🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 32.362 İtalya'nın yapılan test toplam test sayısı 16. güne kadar
    kaynak: https://en.wikipedia.org/wiki/…navirus_pandemic_in_Italy

    İtalyanın 25 Mart'ta günlük yaptığı test sayısı 30 bini geçti ve günlük 5-6 bin vaka raporluyorlar.Biz 7 bin testte 1.500-2.000 vaka raporluyoruz 30 bin testtede bu vaka sayısı hemen hemen italyanın günlük raporladığı vaka sayısına denk geliyor.Tek yapmamız gereken test sayısını acil arttırmak...

  • İtalya ile sağlıklı bir şekilde kıyas yapmak icin onların 16.günde kaç test yaptığını bilmemiz gerekir.Bunu bilmeden Italya'da bu kadardı,bizde bu kadar demek çok sağlıklı bir karşılaştırma olmaz.Böyle bir veri var mı İtalya için?

    Biraz önce cnntürkde bir profösör italyayla kıyaslama doğru değil gün sayılarına göre test sayısında çok gerideler gibi bir cümle kurdu

  • Mükemmel bir öneri. Alkışlıyorum. Hatta ilave yapalım. Bu dönem de saray 1 ay kapalı kalsın. Oraya ödenen elektrik su gibi giderler halka dağıtılsın. Mutfak masrafları v.s tüm giderleri kısılsın. Önemli kişilerin korumaları yarıya indirilsin. Maaşlarda yarıya insin. Bu dönemde hala işçi çalıştırmaya devam eden firmaların vergisi iki katına çıkarılsın. Ne dersin?


    Valla ne diyeyim kardeşim. Bir misal: Tanıdığım bir baba-kız var. Babası 83 yaşında ve çift emekli maaşı alıyor, 6.000 TL. civarı, (42 yaşında emekli olmuş) kızı vergi dairesinden emekli 60 yaşında (38 yaşında emekli olmuş) ve 3.400 tl alıyor, toplam 9.400 TL. Daha niceleri var. Mesela kocasından yalandan boşanan ve babasından emekli maaşı bağlatan mı dersin, sahtekarlıkla özrülü maaşı bağlatan mı dersin. Halbuki, devlet, bir bütündür ve bireylerden oluşur. Onların devlet dedikleri biziz, sensin benim, bizim ödediğimiz vergilerdir. Bu yazdıklarım, hiçbir katma değer üretmeden alıyorlar, sadece alıyorlar. Ve şu anda meslek sahibi gençler 2500 TL için birbirlerini eziyor iş için. Bir başka tanıdığım ise güvencesiz günübirlik çanta vs. alıp satıyordu. Ve biliyorum ki yukarıdaki baba-kızdan daha fazla vergi ödüyordu. Kirada idi ve şimdi ne yer ne içer düşünüyorum. Ve herkes sadece kendi derdine düşmüş. Tuzu kurular, "amanın iyi de erzak aldık, aman benim çoluğuma çocuğuma bir şey olmasın" derdinde. Bu virüs, ülkeyi tam da bu halde yakaladı. Sadece şunu haykırıyorum: Adaletin batsın be ! Adaletin batsın!!!

  • Ben Türkiyenin test seviyesinde aşşağılarda olduğunu duymuştum.

    Şöyle genel anlamda düşük olabiliriz onu anlatmadı zaten italya ile kıyaslama yapamayız aynı gün sayılarında italyanın test oranı düşüktü dedi yani az test yaptılar az vaka açıkladılar dedi

  • Vakanın çıktığı gün tatil eden bir sürü ülke olmuştu.16 Mart'ta vaka sayımız 47 idi.Bizim milletimiz sosyal medyada hergün hergün tepki göstermeseydi tatil biraz daha geç gelecekti.

    Vaka olarak kıyaslandığımız ve nüfusu büyük olan ülkelere bakalım; Fransada ilk vaka çıkmış 24 ocakta okullar 16 martta tatil edilmiş, İtalyayı yukarıda yazdım, ispanyada ilk vaka 31 ocakta görülmüş okullar 9 martta tatil edilmiş. Kısacası 50 milyon üstü nüfuslu ülkelerde bu konuda erken karar alan ülkelerdeniz. Millet baskısına gelince bu benim yazdıklarım şuanda süreci kötü yönettiğimizi elbette gölgelemiyor ama, madem sınır kapılarını ve okulları baskıyla kapattırdık günlerdir ohal dyoruz (haklı olarak) neden ohal gelmedi?? yanlış ve ya doğru eleştiririz o ayrı ama devlet bir yol çizmiş bu yolda hareket etmektedir. Bu konuya yazmama kararımı devam ettiriyorum o yüzden cevabınız tabiki yazabilirsiniz özelden de yazabilirsiniz.


    İyi forumlar

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Vaka olarak kıyaslandığımız ve nüfusu büyük olan ülkelere bakalım; Fransada ilk vaka çıkmış 24 ocakta okullar 16 martta tatil edilmiş, İtalyayı yukarıda yazdım, ispanyada ilk vaka 31 ocakta görülmüş okullar 9 martta tatil edilmiş. Kısacası 50 milyon üstü nüfuslu ülkelerde bu konuda erken karar alan ülkelerdeniz. Millet baskısına gelince bu benim yazdıklarım şuanda süreci kötü yönettiğimizi elbette gölgelemiyor ama, madem sınır kapılarını ve okulları baskıyla kapattırdık günlerdir ohal dyoruz (haklı olarak) neden ohal gelmedi?? yanlış ve ya doğru eleştiririz o ayrı ama devlet bir yol çizmiş bu yolda hareket etmektedir. Bu konuya yazmama kararımı devam ettiriyorum o yüzden cevabınız tabiki yazabilirsiniz özelden de yazabilirsiniz.


    İyi forumlar

    Harbiden okul tatiliyle ohali kıyaslıyorsanız bir şey demiyorum.Ayrıca kıyasladığınız İspanya ve Fransa'da ilk vaka çıktıktan sonra vakalar hızlı artmadı bizimki gibi İspanyada 2.vaka bile 10 gün sonra çıktı vakalar şubatın sonuna doğru hızla artmaya başladı.Bizde birden bire vaka sayıları 6 oldu 18 oldu 47 oldu. Neyse konuyu uzatmaya gerek yok konu dışına çıktık yöneticiler kusura bakmasın silebilirler..

    Einmal editiert, zuletzt von Al1han ()

  • CNN Türk programda 60 yakın doktorumuz yoğun bakımda dedi katılımcılardan bir profesör ve hasta ve yakınları biz onları tedavi ederken bizlere tükürüyorlar dedi çok acı bir durum?(

  • HaberTürkte Ersan Şen konuşuyor "Anayasanin 15. Maddesi Ohalde dahi kisinin yasama hakkina dokunulamaz diyor. 1 kisinin dahi eksik tedbirlerden ölmesinden devlet sorumludur bu salgini hemen durdurmanin baska yolu yoksa derhal sokaga cikma yasagi ilan edilmeli" diyor. Resmen cildirdi adam bagiriyor canli yayinda.

  • Harbiden okul tatiliyle ohali kıyaslıyorsanız bir şey demiyorum.Komuyu uzatmaya gerek yok..

    Bencede uzatmaya gerek yok, konu bilgilendirme konusu..


    Iyi forumlar

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Çok moral bozucu biz daha hastalığın başındayız pik görmemiz belki bir belki iki ay diyorlar çok üzücü belirsizlik var ne yazık ki lütfen tedbiri elden bırakmayın...

  • Haziran'a kadar normalleşemeyeceğimizi bugünden baktığımızda söylemek zor değil. Pek çok alan,branş zarar gördü bu durumdan.Sadece bu yılın kalanı değil gelecek yılın da planlarını mahvetti.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.