Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sabah ao nao endeksini inceledim... Malesef son verilerde 20 sine kadar pozitif hemde sağlam pozitif sonrası uzun süre nötür... Bu durum beklentilerimi en azından 20 sine kadar değiştirdi....

    Akşam bölge geneli son durumları değerlendirmek üzere burdayım inş.

    Sağlıcakla...

  • Hatay için kar sezonu bitti denilebilir. Bu sene olmadı şansımıza; yapacak bir şey yok. Ben şubat ayında Hatay'a kar yağdığını hatırlamıyorum. Bu zamandan sonra da yağmaz herhalde.


    Gözlemlediğim kadarıyla yağışın bol olduğu seneler Hatay merkeze kar düşmüyor. Bu sene bol bol yağış aldık. Yağışlar hep yağmur. Ama kurak geçen senelerde; soğuk olan senelerde bazen yağış geliyor ve soğukla kesişiyor kar yağışı oluyor.


    Kasımın ortasından beri neredeyse haftanın 5 günü yağışlı geçiyor. Hatta öyle ki kasımın ikinci haftasından aralığın ortasına kadar güneşi görmemiştik. Ama hava ılık.


    Daha önceden defalarca yazdım. Kurak geçip bir gün yağacak kar için, karı yağmura tercih etmeyelim. Yaza kadar bol bol yağmur yağsın; varsın olsun kar dağlara yağsın yeter.

  • Yağış hariç soğuk ve kar açısından tam fiyasko bi kış yaşanıyor takdir eden elbet en iyi bilendir.

    Not:Merkezleri kast ediyorum

    Einmal editiert, zuletzt von Vuslat20 ()

  • Modeller o soğukları Mart’ta ve hatta Nisan’da bile gösterecek hep son saatlerde ama %90 ihtimalle gelmeyecektir..defalarca tecrübe ettik bunu..modellere bakma zamanı bitmiştir artık..sürprizleri bekleyeceğiz hep beraber..

  • ecm diyagramı 19-21 arası -2 -3 civarında bir ortalama var 1-2 derece daha düşerse bölge geneli kar olabilir..Daha önceki günlerde 1000 metre yukarısındaki yerler kar görebilir

  • Malatya'da perşembe akşamından cuma sabahına kadar yağış var, tam sabah süprize uyanmalık bir gün. Keza Elazığ da öyle.

    Bizde yine güneyli rüzgar riski var. Malatyada öyle bir durum yok. Geçenki gibi Malatya 0 derecede kalırken biz 5-6 dereye çıkabiliriz.

  • Bence Elazığ'ın durumu daha rahat. Sadece yağış miktarına bağlı kar miktarı.

    Yok ya Malatya hep daha soğuk oluyor. Bizde bitmek bilmeyen bir rüzgar var hep. Ama eğer yağışın ağırlıklı kısmı yarın gece ve öbürgün olursa daha şansımız artar.

  • Arkadaşlar kusura bakmayın akşam yazamadım.... Şuan için perşembe öğlenden itibaren CUMA sabahına Gaziantep, Adıyaman ,Malatya ve Elazığ civarları sulukar ve yükseklerinde kar olasılığı yüksek.....


    16 akşam dan itibaren 17 sabahı antep adıyaman civarlarında şuan zayıf ihtimalde olsa sulukar ve yer yer kar ihtimali var.....


    20 sinden sonra endeksler nötür ama bir anda soğuklar aşağı inecek değil ........ecmwf gfs 23 24 gibi soğukları indirmiş... Bu sadece bir deneme....Zaten 23 üne 10 gün var....Bakalım BEKLEYELİM. NEDE OLSA mevlam ne eyler ne eylerse güzel eyler....