Orta Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gayette uyuşuyor ayrıca asıl yağış bu akşam gerçekleşecek zaten daha sistem yeni başladı Canik Kaşyayla 6.5 kg gösteriyor her zamn diyorum Samsun merkez için orası daha doğru.

    Radar Görüntüsü: Samsun, Maks

    Sistemin önemli kısmını atlattık bundan sonra çerez yağışlar olacağını düşünüyorum. Uyuştuğunu göstermek açısından şuan ki 2 radarı atarsanız anlaşılabilir olursunuz.

  • Samsun - ordu arasında olan varsa yazabilir mi orada durumlar nasıl şiddetli yağmur var mı? Radara baktım da samsun - ordu arası sarı kütleler var bize doğru geliyor ve hava fena karardı

  • Fıstık yeşili kütleler nasılda eridi şaka gibi :D Sprey yağışı var bir süredir neyse bu sistemde böyle oldu yapacak bir şey yok yarında hafif-orta kuvvet yağış var sonra bahar geliyor.

  • Sonra belki de uzun bir süre yağışsız mi kalacağız?

    Haftaya 1-2 gün yağış var yine bizim asıl oraj mevsimimiz 20 Mayıs civarlarında başlar bekleyeceğiz korona virüs bize beklemeyi de öğretti

  • Abi kütleler Uşak'tan Trabzon'a kadar sorun yaşamadan geliyor bizim Vezirköprü'den sahile gelene kadar eriyor akıl alır gibi değil.

  • Hocam konumuz kış değil ama size bir soru sormak istiyorum.Sinop un ve Gerze nin 6-9 Şubat sisteminde neden Samsun kadar kar alamadı?İstanbul'u vuran Godzilla sisteminde de sadece çimenlere tutmuştu.6-9 Şubat sisteminde en etkili yağışı Cumartesi günü almıştık oda sadece 3 cm tuttu.Pazar günü de hiç yağmadı.Neden böyle oluyor? Cevaplarsanız çok sevinirim. :)


    Gréy

  • Gerzeli sorunun cevabını vermek isterdim ama o kadar bilgim yok :) ben başka bir şey söylemek istedim. Ben aslen Alaçamliyim. Gerze Sinop çok sık gidip gelirdim eskiden şoför olarak. Eski Gerze - Yakakent yolu efsanedir benim için çocukluğumdan beri. En son 2009'da araç muayene işleri için günde iki hatta zorlar ve şansım yaver giderse üç sefer ya Gerze ya Sinop yapardım. Sinopu çıktı mı kar başlar, Gerzede ya sulu kara dönerdi ya yağmura. Sonra benim için efsane olan yola girdi mi tekrar kar başlardı. Kanliçayin meşhur virajlarına gelmeden ibrikli çeşme vardı. Eskiden o yolu kullananların mola yeriydi. En çok o kesimlerde zorlanirdim karda. Kanlicay virajlarını inince de ohh çekerdim.

  • Çorum Pazar Gecesi Eksiye Düşebilir Nasıl Soğuktur bu arkadaş Mayıs Ortasında - düşülür mü

  • Önce Cefa Sonra Sefa bir süre yaz sıcakları altında kalacağız ama bu sıcaklıklar orajlara da zemin hazırlayacak çorumda 20-25 derecede çok terlemezsin ama sahilde arkadaşlara başarılar diliyorum.

  • Sistem ilk etapta çok batılı rüzgarla geldi kütleler zayıf kaldı sonrasında ise yüksek basınç yaklaştı en son ull geldi o da Sinop'a yaramadı. Sisteme bakarsak etkililiğini Samsun'dan itibaren başladı Orta ve Doğu Karadeniz diye boşuna belirlenmemiş bu sınırlar aslında Batı Karadeniz olarak bilinen Sinop'ta diğer Batı Karadeniz illeri gibi istediğini alamadı. 31 Ocak 2017 sistemi de buna benzerdi.


    Hocam konumuz kış değil ama size bir soru sormak istiyorum.Sinop un ve Gerze nin 6-9 Şubat sisteminde neden Samsun kadar kar alamadı?İstanbul'u vuran Godzilla sisteminde de sadece çimenlere tutmuştu.6-9 Şubat sisteminde en etkili yağışı Cumartesi günü almıştık oda sadece 3 cm tuttu.Pazar günü de hiç yağmadı.Neden böyle oluyor? Cevaplarsanız çok sevinirim. :)


    Gréy

    Daha önce cevap vermişim ama bunun nedenini sanırım tam olarak bilemeyeceğiz dünde 100 km batımızdan kütle gelemedi ama Uşak'tan tren yapıp Doğu Karadeniz'e kadar kütle gitti thickness değerleriyle ilgili olabilir mi diyeceğim ama o da kar tahminlerinde kullanılıyor daha çok bilmiyorum yani kafa yoruyorum bu tür olaylara daha net sonuca ulaşamadım.

  • Kırıkkalenin Kar Rekoru 48 Cm, Ankara 33 cm, Amasya 35 cm İken Çorumun 80 Cm Kar Rekoru Var Yeryüzü Şekilleriyle bir alakası olabilir mi ?

  • Keskin bir tırmanış ve ondan daha keskinlikte iniş bakalım bu ısınma sahillere yansıyacak mı yoksa sis engel mi olacak?

    Diagramme GEFS

  • Isınma mayısın ortasını bulduk bir zahmet etkilesin artık sobalar köylerde kalkmadı hala evler ısınamadı soğuk devam ediyor ısınmalıyız artık iyi bir şekilde

  • Çorum’da yarından itibaren yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji’nin tahmin raporuna göre, Çorum il genelinde yarın (Salı) görülecek yağışlar 9 Ocak 2019 Çarşamba günü sabahına yoğun kar (20-50 cm arasında) görülecek. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayına karşı başta sürücüler olmak üzere vatandaşlar ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Yoğun kar yağışı uyarısı üzerine belediye ve karayolları ekipleri önlemlerini artırdı.


    7 OCAK 2019 :gun_bandana::gun_bandana:


    Geçen Sene Bir Efsaneydi Beee 3 Kere 30 cm uzeri kar gördüm