İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Evet bizim için iyi değildi hemen yanımız İstanbulda 30-50cmler olmuştu bu yüzden arkadaşa olan farkı anlatmak istedim efsane Kocaeliyide vurur diye İstanbuldaki akrabama gitmemiştim gitmediğim için çok pişman olmuştum ama iş işten gecmişti. Sinirden kendimi yiyip bitirmiştim hatırlamak bile kötü. ^^

    Şimdiyse biz buradan çıkmak istiyoruz kar görmek için :) İnşallah hiçbir bölgenşn böyle bir ihtiyacı olmadan en idealini alırız sistem olarak.

  • Şimdiyse biz buradan çıkmak istiyoruz kar görmek için :) İnşallah hiçbir bölgenşn böyle bir ihtiyacı olmadan en idealini alırız sistem olarak.

    Valla ben 400metrede 10cm gördüm en azından :) Ay sonuda bakalım yine yüksek sistemi olursa yine çıkar bir vurgun daha yaparım. Sizede aydos yolu gözükür en kötü.

  • Valla ben 400metrede 10cm gördüm en azından :) Ay sonuda bakalım yine yüksek sistemi olursa yine çıkar bir vurgun daha yaparım. Sizede aydos yolu gözükür en kötü.

    Aydos'a da gerek yok bir metrobüs ile Çamlıca'dayız :D Tabi dleğimiz evimizin önünde görmek İnşallah :)

  • Verisiz tahmin tutturabilecek babayiğit varsa buyursun zaten tahminci olsun. Adamların bilgi sıfır "hocalar bilemiyor ya abi bence kış bitti ya hocalar millete boş umut veriyor yaa" diyen tipler, bu forumun başarısı artmaya devam ettikçe çoğalmaya devam edecekler.

    Allah sabır versin herkese ne diyelim. Hocalar diyagram ve modelleri oluşturan kişiler değil sadece yorumlayan kişiler.

    Troller eğer birilerine kızmak istiyorsa modelleri oluşturan kişilere "eğer ingilizce seviyeleri yeterse" buyursun şikayet maili atsınlar ha ben küresel ısınmaya şikayet dilekçesi yazmak istiyorum diyenlerse "ALO 153 Beyaz Masa" yı arasınlar belki laf anlatırlar atmosfere ne diyelim...

  • Hazır kalabalıkken şunu söylemek istiyorum ya : 1 hit 1 dolarmış ya(!) bu ay maaşım hala yatmadı. Şu maaşımızı yatırında aldığım Maserati'nin 30.000 dolarlık son taksidini yatırayım ya. :)


    Bir dahaki ayda bir Boeing 737 alayım diyorum. Araba yetersiz gelmeye başladı. :)

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Forumda üstadlar ellerinden gelen her şeyi fazlasıyla yapmıştır.

    Ortada harcanan bir emek var ve buna saygı duymak lazım. Bazı kendini bilmez insanlar acımasızca üstadları eleştiriyor.

    Çok yanlış hava olayları her daim değişkenlik gösterebilir son yıllarda istediğimiz gibi kış göremiyor olabiliriz. Takdiri İlahi...

    Burada sorumlu aramamak lazım. Hoşuna gitmeyen foruma girmesin. Girecekse de edebi ile yazısını yazsın.

    Herşeyden önce saygı arkadaşlar.

  • Naftalin kokulu pankartı raflardan çıkarmanın vakti gelmiş ^^

    8aXMRk.png


    2017 Godzillası'nı takip ederken dik duruşuyla bizleri etkileyen ECMWF Bey için yapılmıştı, Twitter Meteoroloji camiasında da baya ünlenmişti :)

  • ECMWF'nin 216. saati yaşadığımız birçok efsanenin geliş biçiminin aynısı...izlediği rota kökü başı herşeyi aynen bir efsane kopyası...240'a geçtiğinde biraz doğulasa da, ufak bir ayarla çok tatmin edici bir sistem olur...

  • adı üstünde tahminci senin benim göremediğimiz veya okuyamadığımız sistem veri neyse yorumlayıp bizlere sunmaktalar.

    ama hiç birisi en son hava bükücüsü değiller.

    o zaman sonuç.

    ALLAHIN DEDİĞİ OLUR.

  • Azor'a vur dedik ama o öldürdü, doğuya çok fazla yattı. Sistemi neredeyse Doğu Karadeniz'den de dışarı atıp kafkaslara verecekti.

    ECMWF istikrarını korusun yeter biz bu sinerji ve dualarımızla inşallah sistemi biraz daha batılatırız.