Sezon başı sohbetleri

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Lütfen biraz sabredelim arkadaşlar. Bir güncelleme ile kışı bitirip bir güncelleme ile topu tüfeği ateşleyenler.

    Böyle yapıldığı sürece daha çok hayal kırıklıklarıyla karşılaşılması olağan sonuç olacaktır.

  • artik mevsimler degisti.kisi biraz gec yasiycaz yazida gec bitircez.kurak bidonem olcak heralde ee oturup dusunmek lazim sonusta bu dunyanin icine eden biziz.insanoglu..

  • Arkadaşlar herkese iyi geceler,

    Yarın dersim var özel bir üniversitede YL dersi veriyorum ve sunum hazırlamaktayım. Tüm güncellemeleri takip ettim ama işimi bitiremediğim için fikirlerimi uzun uzun yazamayacağım. 17-23 Aralık arasında kar konusunda maalesef yanılmış görünüyorum. En azından söz konusu tarihlerdeki pattern değişimini doğru tahmin ettik diyerek kendimize moral verelim. Öte yandan Aralık 23-31 arasından ben halen umudumu kesmiş değilim. İlk salınım için süre her geçen zaman azalıyor. Bugün akşam güncellemesinde hakim senaryonun ilk salınım için Kazan - Kırım - Kandıra hattından yurda sistem sokmasını bekliyordum olmadı. Sıkıntı yağışsız yeni bir periyoda girme ihtimalimizin kuvvetli olması. Yarın akşam ve Pazar günleri takibimizi yine bu başlık altından yaparız.

    Saygılar sevgiler...

  • hocanın emeğıne saglık şimiden ama benim olumlu yönde cok bir beklentim yok maalesef.....baksanıza kış gibi mi modeller endeksler vs vs..umarım her sey en kısa surede düzelir..

    Aynen divane kardeşim... 80'li yılların sonlarında arka arkaya birkaç yıl hatta 90'lı yıllara da sarkan böyle acayip dönemler olmuştu. Moral bozucu ama benim hala umudum var!

  • hocam tabıkı benımde umudum var ama benım demek ıstedıgım sey,yanı yakın tarıhte( 10 15 gun) kar adına cok bır beklentım yok..hıssıyat degıl tabıkı gorunurde ellle tutulur bır emare yok..bence bu sene 10 gun once falan baslık acmak,sıstem gelıyor demek yanlıs olacaktır..cunku bu atmosfer eskısı gıbı degıl.adı kuresel ısınma olsun sanssızlık olsun ya da ne olursa olsun..hıc bır sey benım cocuklugumdakı gıbı degıl.sahsen ben hıc korkmazdım bu sene kar ygar mı yagmaz mı dıye.nasılsa yagacagını bılırdım kıs geldıgınde..o degılde hocam ben kardan gectım yagmur yok adam akıllı yurt genelınde..kıs ortasında yagmuru ozlemekte ne demek?cok üzücü..normalde beni kıs mevsımınde sadece kar mutlu ederdı,heyecanlandırırdı ama valla gectımkardan kıstan..yagmur olsun toprakla bulussun ve barajlar dolsun ıstıyorum....takdir ALLAH ın..

  • Hocam “Hadley Cell” Hakkında Bir Yazı Okudum. Bu Yazıda Aralık Son Haftasında Soğukların Güney Enlemlere İnmesini Engelleyeceği Yazıyordu. Bu Konu Hakkında Ki Görüşlerinizi Merak Ettim. Saygılar.

  • wildleo1907 hocam bu gece şuan guncellenen gfs modelinde ozellikle 300. Saate bakmanizi oneririm. Ulkemiz sistem alirken, dogu abd ye kutup gostermis, rahatlikla söyleyebilirmiyiz ki, dogu abd soguklarla bogusurken biz illaha sicak ılık durgun günler yasayacagimiz diye bir şey yok?

  • wildleo1907 hocam bu gece şuan guncellenen gfs modelinde ozellikle 300. Saate bakmanizi oneririm. Ulkemiz sistem alirken, dogu abd ye kutup gostermis, rahatlikla söyleyebilirmiyiz ki, dogu abd soguklarla bogusurken biz illaha sicak ılık durgun günler yasayacagimiz diye bir şey yok?

    Doğrudur böyle bir korelasyonu zaten kimse %100 iddia edemez!