuş galiba

    Aynen o boş alana yapılıyor hastanenin yakınına 2-3 gün önce başladı çalışmalar.

    2 Mal editiert, zuletzt von ExcuseMe ()

  • Maske bu kadar önemliyse madem, neden ilk zamanlar sadece hasta olanlar taksın, sağlıklı olanların takmasına gerek yok, hem bakteri falan üretir daha kötü sonuç verir deniliyordu. Ben de bunu anlamıyorum. Bu eczanelerden maske satan yerlerden aldığımız 5-10 liralık maskeler koruyor mu şimdi? Hiçbir işe yaramıyor diyor herkes.

    Yasadikca ogrenilen bir hastalik. Daha yeni.

  • Maske konusunda şöyle de bir sorun var ki gözlük takanlar bilir, nefes alıp verdikçe gözlük camı buğulanır. Gözlüğü yaşlı neneler gibi burnunuzun ucuna takarsanız buğulanma yaşamazsınız ama bu sefer de gözlük habire düşer gibi olur ve rahatsız eder:D

  • Burun bölgesini ayarlarsanız sıkıntı yaşamassınız.Neredeyse tüm maskelerin burun bölgesinde kemiksi bir plastik var ben kendim gözlük takmama rağmen sorun yaşamıyorum.

  • Ben gayet acik ve net agir laflar soyluyorum. Hatta buraya yazamadigim agir laflarida. Ufak bir alisveriste dahi kasiyerle mesafen max 40 cm. Raflara reyonlara temas ediyosun. Bu temasini evinin kapi kollariylada yapiyosun.sonucta maske takmiyosan eldiven hic takmiyorsundur. Bu sekilde annene babana kardeslerine bulastiriyorsun. Belkide onlarin olumune sebep olacaksin. O pismanlikta sana bir omur boyu yeter. Maske takmak zor degil..

    Hocam, siz beni yanlış anladınız ben markette, pazarda tabi takarım, açık havada diyorum takmıyorum diye,yürüyüş yaparken filan.

  • Halkımız Ramazan hazırlıklarına ve ay boyunca yapılacak etkileşimlere de dikkatli olmalı. Her ne kadar buruk bir Ramazan geçirecek olsak da buna katlanırsak sevdiklerimize daha kısa sürede ulaşabileceğiz.