Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hatay Samandağ sanırım dün akşam yağışlıydı. Antakya'da gökgürültüsü şimşekler çakıyordu. O bölgeden gökgürültüsü sesi geliyordu. Haber alamadım Samandağ'dan tanıdık yok. Bayağı yağmış olmalı.


    Geceleri de serinledi. Gece yarısından sonra pencereyi kapıyoruz. Öğle saatleri hala sıcak 30-31 derece. Az kaldı hissediyorum. Sonbahar 15-20 güne gelecek!

    İnşallah hocam. Serin ve soğuk havaların hastasıyız ;)

  • daha öncede belirtmiştim sonbahar yaz gibi geçecek diye geçen sonbaharlara göre daha sıcak olacak ve bu döngü ekim ayındada değişmeyecek yağış alacak yerler bile sadece havada anlık yağışlar görecek dolu yağışı bile olmayacak kasım 15 kadar durum böyle ondan sonrası hafif yağışlar öyle sert mevsimsel değişimlerin olduğu anlar gibi olmayacak yani aralık 15 kadar kış diye bişey olmayacak ondan sonrası kış provoları başlayacak inş yılbaşına yakın soğuma kendini tam hissettirecek yılbaşından sonra her sistemden umutlu olun yağışı az ama kar yağışı bol kış var mart ortasını kadar sürer bu kış bunlar kendi gözlemlerimdirimdir inş beklediğim gibi olur

  • Bu serin havada dumandan boğulmayaydık iyiydi..silvanlı anız yakan tanıdıklarınız varsa kurban söyleyin yakmasınlar en son katilim olacaklar:(3232?(


    Ve evet mecazen değil gerçekten katilim olacaklar akciğerlerimde ciddi problemlerim var benim:(3232

  • Yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra doğu anadolunun kuzey ve doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. ⛈

  • Döngünün değişmesine az kaldı ekimde sert bir sistem bekliyorum GFS ikidir 17-18 gibi diyagramda aşağı yönlü ritim çiziyor.

    Ansızın sistemlere hazır olun.

    Güçlü bir YB'nin Sonbaharın başında ülkemize yerleşmesi Sonbaharın bir kısmını götürebilir fakat güzel bir kışta kaçınılmaz değildir.

  • Benim bir sorum olacak. Mardin Güneydoğunun en yüksek ili, öğlen vakitlerinde bölgenin diğer şehirlerine göre daha düşük dereceler ölçülüyor. Fakat akşam olduktan bölgenin diğer şehirleri Mardinden daha çok soğuyor. Bu olay sıcaklık terselmesinden mi kaynaklanıyor yoksa başka bir sebebi var mı?

  • Mardin mazıdağında dört mevsim yaşanıyor şuan öğlen yaz akşamüstü tam sonbahar geceleri de kış. uzun süreden beri ilk kez bu kadar kopuk sıcaklıklar gördüm

  • Şırnak, Cizre, CİZRE 35,6
    Adana, Yüreğir, İNCİRLİK MEYDAN 35,1
    Şanlıurfa, Ceylanpınar, CEYLANPINAR TİGEM 35,1
    Şırnak, Silopi, SİLOPİ 34,5
    Adana, Ceyhan, CEYHAN TİGEM 34,4
    Adana, Ceyhan, CEYHAN 34,4

    Güzelim yurdum yanmaya devam :)))

    Şarkı da dediği gibi "Yananı görür Allah"

  • Benim bir sorum olacak. Mardin Güneydoğunun en yüksek ili, öğlen vakitlerinde bölgenin diğer şehirlerine göre daha düşük dereceler ölçülüyor. Fakat akşam olduktan bölgenin diğer şehirleri Mardinden daha çok soğuyor. Bu olay sıcaklık terselmesinden mi kaynaklanıyor yoksa başka bir sebebi var mı?

    Aksam saatlerinde ruzgârin; Mardinin hemen kuzeyinde bulunan yuksek daglardan esmesi, fon etkisi yaptigindan dolayi sicakligi arttirici etki yapar.

    Sicaklik terselmesi ise yuksek basincli havalarda gorulur.