Orta Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Çorum merkezi de gördüm birkaç kez. Merkez de fena değil, bence çok büyük şehir sevmeyenler için ideal bir şehir. Mesela Kastamonu gibi. Ama Çorum 'un ilçelerinden gördüğüm ikisi osmancık ve iskilip'i çok beğendim ben.

    Hocam Kargıyı Gördünüz mü ?

  • Çorum merkezi de gördüm birkaç kez. Merkez de fena değil, bence çok büyük şehir sevmeyenler için ideal bir şehir. Mesela Kastamonu gibi. Ama Çorum 'un ilçelerinden gördüğüm ikisi osmancık ve iskilip'i çok beğendim ben.

    Ben de Osmancık ve Sungurlu'yu görmüştüm kötü değil ama dağlar yarı çıplak gerçe teyzem eskiden o dağlarda hiç ağac yoktu derdi o yüzden bana göre değil :)

  • Ben de Osmancık ve Sungurlu'yu görmüştüm kötü değil ama dağlar yarı çıplak gerçe teyzem eskiden o dağlarda hiç ağac yoktu derdi o yüzden bana göre değil :)

    Siz hele de bi Alacaya Ve Boğazkaleyi Görün Kısa Ottan Başka bişey yok oraların kışı Doğuya Kafa Tutar

  • Eraay Kargıyı görmedim. Evet Gréy in dediği gibi bitki örtüsü bir Karadenizli için çok yavan ama yine de ben seviyorum o tarz ilçeleri. Ben Kastamonuda görev yaptım. Kiyi ilçeleri aynı Doğu Karadeniz kiyi ilçeleri gibi hiç farkı yok. Tek farkı, eksiği yol olmaması. Doğu Karadeniz bu yönden şanslı, sahil yolu çok büyük bir nimet. Kastamonu merkez ise bitki örtüsü bakımından Çorumdan çok daha iyidir şüphesiz. Hatta öyle güzel bir havası var ki şehrin ortasından şehri saran tepelere dağlara baktığınızda çok düşük rakımdan itibaren orman başlıyor ve ağaçlar o kadar net görünüyor.

    Einmal editiert, zuletzt von hknnn ()

  • Deniz suyu sıcaklığı şu günlerde 11 12 derece önümüzde 20sinden sonra mayıs başına kadar uzun bir periyot soğuk tarafta kalacağız yine deniz ısınamayacak şu anlık ciddi bir ilk sıcak atağımız da gözükmemekte

  • Modeller günlerdir sel senaryoları çizerken bir anda yan çizdiler sistem Doğu Karadeniz'e yarayacak yine bizde az ile yetiniyoruz her sistem dönüp dolaşıp yağışını bizden kesiyor illaki, arkamıza yaslanarak keyfini çıkarmayalı o kadar uzun zaman oldu ki.

  • Arkadaşlar bi sorum olacak Karbondioksit Salınımının Yarı Yarıya Azalması ve Doğanın Kendini Tamir Etmeye Çalışması Önümüzde ki Kışa Etki eder mi ?

  • Samsun merkezde sıcaklık o kadar yükselmedi ama salıpazarı 29 dereceyi çarşamba 27 bafra 26 yı görmüş durumda merkez 19 derece göstreriyor mgm

    Samsunu bilmiyorumda ben ilk defa ısındığımı anladım gayet güzel bahar havası var ama kısa sürecek yarın durum bugünden çok farklı

  • Gerze de hava kapanmaya başladı.Çok hızlı değişiyor.Karayel de esiyor orta kuvvette.


    Boyabat 26.6 derece Gerze 17.5.İç kesimler ile kıyı kesimler arasında çok sıcaklık farkı var.

    Einmal editiert, zuletzt von Gerzeli57 () aus folgendem Grund: sonradan ekleme.

  • Yine sprey yağışı var nisan ayının yağış biçimi oldu resmen sevindirici olan bölgemiz genelinde yağışlarda artış var modellere göre bence hala yetersiz.

  • İlkadım'da dün geceden beri hafif yağmur var Atakum ve batısında pek etkili olmamış görünüyor.


    Sistem bittiğinde kıyılarda gece saatlerinde 5-6 dereceleri görebiliriz nisan sonları için oldukça düşük bir değer sonrasında artık yavaş yavaş bahar geliyor. Mayıs ayına iyi yağışlarla girebiliriz.

    MonthlyAnomalies_Rain_20200420_w3.png