Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Istanbul yapar mi hocam sizce karayel var ama cok sey gorduk karayel etkisiyle ama sizce olur mu ufaktan biseyler. Sistem her guncelleme de gucleniyo.

    Yer seviyesi kuvvetli ancak sadece Trakya’ya yetecek kadar kuvvetli. Sinoptik netleşince daha rahat konuşuruz ancak en olumlu senaryoda bile Çatalca, Silivri civarı alır diye düşünüyorum

  • Yer seviyesi kuvvetli ancak sadece Trakya’ya yetecek kadar kuvvetli. Sinoptik netleşince daha rahat konuşuruz ancak en olumlu senaryoda bile Çatalca, Silivri civarı alır diye düşünüyorum

    Hocam bence 2018 aralik sistemlerinde cogu kez Balkan kaynakli yer soguyuyla Istanbul merkezde bile cok kisa sureli de olsa kar yagislari olmustu. Balkanlarda o kadar sofuk degildi. Bence neden olmasin ki. Ecm de her guncellemede sistem gucleniyo. Ozellikle hocam Avrupa yakasina bu sistemler cogunlukla surpriz yapip hic beklemediginiz sekilde beklenmedik kar yagislari almistik 2018 de ozellikle aralik ayinda ama cok kisa surmustu.

  • Hocam bence 2018 aralik sistemlerinde cogu kez Balkan kaynakli yer soguyuyla Istanbul merkezde bile cok kisa sureli de olsa kar yagislari olmustu. Balkanlarda o kadar sofuk degildi. Bence neden olmasin ki. Ecm de her guncellemede sistem gucleniyo. Ozellikle hocam Avrupa yakasina bu sistemler cogunlukla surpriz yapip hic beklemediginiz sekilde beklenmedik kar yagislari almistik 2018 de ozellikle aralik ayinda ama cok kisa surmustu.

    Avrupa yakası, sağlam balkan soğuğunda her zaman süprize açık doğru ancak 2018 aralık sistemi yağışıyla, basınç dizilimiyle, rüzgarıyla daha etkili bir sistemdi. Şuanki sinoptikte İstanbulda ancak yıldız var, net bir karayele dönüş yok. Ha sistem değişir karayel daha baskın ortaya çıkmaya başlar o zaman işler değişir ve daha farklı konuşuruz :)

    Maalesef son senelerde modeller bizleri çok yoruyor son 48 saat kalana kadar net bir yorum yapamaz olduk artık. Özellikle bu sistem özelinde Sırp kar sever takipçiler Gfs ye ağır laflar etmiştir çünkü metrelik senaryo veriyordu Gfs Sırbistana.

  • Anlamadım şimdi kimi yağış yok uzun bi süre diyor, kimi kasım sonunu işaret ediyor. Kastamonu’da bir sürpriz yaşayabilme ihtimalimiz kaç görünüyor :) aralık ilk haftadan sonra dönüş, bir sürpriz olsa olsa bu topraklarda olur herhalde :)

  • Ulan bir zamanlar kardan adam yapardık şimdi içmeye su bulamıyoruz iyi mi. Allah belamızı vermiş.


    Tanımayanlar için sağ başta ki maraba benim

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Kar haritası Kırklareli/Kofçaz'ın kuzeyindeki bölgeyi Demirköy tarafından kuvvetli görmüş.


    Ahmetler/Kocayazı köyleri 700+ Rakımla Trakyanın en yüksek yerleşimleri(diğer ıstranca köyleri 400-500 rakımda vadilerde bulunuyor)


    Muhtemelen bu iki köy ve Dereköy hudut(700metre) yağışın durumuna göre de Mahyadağı(1030metre) Jandarmakule (850 Metre) vb. muhtemelen yağışın en erken kara döneceği yerler.


    Pazartesi iş çıkışı bile beyazlayan yerler olabilir bence.


    Kar haritasında verilen ortalama değerlerin aşılacağını düşündüğüm, tahmin ettiğim yerler buraları.


    Soğuk hava erken girerse ve Trakya'da p.tesi akşamı beklenen etkili denebilecek yağışla çakışırsa bence şehir merkezlerinde de süpriz ihtimali var.

  • inşallah hocam 3 senedir bekliyorum haftaya 1 hafta başka yerde olacağım kaçırırsam baya uzulurum

  • inşallah hocam 3 senedir bekliyorum haftaya 1 hafta başka yerde olacağım kaçırırsam baya uzulurum

    Havada kar görme ihtimalimiz hiç az değil trakya olarak ama kar yağışı ıstrancaları aşsa da yağmur arkasından kara döneceğinden ergene havzasında örtü olmaz yüksek olasıkla fakat

    Kısa süreli havada kar görebiliriz diye düşünüyorum.

  • Yarın Trakya'da kar akşam iş çıkış saatinde başlayıp Salı öğleye kadar kesmiş olur diyor GFS. Mahya'da 7-8 cm rakımı yüksek yerlerde cıvık 2-3 örtü gösteriyor.

    Bakalım Merkez de kar görecek mi?

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Tam bir magazine döndü bu olay biri gelecek diyor öteki gelmeyecek,diyor biri salgına etkisi olacak diğeri olmayacak zaten ağzımızda maske var niye büyütülüyor anlamıyorum

    TM9bGH.gif

  • Tam bir magazine döndü bu olay biri gelecek diyor öteki gelmeyecek,diyor biri salgına etkisi olacak diğeri olmayacak zaten ağzımızda maske var niye büyütülüyor anlamıyorum

    Türkiye medyalarının prim yapmak için bulduğu eşi benzeri olmayan bir haber değeri ama içi bom boş...