Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar herkes buradayken soraym, HavaForum YouTube kanalındaki 2004 kışına ati videoda çalan müziğin adını bilen var mı aranızda? Shazam her denemede farklı bir şarkı sunuyor daha tutturamadı aynı GFS gibi:P


    Buldum arkadaşlar bu sefer doğru bildi: Jingcheng Zhang - Tap:)


  • Hocam uzun vadede en az yazarlar kadar sistem bildim bu sene bütün salınımları az çok tahmin ettim Kıyı Ege sayfası geçmişine bir ara bakın lütfen hatta tarih bildim 2-3 hafta önceden ancak biz ikinci planda olduğumuz için Ege ve Kıyı Ege olarak sanırım gözden kaçmışım.:):)

  • Hocam uzun vadede en az yazarlar kadar sistem bildim bu sene bütün salınımları az çok tahmin ettim Kıyı Ege sayfası geçmişine bir ara bakın lütfen hatta tarih bildim 2-3 hafta önceden ancak biz ikinci planda olduğumuz için Ege ve Kıyı Ege olarak sanırım gözden kaçmışım.:):)

    evet sizi ve Haktan hocamı unutmak olmaz, bazı isimleri yazmamış olabilirim demiştim tedbiren

    saat gereği dimağda yorgunluk ve uyku belirtileri başladı 😀😴

  • Durum karşısında şaşkınlığımı hala atamadım üzerimden.

    Yönetimin kararı hayırlı olsun. Gerekenin yapıldığını düşünüyorum. SiberianTiger hocaya da her şey için teşekkür ediyorum. Yaşanan talihsiz durumlar olmasaydı keşke.

    Düşüncelerimi Seyyah hocam özetlemiş ama yine de biraz eklemek istiyorum.

    Olayları yakından takip edemedim, forumdaki sert mesajları okudukça insanları ne kadar kolay sildiğimize üzülüyordum. Samet hocanın açıklamasından sonra alınan karar hakkında fikrim değişti. Yapılması gereken yapılmış. Ancak yine de kötü yorumlar yapılması beni hala üzüyor. Kendisini 2 yıldır takip ediyorum ve bana kattığı sayısız şey var. Çevirdiği Ingilizce makaleler bile buna yeter de artar. Keşke böyle bir durumla karşı karşıya kalmasaydık. Kendisine bu zamana kadar ki emekleri için büyük bir teşekkürü borç bilirim. Meteoroloji hayatında da başarılar dilerim. Yönetimi ise aldığı doğru karar için tebrik ederim. Umarım daha fazla çirkinleşme yaşanmadan yollar ayrılır.

  • HF Ailesinde bulunmaktan gurur duyurum ve bi okadarda mutluyum sizinle bersber bircok şey öğrendik.Umarim hiç bozmadan devam ederiz ve çokdaha iyi bir konuma gelir,etkili bi forum hatta kuruluş oluruz.

    Iyi geceler,iyi yûralar.:sleeping:

  • Bir sistemde sen iyi tahminci olursun bir başka sistemde de bir başkası. İyi-kötü tahminciden ziyade bana göre bazı arkadaşlar yağış tahmininde bazı arkadaşlar alçak basınç-yüksek basınç alanlarında bazılarıda skew-t okumada vs. çok iyi olabiliyor. Meteorolojide iyi ve kötü olduğumuz alt dallar mevcut. Kısaca hepimiz birbirimizi tamamlıyoruz. Bir başka burda varoluş sebebimiz diyebiliriz.

  • oh ne kadar guzel..huzurlu bir gece.aksamki sinirimi ustumden attim.her mevsimimizin agiz tadiyla saglikla gecmesi dilegiyle...yasasinki orta enlem ülkesiyiz ve 4 mevsiminde tadini cikartabiliyoruz...yeterki gonuller bir olsun..hepimize hayirli kandiller..

  • Neler dönmüş neler, bende diyorum bu bahsi geçen arkadaş niye forum felan açmak istiyor :D Foruma giremiyordum bir kaç gündür arada Twitter'a takılıyordum. Bugün yazılan şeyleri görünce dedim ne gerek vardı forum vs blog kursaydın dedim ama amaç farklıymış. Gereksiz işler, boşuna büyütmüşüz gözümüzde. En güzeli dışarı çıkmak ve biraz temiz hava almak. 😁

  • Mesajları okudum. Olanlara çok üzüldüm. Hepimize geçmiş olsun. Hakkımızda hayırlısı olsun. Bu konu ile güzel bir söz paylaşmak istiyorum.


    Kimsenin senin yanında görünmesine güvenme.

    Karşına geçmesi için bir adım, düşman olması için bir lafın yeter.

    -Sadi Şirazi-


    Herkese hayırlı geceler

  • 0e63aa642ac1c.jpg

    a9034a3af3de2abd3.jpg

    Ah ah bu insanoğlunun kendi kendine yaptığını 7 cihan bir araya gelse yapamaz. Elinden oyuncağı alınan çocuklar gibi ağlamaya devam et. İnsanda önce terbiye önce edep olacak. Kışın ortasında Mikdat hocaya sallayıp sonra yaptığın geri vites hala aklımda. Şimdi gittin hak ettiğin bir şekilde kovuldun. Allah daha beter eder inşallah

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • ahla beddua mümine yakışmaz, döner başına gelir. Hz. Ali der ki;

    "kimseye ne iyilik ne de kötülük yaptım, ben iyiliği de kötülüğü de sadece kendime yaptım"

    kaliteli insan lafa lafla, ateşe körükle gitmez. imkanı vardır, büyüklerin yolunu tutar; hidayet diler.

    Cumanız hayr olsun.

  • Gunaydin herkese...bana gore o adamim bilgisi zaren 0 a yakinda.basindan beri isinamamistim.show yapiyordu surekli ego tavan.bana gore cold efso hocamin bilgisi kat kat kat fazlaydi her zamam zihnimde..neyse geldi gecri hayirli cumalar herkese ..

  • divane hocam bilgi yarışına girmeyiz giremeyiz

    Hem mesele gereksiz şeyleri bilmek değil ki

    Atmosferin değişme ihtimalini bilmeyen ve “kesin kar yağmaz” , kesin Aralık Sonu Aşırı soğuk GELECEK diyen en büyük cahildir

    Herşeyi bildiğini sanandan daha cahil var mı , atmosferi hiç bir zaman kimse tam bilemez ve hayranlıkla her gün yeni şeylere şahit oluyoruz

    Ayrıca kuranı Kerim’de “kitap yüklü merkepler” diye bir tanım var bildiğim kadarıyla

    Değişimi okuyabilme ve takip edebilme becerisidir hava aşkı ve bu kitaplarla çalıntı çevirilerle olmaz görüldüğü gibi

    Kibir konusuna girmiyorum bile

    Yani aslolan insanlık, tevazu ve iyi bişeyler görünce hakkını vermektir

    Bu hususta Hava_Forum ve wildleo1907 beyler gerçek ustadırlar her hareketleriyle