Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yalnız çok temiz hocam sizin kedi.Çok temiz hayvanlar.Biz 4 tane kediye bakıyoruz.^^^^

    Aynen ya normalde cinste değil bildiğin sokak kedisi, ama deseni filan çok güzel.. Kedi candır ya :)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • National Geagrapich in Türkiye için yapmış olduğu bu belgeseli izlemenizi tavsiye ederim hayet iyi bi belgeseldi...Ülkemizin gerek doğal cennetleri ve o hassas cennetlerin küresel ısınmadan dolayı yok olması gibi konulara değinmiş.Vaktiniz olduğunda izleyin.:thumbup:



  • Herkese hayırlı sabahlar.

    İki sabahtır yolculardan yediğim hakaretlerin sonucu buraya bir kaç satır bir şey yazayım. Bizim insanımız malum her şeyi çok biliyor....

    1- İki farklı cinsiyet yanyana kesilemez kuralı şirketlerin aldığı bir karardır. Yasalar da böyle bir kısıtlama yoktur.
    2- Hareket saati geçmiş biletler ''YANAR'' . Bir sonra ki sefere taşınamaz. Hiç bir hak -maddi,manevi- talep edilemez.
    3- Bagajlardan, bagaj sahibi sorumludur. Bagaj içeriğinden taşıyıcı firma sorumlu değildir.
    4- Araç içerisinde unutulan eşyaların kaybolması halinde taşıyıcı firma sorumlu değildir. Koltuk arkası fileleri ve baş üstü dolaplarında unutulan eşyaların kaybolması halinde hak talep edilemez.
    5- Her yolcunun 30 kg bagaj hakkı vardır. Kaptan, 30 kg üzerinde ki bagajı almama hakkına sahiptir. Eğer ücret talep ederse fatura kesme zorunluluğu vardır.
    6- 7+ yolcular ücrete tabiidir. Bilet alma zorunluluğu vardır. 7-12 yaş aralığı çocuk bileti ücretine tabiidir. 12+ yaş üzeri yetişkin ücreti alınır.
    7- Firmaların özel kampanyaları olmadığı müddetçe öğrenci, öğretmen, asker, polis, hakim, avukat, emekli gibi meslek grupları yasalar gereği İNDİRİME TABİİ DEĞİLDİR.
    8- Yasalar geri zorunlu indirime sahip gruplar Çocuk, Gazi ve Engelli olan vatandaşlardır. %30 İndirim hakkınızı isteyiniz.
    9-Firmalar tarafından özel uygulama yapılmadığı müddetçe biletiniz 24 saat öncesinde iptal edilir 12 saat öncesinde açığa alınır . Açık biletiniz 6 ay süre ile aynı istikamet ve tersi istikamette muteberdir. 6 ay içerisinde yukarı yönde ki fiyat oynamasından etkilenmezsiniz fakat aşağı yönde ki ( indirim ) fiyat oynamasından faydalanıp fiyat farkını talep edebilirsiniz.
    10- Bildirilmeyen tutanak ile kayıt altına alınmayan para, altın ve kıymetli kağıtların kaybolması halinde hak talep edilmez.
    11- Kaybolan bagaj için bilet fiyatının iki katı ödeme yapılır.
    12- Otobüs içerisine hayvan binemez. Bagaj da kafes içerisinde uyutulmuş halde pasaportu ile beraber seyahat edebilir.
    13- Kaptan ve araç personeli şüpheli gördüğü yolcuların biletini iptal ettirebilir. Ücret iadesi karşılığında yolcuyu taşımama hakkına sahiptir. Şüpheli durumu kolluk kuvvetlerine bildirmekle mükelleftir.
    14- Her türlü kazaya karşı ferdi kaza sigortası ile güvence altındasınız. Biletsiz yolcuların hiç bir suretle sigorta hakkı yoktur. Rezervasyon biletleri yolcu bileti yerine KULLANILAMAZ !!!


    Herkese kazasız belasız yolculuklar. Yaklaşık iki gündür yolcuların biletleri bagajları ile sıkıntı yaşıyoruz. Bu sebeple biraz yazayım dedim.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

    Einmal editiert, zuletzt von manasbalasy ()

  • Merhabalar, hayırlı sabahlar, hayırlı cumalar cümleten

    Bir selam , bir kelam , bir merhaba , bir tebessüm kurtaracak bizi kurtarırsa.

    Hani şu gittikçe uzaklaştığımız değerler .

    İnsanlık o dur ki Nur camisinin kapısında karşılaştığı insana “merhaba kardeşim” diyebilmek , velev ki o kişi art niyetli çıkacak olsa bile , belki “merhaba kardeşim” diyen şu an bu dünyada değil ama davranışı bütün insanlığa örnek olacak güzellikte..