Orta Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ICON ve ECMWF 120H de kıyılara hava da belki görürsünüz derken, GFS 120H de kıyılarda 14cm yakın kar veriyor. ECMWF 240H de de tahminini değiştirmezken GFS kıyılarda yağış miktarını 2 katına çıkarıyor.

    Model takibini bırakıp Accuweather ve Foreca üzerinden de tahminlere baktım, kıyılar umutsuz vaka :rolleyes:

  • Salı günü saat 16:00 sonrası yağmur batıdan giriş yapacak, Perşembe sabahı 06:00 itibariyle yağmur yerini karla karışık yağmura bırakacak. Cuma sabahı 06:00 itibariyle yağış etkisini yitirecek.

    Ortalama 9-10 derecelerde seyreden sıcaklıklar yağışla birlikte yer yer 2 dereceye kadar düşecek. Tahminler ICON yağış ve sıcaklık modelleri üzerinden yapılmıştır. Değişime uğrayabilir.

  • Kokay Bafra Merkeze 35 km uzaklıkta ama 25 km düz yol 10 km virajlı bir yol. Göl kenarında bir mahalle eskiden belediye idi. Şirin bir beldedir. 5 yıl çalıştım orada. İklim olarak diyarbakır a göre sıcak olma şansı yok. Güzeldir Kolay tavsiye ederim.

    çok teşekkür ederim.

  • solent


    Diyarbakır'dan sıcak değiliz ama nemliyiz.Bafra merkez aşırı nemli oluyor yaz aylarında, buda bunaltıyor insanı, ancak bahsettiğin belde Kolay güneyde baraj gölünün yanında güzel bir yer.Doğası güzel.Yazın rahat edersin Diyarbakır'dan sonra orada.Merkez kadarda nemli değil orası.Son 2 kıştır iyi kar alamıyoruz ama kar geldi mi tam geliyor.


    Kolay biraz küçük bir yer bilgin olsun çoğu ihtiyacın için Bafra Merkeze gelmek zorunda kalabilirsin.Merkezde her istediğini bulursun.

  • teknikerim, bulunduğum yerden bunaldım iki tane yer var biri Ayvacık diğeri Bafra kolay beldesi. araştırıyorum acaba hangisi daha idealdir benim için. çocuklar ufak daha ama ileride eğitim sorunu olmasın istiyorum.umarim hayırlısı olur inşallah.

    Her iki yerinde doğası güzel.Eğitim durumu konusunda konuşamayacağım bilgim yok çünkü :) Ayvacık'da sel durumları yaşanabiliyor ama.Kolay'da Kızılırmak yanında ama Baraj gölü yanında kurulu yani daha sakin bir yer Ayvacık'a göre.Ayvacık'tan Samsun merkez 60-70 km bildiğim kadarıyla.Kolay'da hemen hemen 70 km olması lazım.Uzaklıkları aynı sayılır.Ayvacık ilçe Kolay belde ikiside küçük yer ama Ayvacık biraz daha büyük sayılabilir.

  • Biz kar beklerken bir kıta tamamen yok olmak üzere. Avusturalya yangınları halen daha söndürülemedi, 25 insan hayatını kaybetti çok sayıda hayvanda yanarak can verdi, kuşlar ve sürüngenler belki biraz daha şanslılar, ancak bir çok hayvanın nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya. Kıtada yağmurun başladığına dair söylentiler var, umarım doğrudur yoksa durum çok ciddi.

    Arkadaşlar belki yeri burası değil ama küresel ısınmanın ne derece ciddi boyutta olduğunun göstergesi.


    b216673e9d067b8f66895.jpg112c99dfd6e02d.jpgab30cc0.jpg

  • solent , bence Kolay tercih edin. Bafradan geliş gidiş yaparsınız büyük ihtimalle. Çünkü birçok memur, öğretmen vs. genelde Bafradan geliş gidiş yapıyor. Çok uzak bir yer değil Bafraya sonuçta. ilçe olarak da Bafra zaten gayet yeterli ve büyük. Kolay, güzel yer, doğa harikası yerlerden. Belediyesi vardı ama belediyelikten çıktı mı bilmiyorum.