İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Aktifliğin düşmesi baya kötü oldu, 1 saatte bir bakıyorum ve mesaj yazan yok, ufukta sistem var(büyük ihtimal çöp olur) ama kimsecikler yok.

    Atmosfer namına şu anda takip edecek bir şeyler yok ortada, GFS'nin 300'lü saatlerini dikkate almama konusunda da forum ahali olarak dersimizi aldık. Hava dışındaki konularda güzel sohbetler dönüyor ama :) Ayrıca şu an tam araftayız, geçiş dönemindeyiz. Ne kara kış, ne de aksiyonlu oraj mevisimi. Hal böyle olunca adam akıllı bir şey gelmiyor. Nisanı bekleyelim tamamen oraj şartları oluşur şu an hala kıştan kalma bazı şartlar yüzünden oraj alamıyoruz ama o şartlar kar da yağdırmıyor sonuç olarak elimize bir şey geçmiyor. Tam geçiş sağlanınca hava hareketlenir bu yıl siklonlar mayın gibi elbette biz de aksiyonlu bir oraj dönemi geçirebiliriz.

  • Bugün uzun bir aradan sonra Marmaray’a bineyim dedim , tren değişmiş konsept değişmiş , hatta Marmaray demesem bile olur bildiğin banliyö , durak isimleri listesi uzamışta uzamış , iyi bilmeyen biri nasıl bulacak durağını o listeden :))

    Ama çok iyi olmuş ya

    Şehir adeta level yükseltti gözümde

    Bir an istasyon listesinde Tuzla ilçemizi fark ettim

    Hani şu en ılık ve güzide ilçemiz Tuzla

    Şu an en sıcak yer oradır malum soğuk gün bir gideyim ısınayım dedim ama , ayrılıkçeşme durağında trene yoğun binişler olunca yerimden kalktım ve başka sefere erteledim

    Belki olası 22/24 soğuması dönemde trenle ve törenle en ılık ve güzel semtimiz Tuzla’ya giderim :)

  • Ben şahsen kişi başına 3cm kare düşen otıbüslerden kurtuldum, ring yaptığım için yaklaşık 5-6dk geç ulaşıyorum gideceğim yere ama nefes alabiliyorum artık ^^ Birkaç düzenlemeyle çok daha iyi hale gelir:


    Tren bilgisi, kaç dk sonra gelecek bilgisi yazmalı

    Hangi durakta olduğumuzu vs. gösteren bilgi ekranı yer almalı

    Sefer saatleri düzeltilmeli (ilk-son seferler düzenlenmeli ayrıca sefer aralıkları çok uzun)

    İade kuyruğu var

    Raylı sistemin hakkını vermeden yavaş ilerliyor tren


    Ayrıca oturaklar neden demir, havalar soğuk ve hastalığa davetiye çıkarıyor. Eskisi gibi tahta banklar olsa daha güzel bir hal alırdı.