Kış Sinoptiği

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • peki hocam sormak istediğim bir soru var. Gfs nin bu öğlen güncellemesinde verdigi görüntüler çok mu abartı ?

    Hayir. 16 17 Kasimda sistem beklentim var. hatta o sistem 1 haftadir gozukuyor.ilk sinyalleride 23 ekim-10 kasim arasi gorunum konumda bahsetmistim 15 kasim civari diye. o sistem bu sistem. yine sonbahar ayi oldugu icin beklemek istedim. daha simdiden ortaligi ayaga kaldirmayalim diye. Sali gununu bekleme sebebimde o. Sali gunu netlesecek. Ya geliyor diyecegiz yada gelmiyor. Sali gunu soyleyecektim ama konusu acilmisken soyleyeyim. Kasim son hafta 1 sistem daha var:) Yada o yonde sinyaller var diyeyim. Hayirlisi bakalim.

  • Hayir. 16 17 Kasimda sistem beklentim var. hatta o sistem 1 haftadir gozukuyor.ilk sinyalleride 23 ekim-10 kasim arasi gorunum konumda bahsetmistim 15 kasim civari diye. o sistem bu sistem. yine sonbahar ayi oldugu icin beklemek istedim. daha simdiden ortaligi ayaga kaldirmayalim diye. Sali gununu bekleme sebebimde o. Sali gunu netlesecek. Ya geliyor diyecegiz yada gelmiyor. Sali gunu soyleyecektim ama konusu acilmisken soyleyeyim. Kasim son hafta 1 sistem daha var:) Yada o yonde sinyaller var diyeyim. Hayirlisi bakalim.

    Istanbul icin kar potansiyeli varmidir hocam yada soguk kuvveti acisindan degerlendirirseniz

  • Hocam atlantik denizinin kış mevsiminde ortalama olarak soguk olursa bizim için o kış mevsimi daha avantajli hale geldigini soyleyebilirmiyiz. Herhalde boyle kışlarda ao endeksi negatif ao yu cok gormediginide bahsedebilirmiyiz. Saygilar.

  • sistem gelicekse zaten soguk olur. kar potansiyeli var ama aylardan kasim. kasimds kac kere kar gorduki istanbul son 20 senede. bekledigim gibi sinoptikle karsilasirsak kar olur. once sistemi bir garantileyelim.sonrasina bakariz. kismet diyelim.

  • Atlantik soguksa alcak basinc olusumu az olur. Avrupada daha cok yuksek basinc goruruz. Buda bizim isimize gelir. Yani Atlantigin soguk olmasi iyidir. Aldigimiz sistem sayisini artirir diye yorumlayabiliriz.Negatif yada pozitif isi biraz karisik. Yuksek yan yatarsa pozitif olur. Kuzeye cikip yeteri kadar dogulu olmazsa negatif olur diye yorumlanabilir.

  • Salı günü açacağınız başlık beni pek heyecanlandırımıyor hocam. Artık şu saatten sonra beni efsane geri döndü gibi başlıklarınız heyecanımi yükseltir:) bu kış böyle başlıklar görmeyi temenni ediyorum. Ayrıca emeğinize sağlık iş ve özel hayatınızdan zaman ayırıp değerli fikirlerinizi burada olumlu yada olumsuz paylaşıyorsunuz.

  • "Sistemler bu sene cogunlukla Kafkaslar,Kirim,Karadeniz gibi bir yol izleyebilir. Zaman zaman uzerimize çöreklenen yb sayesinde sisli puslu havalarda olacak gibi gozukuyor." ( semih hocamizin bu konuyu acarken yazdigi yazidan bir kesit.)


    Semih hocamiz çok iyi öngörmüşşünüz. Ozamanda paylasmis oldugunuz goruntu bile şuanki sinoptiklere benziyor.

  • Sabahki modeller caninizi sikmasin.bu sistemin daha sert gelecegine isarettir.tarih olarak biraz sapma yapabilir okadar. kuzeyde daha guclu soguklarin birikmesine sebep olacak bu goruntu.

  • Sabahki modeller caninizi sikmasin.bu sistemin daha sert gelecegine isarettir.tarih olarak biraz sapma yapabilir okadar. kuzeyde daha guclu soguklarin birikmesine sebep olacak bu goruntu.

    Hocam tahminen bu modeller ne zaman sizin dediginiz duruma döner