İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • azlag azkar olarak değiştirilmeli bence kar mar yok ecm bozmaya başladı gfsye uyuyor ay sonuna ay sonuna mart gelicek bir daha da model falan takip etmem herkese iyi akşamlar arkadaşlar bol sans

  • inşallah yarın düzelir

    Merhaba ben Onurcan Aydın 27 yaşındayım fiziksel engelliyim açık lise mezunuyum yılardır hava forumda model takibi yapıyorum.

  • Umut hep olacak ama gfs yi sallamasakta en azından gerçekleri az çok olacak senaryoları gösteriyor diğerleri bizi Bi çoşturuyor sevindiriyor sonra hüsran umutluyum ama gfs yi dikkate almalıyız bence.

  • dedemde hasta olmuş dün.... 😑

    Merhaba ben Onurcan Aydın 27 yaşındayım fiziksel engelliyim açık lise mezunuyum yılardır hava forumda model takibi yapıyorum.

  • Şimdi birbirine uyma muhabbeti varda onu şöyle ayıklamak lazım. Eğer tek ölçüt sistem verdi/vermedi ise birbirlerine uyabilirler. Ama iş sinoptik detaylarına gelince farklı noktadalar.


    Misal GFS sistemi uzun süredir desteklemiyor fakat öğlenle akşam bir mi? İki güncellemede de sistemi vermedi ama farklı noktada kendisi.


    Veya ölü modele bakınca GFS ile aynı sinoptiği vermediğini görüyoruz. Ama sistem vermeme konusunda buluşuyorlar.


    Onun için krallık bir durumdan ziyade niye sürekli değişimdeler onu bulmak lazım. Sistemi bizden iten veya bize çeken dinamiklerin davranışları gözlemlemek lazım. Lazımda lazım.


    Benim için bırakın kralı, güvenilebilecek bir model yok.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Ağzına sağlık hocam

    Güvenilebilecek bir model yok sözünün altına imzamı atarım cidden.

  • Semih dostum bu sistemin kazananı olacak zira o sistem gelir gelmemesi için sebep yok. Bu sadece temenni değil aynı zamanda bilimsel olarak yaptığım araştırmaların sonucudur. Günlerdir bu sisteme kafa yoruyorum bir sürü veriyi diziyorum GFS ye beddua ediyorum bu kadar nasıl saçma sapan senaryolar verir anlamış değilim.