30 Ocak 2019 Miat Olacak

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bence ocak sonu yakın degıl 240 saat var bence hersey olabılir hocam dedıyse bır bıidigi vardır saygı duyarım

  • Ahmet hocam 30 ocak tarihi biraz erken bir tarih olabilir mi ? yani bu modellere yansımayıp da 30 ocak civarı var olan sistemin adını Hayalet sistem koysak yanlış olmaz sanırım. Sizi de yıllardır tanıyan birisi olarak da konuştuğunuz da bir defa konuşur ve nokta atışı yaparsınız ;)

    Söylemek istediği, 30 ocakta bir sistemin varlığı değil. O tarihte 'olası bir sistem' modellere yansırsa ki bu süreç asgari 1 hafta öncesi olur, o da şubat 7 ila 10 arası bir tarihe tekabul eder. Ayın 30 'u gibi birşey olsa şu dönemde modellere yansırdı zaten.

  • Umarım sizin ve açıklamalara başlayan diğer hocalarımızın tahminleri doğru olur. Olmasa bile sistem takip edebileceğimiz heyecanlı bir dönem olsun o bile kafi. Sistem kovalamak sistemi yaşamaktan daha heyecanlı bir hale dönüştü. En azından benim için ^^ Allah utandırmasın Ahmet Ustaoglu Kasva

  • Söylemek istediği, 30 ocakta bir sistemin varlığı değil. O tarihte 'olası bir sistem' modellere yansırsa ki bu süreç asgari 1 hafta öncesi olur, o da şubat 7 ila 10 arası bir tarihe tekabul eder. Ayın 30 'u gibi birşey olsa şu dönemde modellere yansırdı zaten.

    Aynen öyle aslında ecmwf onun sinyallerini veriyor modelde.4 5 şubat gibi sibirya sistemi alabiliriz.gfs te yaklaşmaya başladı ecmwf ye.

  • Öncelikle yeni konumuz hayırlara vesile olur İnşallah. Meteoroloji mezunu değilim. fakat ilgimi çok çeken bir dal. Özelilkle yağış olan günleri radardan takip edip izliyorum. teknik detay ve terimleri asgari boyutta biliyorum.. Bir sorum olacak İstanbul ve çevresi kış aylarında gözlemlediğime göre Güneyde gelen alçak basınç etkisi ile bol yağışlar meydana geliyor.. bu yağışlar lodos ile beraber Marmara çevresi ve İstanbul boğazından kuzeye ilerlerken birden havanın yüksek basınca dönmesi ile poyraz eserek alçak basıncın getirdiği nemli sıcak ve yağışlı havayı kar yağışına çeviriyor.. genelde sistem bu şekilde kar üretiyor. İstanbul için.

    Sorum şu olacak İstanbul ve çevresine hatta kıyı ege ye direk "Sibirya" üzerinden , alçak basınç dan beslenmeden bir kar yağışı gelecek mi ? Yani kısaca sadece kuzey ve kuzey doğudan gelen bir sistem kar yağışı getirme ihtimali senede kaç sefer olabilir (İstanbul için )

    şimdiden herkese teşekkür ederim selamlar saygılar :)

    4 Mal editiert, zuletzt von twister ()

  • Hayırlısıyla bir kar alalım efsane de gözümüz yok artık,İzlanda hakimiyeti sanki Şubat ilk haftayı da götürecek gibi ama inşallah haklı çıkarsınız.

  • Vallahi ben iyi Mart pek görmedim, kıytırık cılız sistem gördüm genelde. İnşallah Şubat ta olan olsun diyeceğim ama maalesef gördüğümüz kadarıyla Şubat da ılık geçecek. Bitti demeyelim ama yavaş yavaş da kabullenelim. Özellikle Avrupa'da dahi pek soğuk sistem inmedi, bu bakımdan kıta olarak ılık bir kış geçiyor. Bunun da en büyük sebebi Amerika üzerindeki soğuklar, birkaç senedir bu döngü kırılamıyor hocam. İnşallah bir dahaki kış böyle olmaz.

  • Durun ya 10 Şubat sonrası değişim başlıyor diagram birden düşmeyebilir ama soğuk tarafta uzunca bir süre 10 Şubat sonrası değişim başlıyor ...