Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hani ciddiye alan da Türkiyede iyi derecede ingilizce öğretiliyor sanır :D:D:D

    İlk okul 4 den lise sona kadar zorunlu olarak görünen bir ders olmasına rağmen çok zayıf evet dil bilgisi.Şahsen ben kendi uğraşlarım ile öğrendim orta seviye oda bana yetiyor :)

  • İngilizce öğrenmeyi Amerika da yaşamayı Avrupa eğitim görmeyi ve cümlelerin arasına İngilizce kelime serpiştirmeyi medeniyet sanan dangalaklar var. Misal : Ay ben üniversite eğitimimi İngiltere de alıyorum. Geçen sene de aamerikaya dil eğitimi için gittim. Bizim klas da bir çocuk vardı ay acayip yakışıklı. Ayrıca orda bir familinin yanında kaldım breakfestte adamlar makarna yiyor.

    . Aynen böyle konuşan gevşekler var. Ağzının ortasına röveşata çekesim geliyor.

    :D:D:D:D

  • İlk okul 4 den lise sona kadar zorunlu olarak görünen bir ders olmasına rağmen çok zayıf evet dil bilgisi.Şahsen ben kendi uğraşlarım ile öğrendim orta seviye oda bana yetiyor :)

    Yahu zaten elin hintlisi pakistanlısı dahi değil ama eğitim oturmuş konuşuyorlar.İngilizce bilmek zaten genç arkadaşlar için zorunlu gerekli bir zaman dilimi oldu.İnşallah kendini daha geliştirir orta seviye ile yetinmeyen mecralarda sıkıntı çekmezsin...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Ingilizce onemli arkadaslar ancak ulkemizde her seviyede her yerde arac olmasi gerekirken amac olmus vaziyette problem bu.. Yoksa bencede ilkogretim caginda ogrenilmesi guzel cunku cocuk beyni bos ve ogrenmeye ac, en guzel egitimi ve alt yapiyi bu yasta verebilirsiniz. Biz Türkiyede yasiyoruz ingilterede vs degil ancak lazim oldugunda kullanacak kadar bilmeliyiz,kendi calistigim alandan ornek vereyim akademide ingilizce cok onemli,butun onemli gelismeler ingilizce makaleler seklinde o yuzden bilelim ama bunu manasbalasy nin dedigi gibi dilimizi yozlastirmak bozmak icin abuk sabuk kullanmamak gerekli isin ince cizgisi budur. Kendimizi hintlilerle filanda kiyaslamayalim unutmayalim onlar somurgeydi ve uzun yillar oyle yonetildiler dolayisiyla egitim sistemlerinde ingilizce anadil gibiydi.

    Bizim kendi dilimiz var ve onu koruyup bozulmasina engel olmaliyiz, ancak bu bizim diger dilleri ogrenmemize mani degil. Ulkede yapilan ingilizce baskisi ve yanlisliklarina deginmiyorum bile..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • İsrail’in uzay aracı Ay’a çakıldı


    İsrail’in insansız uzay aracı Beresheet’in Ay’a iniş denemesinin başarısız olduğu belirtildi.

    Amerika’nın tüm uzay ve teknoloji araçları er yada geç İsrail’e hizmet etmiştir eder ve edecektir

    Yine de adamlar boş durmuyor

  • Güzel bir belgesel, belgesel severler için paylaşalım



    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Rammstein’in son klibi de Nazilerin mega yapımları arasında gösterilebilir 😀

    Fakat o klip bile azıcık ulusal duyguları olan herhangi bir almanı Nazist yapabilir

    Bir de yukarıdaki videoda görülen icraatlarıyla da baya havalılar zaten

  • Nazilerin V2'lerini yapan adam sayesinde uzay çağı başladı :) ABD'ye alındı V2 roketlerini tasarlayan adam NASA'da çalıştı yıllarca krallar gibi.Nazilerden çalınan çok teknoloji var.Adamlar teknolojide zamanın ötesindeydiler biraz.

  • Adam tam bir acımasız bir politika güttü ancak Almanyayı özellikle silahlanma konusunda diğer bütün avrupa ülkelerine göre inanılmaz geliştirdiği ve büyüttüğü aşikardır. Kadirinde dediği gibi V2 leri geliştiren adam uzaya roket çağını başlatmıştır..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN