Ankara Özel Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Yarın akşam 19.00-01.00 arası yağışla beraber şimşek aktivitesi de olabilir diyor birçok model.Gece orajllarını özlemiştik biraz gök gürültüsü-şimşek görsek güzel olur bakalım.:beaming_face_with_smiling_eyes:

  • Gfs 15-19 Kasım arasına sistemi veriyor bakalım takip etmek lazım.Gelirse tüm Ankara olarak kar alıyoruz.Yağışta lazım tabii.

    o kadar uzun bir vade ki belki o gün sıcaklık 20 derece bile olabilir. Ben şahsen 10 günden sonrası için modellere pek bel bağlamıyorum. Tahminlerin tutma ihtimali çok düşük.

    BORN IN WINTER

  • o kadar uzun bir vade ki belki o gün sıcaklık 20 derece bile olabilir. Ben şahsen 10 günden sonrası için modellere pek bel bağlamıyorum. Tahminlerin tutma ihtimali çok düşük.

    Ben sırasıyla Kaç model aynı gğn neler verdiğine sonra süresine bakıyorum.Çoğu model aynı gün birşeyler verirse devamı az da olsa gelir gibi.Takip edeceğim.

  • Canımı sıkan birşey var ama.Diyagrama bakınca sanki yaza gidiyormuşuz gibi sıcaklık artıyor hafiften.Düşüşe geçse bir diyagramlar da rahatlayacaz.Az kaldı.

  • ANGARALI hocam kasım ilk yarısında yükseklere kar bekliyordunuz da sanki şuanki durumda yağacak gibi durmuyor. Bu beklentiniz geçerli mi hala ? Kasım 2.yarısından itibaren çok güzel şeyler bekliyor bizi gibi.

  • ANGARALI hocam kasım ilk yarısında yükseklere kar bekliyordunuz da sanki şuanki durumda yağacak gibi durmuyor. Bu beklentiniz geçerli mi hala ? Kasım 2.yarısından itibaren çok güzel şeyler bekliyor bizi gibi.

    Genel de Kasımın ilk yarısı zaten Elmadağ kayak merkezi az ya da çok ilk karını alır . Kasımın 2 yarısına daha 3 hafta var neredeyse . Sen gözünü çok uzaklara dikiyorsun ben onun için sana heyecanlanma dedim . 24 h de bile modeller birbiriyle çelişiyor . Kaldı ki 3 hafta sonrasını tartışalım ...

  • Genel de Kasımın ilk yarısı zaten Elmadağ kayak merkezi az ya da çok ilk karını alır . Kasımın 2 yarısına daha 3 hafta var neredeyse . Sen gözünü çok uzaklara dikiyorsun ben onun için sana heyecanlanma dedim . 24 h de bile modeller birbiriyle çelişiyor . Kaldı ki 3 hafta sonrasını tartışalım ...

    Yaw hocam bu Elmadağ Kayak Merkezi Rakımı Kaç ? İnternette 1320 diye gördüm.O yüzden size soruyorum. RAKIMI KAÇ ACABA ? 1300 ile ne karı ona şaşırdım bende.

    Einmal editiert, zuletzt von YasarPK ()

  • Yaw hocam bu Elmadağ Kayak Merkezi Rakımı Kaç ? İnternette 1320 diye gördüm.O yüzden size soruyorum. RAKIMI KAÇ ACABA ? 1300 ile ne karı ona şaşırdım bende.

    Zirvesi 1850 metre kayak merkezinin ben de ordan bahsediyorum zaten . Hitap şekline dikkat et yavlı mavlı konuşma .

  • Zirvesi 1850 metre kayak merkezinin ben de ordan bahsediyorum zaten . Hitap şekline dikkat et yavlı mavlı konuşma .

    Özür dilerim bu aralar hep yanlış anlaşılıyorum.Konuşma şeklim öyle de yazıya dökünce kötü oldu özür diliyorum. Aralık ilk yarısında Elmadağ Kayak Merkezine gitmek güzel olur mu ?

  • Özür dilerim bu aralar hep yanlış anlaşılıyorum.Konuşma şeklim öyle de yazıya dökünce kötü oldu özür diliyorum. Aralık ilk yarısında Elmadağ Kayak Merkezine gitmek güzel olur mu ?

    Sorun yok kardeşim . Kar durumuna bağlı . Ama genel de Ocak ayın da açılır sezon . Benim evim kayak merkezine yakın , o zaman sorarsan daha sağlıklı bilgi verebilirim .

  • Sorun yok kardeşim . Kar durumuna bağlı . Ama genel de Ocak ayın da açılır sezon . Benim evim kayak merkezine yakın , o zaman sorarsan daha sağlıklı bilgi verebilirim .

    Teşekkür ederim tekrardan özür dilerim birdaha böyle hatam olursa lütfen kusura bakmayın.Aralık ayında tekrar sorarım.Aralık ayında nasıl oluyor durumlar giden oluyor mu ?

  • Teşekkür ederim tekrardan özür dilerim birdaha böyle hatam olursa lütfen kusura bakmayın.Aralık ayında tekrar sorarım.Aralık ayında nasıl oluyor durumlar giden oluyor mu ?

    Kaymak için Aralık ayı genelde müsait olmaz , kar görmek isteyenler gidebilir . Aralık sonu - Ocak başı makinalarla pistteki karı düzlestirirler ve o şekilde kayılabilecek hale gelir. Yine de ilk ciddi kar yağışı daha erken olursa durumlar değişir .

  • Kütleler küçük ama dünden beri radarda göründüğünden etkili yağış bırakıyor.Yağış anında hafif sis de çöktü konumumda,ilk defa kışın yaklaştığını hissettirdi bana Ankara:upside_down_face: