Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Uzum dönem sıcak tarafta kalmamızın avantajlarının da olacağını düşünüyorum. Belki kar belki yağmur ancak gelecek ilk soğuk atakta çok güzel yağışlar olacaktır. Akdeniz iyi çalışacak.

  • Tepemizde çok iyi soğuklar birikiyor ama inmesi için İskandinav yükseğine ihtiyacımız var. Kaynak azor tabii, en şiddetli soğuklar malum yb'nin desteğiyle uğrar bize birde kutup yükseği destek verirse blokaj, 12'den sonra yağışlı bir sistemsiz var gücü ve süresi ile daha sonrası için detaylar yarın akşam.

    Güzel açıklamanı sabırsızlıkla bekliyorum inşallah hemşehrim.

  • Harunsalman72 haklısın, şöyle bir olay daha var. Amerika kıtası bu kış yeteri kadar soğumadı, soğuk hava atlantiğe uzanıp AB patlatmadı yeteri kadar, kuzey atlantik pasif kaldı bu negatif nao'nun açılımıydı, nao'nun Avrupa kışı üzerine temel etkileri var. Moderate la nina olayında joker negatif endex. Geçmişe gidersek 1971 sezonu nina endexleriyle bu sezon çok yakın, atmosfer trajik bir hadise yaşanmaması halinde döngü değişmez. Geçmişten örnek bunun için, bahar ve yaz aylarında neutral 2022 kışında hafif la nina, nereden nereye geldim. Affola biraz dolmuşu Allaha emanet. :)--

  • Ülkemize soğuk sistemlerin gelmesi için yok azor çok yükselecek, yok izlanda yerinde duracak, yok nao ao dengesi böyle olacak, şöyle olacak, peki eskiden de böylemiydi gerçekten bilmiyorum. Ya da her zaman böyleydi biz takip ettiğimiz için mi bize öyle geliyor anlamadım doğrusu.

  • Snow21 valla bende çok şaşırıyorum. Modeller 4 gün sonrasını bile tahmin etmekte zorlanıyor. Çok karışık bir hale geldi. 6 saatte bir bambaşka sebaryolar veriyor. Aslında İzlanda da ab ler yok iken daha tahmin edilebilir sistemler vardı. Şimdi sistemin inmesi için her şeyin tam yerinde olması gerekiyor. Anlamadığım bir diğer şey de Akdeniz in bu kadar pasif kalması. İnşallah devamı iyi olur.

  • pargali 15 16 sına 8 gün var ..İlk defa kar yağışı bölge genelimize bu kadar yakın. 15 gün sonrası için endişe etme ....Marmara ve içanadolunun batısından batı Akdeniz’e soğuk indiği an bunun bize getirisi dönüş hareketiyle bol yağış olacak inş. .Ayrıca yukarda verdiğim tarih önemli ...22 sine gelmeden çok önce kar yağışlarımızı alma ihtimalimiz de var ..

  • Öğle güncellemesi şimdiye kadarki en kötü güncelleme olabilir. Ufak bir değişim tüm sistemi çöp de edebilir efsane de. Çok karışık. Akşam güncellemeleri iyi çıkar umarım. Sadece bir alçak basınç ve azorun desteğiyle her şey olabilir. İyi düşünelim iyi olsun. Olmasa da yağışlar iyi , bu bile mutluluk verici.