Display MoreGit gide ecmwf’ye benziyor sistemi en başından beri ecmwf daha iyi çözümlüyordu zaten yan senaryoları (eps) dahil ,daha da batılamaz ab umarım en ufak batılamada rakımı daha da yukarı çeker.
Normalde balkanlardan gelen sistemlerde ab hızla doğular yağışın sonlarına doğru merkez ve güneyi kar kovalar,kuzey ege en kötü havada kar görürdü. İnen üst seviye soğuğu zayıf olunca yüksek basınç yukardan inen soğukla bağlantığı koparıp Ab’nin bir müddet yerinde saymasına neden oluyor. Yerinde sayan Ab yüzünden bu sefer soğuklarda ilerlemiyor ilerlemediği gibi olduğu yerde soğuklar kırılıyor (ısınıyor).
Düşük rakımlarda kar ihtimali zaten düşüktü ama dünkü ecmwf çıktısı benide umutlandırmıştı baya.Ecmwf verileri düşük rakımlar için şuan iç açıcı değil,Kuzey ege’nin şansı hala devam ediyor düşük rakımlar dahil.
Üst seviye soğuğu kuvvetli olsaydı bu sinoptikden kar almama ihtimali yoktu bölge genelinin hatta kuvvetli soğuk Ab’yi kuzeye bile yönlendirebilirdi.
Böyle gelmesi belkide daha hayırlıdır yağışlar güzel rakımı yeten yerlerde güzel örtü olur. rakım son güne kadar değişecek gibi görünüyor. Ecmwf gibi gelirse (şuan) 500-600 metreye kadar iner. İzmirin güneyinde bu +1000metreye çıkar.
Gfs diyagramlarında ortalama git gide ecmwf’ye benziyecekmi bakalım?
Hocam pazartesi 1050 rakımlı Ödemiş’in Gölcük yaylasında olucam durum ne olur ulaşımda sıkıntı yaşarmıyız ? ( Ödemiş’in kuzeyinde kalıyor dediğim yer.)