17 Kasım-7 Aralık Arası Dönem

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • evet. aralik sonu degil 20 sine kadar diyelim. haftasonu daha detayli konusuruz. 1 2 gun daha beklemek lazim.


    Oncelikle kis tahmini ile ilgili guncellemeyi en gec pazara kadar yapicam.


    Bazi sistemler vardir modele bagimlisindir. Bazi sistemler vardir diyagram ip gibide olsa modele bakmadan gelecek dersin. Bu sistemde maalesef modele bagimliyiz.


    Ecm ukmo ve gfs nin 120.saatlerinden itibaren ayrisma basliyor. Sistemin kaderinide bu saatler belirliyor. Oyuzden sistemle ilgili bir aciklama yapamayacagim. Modellerden hep birlikte takip edecegiz. Kisa vadede cok ciddi degisimler oluyor. Atmosferinde artik kisa girdiginin belirtisi bunlar. Hani neyle karsilasacagimizi bende bilmiyorum. Cozemedim sistemi. O yuzden onemli gelismelerde bilgi vericem. Yapicak bisey yok. Zorlama tahmin yapamam.

    hocam oncelikle verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim trakya ozellikle corlu bolgesi icin yagislar kar seklinde niye hep sikinti oluyo.kuru soguk cok fazla yagistan.

  • Aralığı kapatanlar bu işe meraklı olanlar.Bana çok da garip gelmiyor.İşi gücü olumsuzluk çekmek olanlardan bu tip mesajlar görünce hiç şaşırmıyorum.Benim derdim araya giren bazı çakallarla.Araya bazı çakallar giriyor işi başka boyuta çekiyor yoksa asıl oraya müdahale etmek lazım.Çakalın birisi çıkmış taaaa ekimden şöyle dedin kasımdan şöyle dedin ocak inşallah bilmem ne.Bu çakal da Ankara konumlu ama istanbul hakkında yazıyor yada atıp tutuyor. Söylüyoruz ADAMSANIZ lafınızın arkasında durun diyoruz yok o ADAMLIK yok.

  • Arkadaşlar, Batılı zonal rüzgarlar çok kuvvetli. Bunu paylaşımlarımda belirttim. Ekim ayının 15'inden Kasım 15'e kadar 30 derece ekvatoral enlemlerde etkili olan batılı akımlar; Kasım ayının 15'inden itibaren 60 derece kuzey enlemlere çıktı ve etkili. Dolayısıyla üzerimizden alçak basınçlar çok hızlı ve birbiri ardına geçiyor. Azor kendine yukarıya çıkabilme fırsatı bulamıyor. Aralık 15'inden sonra bu zonal rüzgarlar yok olacak veya 90 derece kutup dairesine çıkacak. En azından o üstümüzden doğuya fırlayan siklonları görmeyeceğiz. Daha önce dedim, Bu dönemler ne İskandinavya ne de başka bir yükseğin dönemi, bu dönem ancak azor bize sağlam sistem indirebilir fakat bu zonal rüzgarlarda yükselmesi, yükselse bile dik kalabilmesi mümkün gözükmüyor. Bu konuda anlayışlı olmanızı rica ediyoruz. Biz size boş vaatler veremeyeiz. Sizlere hayal satamayız. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

  • hocamiz bir sistem beklediyse ki o sistem zaten var. Ha törpülenerek gelir. Olabilir. Ama nihayetinde bi soguma veyahutta kar yapacak seviyede olsada gelir. Nitekim ic kesimler nasiplenir. Hocamizinda bir heyecani duygusu var. Hocamiz gectigimiz yaz sezonunda cok zor sürec yasadi. Birazda anlayis gosterelim. Ama sizler burdaki hocalari resmen robot olarak görüyorsunuz. Ayıp!

  • İnsanların kişisel görüşüne neden bu kadar müdahale ediyorsunuz? Siz kar yağacak dersiniz ayakta alkışlarlar ben yağmayacak derim herkes eleştirir. Semih Hocanın açıklaması pek iyi olmadığı için söyledim bunu.

  • İnsanların kişisel görüşüne neden bu kadar müdahale ediyorsunuz? Siz kar yağacak dersiniz ayakta alkışlarlar ben yağmayacak derim herkes eleştirir. Semih Hocanın açıklaması pek iyi olmadığı için söyledim bunu.

    Cümleninizi çoğul olarak kurduğunuz için sordum."kapattım" demenizde benim için sakınca yok...(Dikkat ettiyseniz "Bizim için" demedim)

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Beyler daha Kasım ayından beklentinizi çok yüksek tuttuğunuz için hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. Forumda çoğu Kasım ayında - 15 gelecek diye bekledi ve hayal kırıklığı yaşandı. Halbuki hocalar kimseye - 15 gelecek demedi. Herşey sırayla az sabır önce 0 izotermi sonra - 4 sonra - 8 ler ve aşağısı. Biz Norveç değiliz

  • Arkadaşlar Ardahan’da bile 2.000 Mt rakımda kar yok an itibari ile amcamla konuştum.ardahan demek Türkiye’nin en soğuk yeri bugün +8 derecede idi ve bulunduğum konum Sefaköy 5.5 dereceydi o yüzden panik yapmayın Benin gibi sırtınızı koltuğa yaslayın kahvenizi yudumlayıp üstatlardan açıklama bekleyin Aralık İstanbul’da hiç bir zaman kış olmadı zaten 36 yıllık yaşantımda 2-3 tane baba sistem gelmiştir Aralık’ta o yüzden paniğe gerek yok 2004 efsanesinde Aralık’ta kısa kolla gezmiştim herkese iyi geceler