İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar artık modelleri diyagramları ciddiye almayın. Sınırlı alan modellerine bakın. 24 saat kaldı mutabık olamadılar. Ukmoya göre şansımız varken ecmye göre sınırdayız gfsye göre ihtimal bile yok :D . Yaşa ve gör sistemi oldu tam anlamıyla. Yarın gece sakince olacakları izleyeceğiz.

  • İzmir Manisa için bile zor hale geldi. Aydın hiç umutlanmasın bile. Ben kışı kapattım zaten dışarıdaki hava da baharı hissettiriyor. En azından güzel yağmurlar gözüküyordu onu bile kaybettik. En kurak Şubat ayı olarak tarihe geçebilir. 27'sini bilemem ama artık çok yakın vade pek değişmez bana göre.

    Birkan Nazilli için diyor galiba 27 akşamı belki diyelim Nazilli için

  • Biraz yanlış anlaşılma oldu sanırım. İnşallah bölgenin tamamına yağar ama son kale olan Gfs diyagramında dahi İzmir için ortalama senaryo 0 ile +2 arasında hareket ediyor. Ecmwf zaten bitirmiş olayı. Ben o yüzden bunu yazdım. İnşallah hepsi yanılır İzmir örtü alır.

    Ben bunu yazdığımda duygusal olarak bana kızanlar oldu haklı olarak. Halbuki en çok kar yağmasını isteyenlerdenim ve İzmirde çok değerli üyelerimiz var ama Gfs'nin ipiyle kuyuya inilmemesi gerektiğini bir kez daha acı bir tecrübeyle gördük sanırım. Ülke olarak son yıllarda zaten inanılmaz formsuz Şubat ayları geçiyor ki bu yıl formsuzlukta zirve yaptık ülke olarak. Önümüzdeki sezonun daha iyi olmasını temenni ediyorum. Kışın iç egeye gelmek isteyenleri de seve seve misafir ederim.

  • Elbette hepimiz karkolik bir ruha sahibiz. Ayni2 zamanda hava olaylarına ilgi duyuyoruz. Model-diyagram okuma, tahmin yapma, ekstrem olaylara şahit olma ve en önemli bu olayların neden ve sonuçlarını bilmek bu işin en güzel kısmı.


    Önümüzde ekstrem bir durum var. Uzmanlarda ne olacağını kestiremedi. Soğuk kuzeyimizde. Hareketi de öngörülmedi. Umarım süpriz olur. bunu takip etmeye değer kar olmazsa da olmasın. Üzmeyin kendinizi. Bu kış çok farklı geçti gerçekten. Kalan kısacık kısım da iyi gecer umarım.:thumbup:

  • Bence buradaki çoğu kişinin yaptığı en büyük hata duygusallık .Bu sistemi örnek verirsek doğu karadeniz sistemi olarak başladı inanılmaz derecede batılayarak 144 .saatlerde oluyor bu durum bizim istediğimiz duruma geldi sonra her güncellemede dahada batılamaya başladı benim yazılarım mevcut bir batılama daha olursa sistem kalmaz demiştim bunun üzerine 4-5 defa daha batıladı ve iş rayından çıktı .

  • Izmir de mis gibi hava var.Modeller o kadar oynak ki ilikci yapacak diye korkuyorum beni.Calisiyoruz is guc var boyle bos kuru soguk olacagina bu havayi tercih ederim.Haktan abi de yok zaten 🙄

  • Aman kar filan yagmasin zira bizi bıktırdı artık kaç kez modeller ha gelecek ha geldi derken bu yıl tam 3 kez ortu yapabilecek sistemleri bozdular ve bizim gibi kar delilerini deli ettiler ama bir derste oldu bize bu yıl 1.aldigimiz ders modellere artık son 48 saat hatta son 24 saat kala bile guvenmeyeceksin ikinci aldığımız ders ise küresel ısınmanın bıraktığı etkiler iki yıldır ortuyu geçtim havada karı gectim kar tanesi bile goremedik yağmurlar içerisinde bu kışın sonuna geldik bu son mermizi de ıskaladık maalesef bir sonraki seneden de korkuyorum açıkçası en iyisi artık oraj tabikine başlayalım eminim ki o daha heyecanlı olacaktır herkese gecmis olsun özelikle kıyı illerimizde yaşayanlara bir sonraki kista gorusmek üzere sağlıcakla kalın..:*<3:boat:

  • Küresel ısınmayı bahane etmek saçma geliyor bana. 2015-2016 kışlarında havada kar yağışları aldık 2017'de 2 kez örtülü kar yağışı aldık bu senelerde küresel ısınma yoktu da sadece 2 sene içerisinde birden mi pörtledi ? Ayrıca bu sene Amerika extrem soğuklarla boğuştu, geçen sene Şubat sonunda Avrupa'ya inen sistemde iklimi İzmir'le hemen hemen aynı olan Roma 15 cm kar yağışı aldı. Son 2 senedir sağlam kar yapacak sistemlerin rotası biz değildik sadece hep ucundan kaçırdık. Küresel ısınmayı inkar etmiyorum yanlış anlaşılmasın ama 2 senede de küresel ısınma yüzünden bu kadar büyük bir fark olmaz.

  • Ege açıkları kendini depreme hazırlıyor hissedilebilir deprem olabilir..

    Ayvacık açıkları babakale,behramkale,edremit körfezi dahil zaten aktif bölgeydi bu bölgelerde ilerleyen süreçte 5,0/5,5 arasında depremler olağan olduğu gibi midillinin güneyi çeşme açıkları (sakız adası) civarı bugün 3.0-3.8 arası bikaç depremle kırmaya başladı bu bölge en son 6.2iyle 2017de kırmıştı (karaburun açıkları)

    Yine aynı değerde olurmu bilinmez ama 5/6 arası deprem yakındır (benim düşüncem) bu bölgedeki depremler normal depremlerden farklı türde gelişe biliyor batma çıkma zonu değilde çökelme,çöküntü diye adlandırılır. Çökelme depremlerinin en büyük özelliği sığ deprem olmasıdır. (Derinliği az) normalde 6.2 bi deprem karada 7/10km derinliğinde gerçekleşirse Çok büyük yıkım yapabileceği gibi bu derinlikde bu büyüklükte çok nadir olur genelde 30/50km derinlik arasında meydadana gelir.( karada) denizde ise çok sık gerçekleşiyor ve byk alanda hissedilmesini sağlıyor

    e9e64636d89ee.jpg

    Yakın çekim görücek olursa byk ihtimal siyahla işaretlediğim bölgede olucak ve (çeşme,karaburun,seferihisar) kara üstü dahil harekete geçirecek bakalım ne zaman olucak? :/

    d1bb3bcc0775b79be495c.jpg

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • Bu sistemde hala içimde bir ümit var garip bir şekilde ah ulan pazartesi günü gibi bir çıktı olsaydı şu anda bu sayfada nasıl cumbus olurdu?

  • PergamoN konu yanlış yerde ,deprem konusuna açarsan hem daha çok kişi görür hemde bilgi alış verişi olur .

    bilerek burdan yazdım görsel atamıyorum mobilde o sayfadan nedense eğer olursa hissedecek alan bizle sınırlı kalacak zaten büyük ihtimal 2-3ay sonrada olabilir takılmıyorum fazla yani tam bilmek mümkün değil :)

    Kar yağışları konusundada ayrıntılı düşüncelerimi yazacaktım ama yazılacak birşey göremedm malesef kuzey ege dahil (bergama,soma,kırkağaç vb.) kar beklemiyorum (merkezlerde) olursa süpriz olur bu bölgede rakım ortlama 400-500m'ye kadar inecektir. merkezde rakım 800'de kalıcak büyük ihtimal. yağışın sonlarına doğru gece 500-600 civarına inebilir (yağış kalırsa). Manisada aynı şekilde, kuzey egede edremit,altınoluk,gömeç civarları merkezler dahil kky zaman zaman kar görürse süpriz olmaz yükseleri +500-550m sağlam kar alır diyeceklerim bu kadar hayırlı geceler herkese..

    edit: not; yağışlar beklenenden erken kesebilir

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • PergamoN geçen sayfada belirttim yağışta ciddi bir azalma söz konusu radara bakmak gerekecek artık .850 hpada ise akşam saatlerine doğru şöyle bir Manisa -İzmirde 0,-1 girişleri olursa bir ihtimal hafif bir görsellik olabilir gibi kemalpaşa gibi yerlerde .