Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • bence çok şaşıracağız 😂😂😂😂

    Merhaba ben Onurcan Aydın 27 yaşındayım fiziksel engelliyim açık lise mezunuyum yılardır hava forumda model takibi yapıyorum.

  • İstanbulu bırak İnegöl bile bitti bu nedir ya modeller bize 1-2 gün kala doğru vericekse hiç vermesin daha iyi bekler görürüz. Zaten son 2 yıldır modellere artık Güvenemiyoruz böyle giderse model takibi yapmanın mantığı yok son 30 saatte netleşti neredeyse.

  • Hocam aslında sadece Türkiye'de değil tüm dünyada insanoğlunun karşı karşıya olduğu bir soru var.

    Ekonomik büyüme ve endüstrileşme için doğayı tahrip etmeye değer mi?

    Başka seçenekler mümkün mü?


    Bulgaristan örneğinden hareket edersek Bulgarlar her hafta sonu Edirne'yi resmen işgal ediyorlar.Amaç ucuz ve çeşitli alışveriş.

    Deterjanından ilacına kıyafetine gıda ürünlerine kadar..

    Çünkü kur farkı dışında diğer bir sebep onlarda bizde üretilen pekçok ürünün üretilmiyor oluşu..

    Gelişmiş ülkelere bakıldığında ise üretimlerini hep üçüncü dünya ülkelerinde yaptırdıklarını görüyoruz .

    Bu noktada ucuz iş gücü ile birlikte kendi ülkelerindeki doğal florayı koruma amacı da var diye düşünüyorum.

    Tabi sonuçta küresel açıdan bakarsak dünyamız yine kirleniyor total sonuç aynı..

    Kendi adıma doğal dengenin korunabilmesi adına daha mütevazi şartlarda yaşamayı ve beslenmeyi göze alabilirim fakat malesef herkes aynı düşüncede olmayınca bizimkisi ütopya aşamasında kalıyor..

    Sözü fazla uzatmış olabilirim ama gerçekten bu konuları konuşmaya kalksak burada sayfalarca yazmamız gerekir.

  • Arkadaşlar bu haritadaki Bursa’nın neresine denk geliyor sürekli Kar haritasında beyaz çıkıyor.M.Kemalpaşa ilçeside bu beyazın içerisine denk geliyor mu ? Neden sürekli beyaz olabilir

    O beyaz kısım büyükorhanın küçük bi kısmını Nilüfer, Mudanya ve Karacabey ilçelerininde büyük bir bölümünü kapsıyor.

  • Muratzbk Burası Bursa’nın denizel etkiye en açık olan bölgeleri. Haliyle deniz sıcaklıkları yüksek olduğundan kar seviyelerini bu aylarda görmesi zor. Gerçi orada yaklaşık 800 metreyi aşkın tepe rakımı olan müthiş bir doğaya sahip Karadağ ormanları var. Ancak harita çözünürlüğü çok iyi olmadığı için bu ayrıntı görünmüyor maalesef.

  • Bu model işi kadar saçma birşey yok 3 gün önce nasıl veriyordu şimdi nasıl hiç verme paşam hep 1 gün kala ver yağmıyacak kara yağacak diyo burada herkes sisteme sinirleniyor sistemle ne alakası var modeller yanlış tahmin ediyor sistemin nereye gideceği en baştan beri belli zaten modeller onu yanlış tahmin ediyorsa sisteme ümit veriyorsun diye kızılırmı sayfada kar'a kızanlar bile gördüm çok şaşırdım arkadaş zaten batıda yaşıyosunuz burası zaten güçlü bi kış geçirse bile kış boyu karla örtülü gün sayısı genellikle en fazla özellikle istanbulda 5-6 birkere yaşadığınız şehir buna çok elverişli değil tamam yağması lazım ama yağmıyor bu kadar isyan edilmezki Rusyada Kanadada oturursun yağmadı mı tamam hani yine birşey diyebilirsin şaşırırsın Ama İstanbuldasın hadi onuda geçtim Muğlada yaşayıp kar niye yağmıyor diye isyan edeni gördüm.