Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hisar hava savunma sistemi Suriye'ye ilk görevine gidiyormuş. Koral ve sihalardan sonra bu da eklenince çok büyük bir artı. Özellikle Hisar-U 3 4 sene sonra bitmesi planlanan proje tamamlandığında s400 falan hikaye olur kendi milli malımızı kullanırız inşallah

  • Suriye Arap Ordusunun ve Suriye Devletinin, Yüce Türk Devleti ve Şanlı ordumuz karşısında en ufak bile bir şansı yoktur.Eğer personel arkadaşlar varsa aramızda daha detaylı anlatabilir ama Tsk'nın doktrini uzun yıllardır 2.5 savaş üzerine kuruludur. O yüzden ordumuza her daim güvenim ve desteğim tamdır. Burada kafamı kurcalayan konu daha çok dış etkenler. Rusya, bizim için son 250-300 senedir hep en büyük tehlikedir ki zaten Osmanlı nın en acı yenilgilerini hep bu devlet tattırmıştır. 2.Dünya Savaşından sonra Stalin'nin gözünü tekrardan bize dikmesi yüzünden mecburen Birleşik Devletlere yanaşmak zorunda kaldık.Hatta öyle bir yanaşma ki Eğitim sistemini Fullbright Antlaşması ile şanlı ordumuzu nato ile Mit'ide MFD nin de etkisiyle 80 darbesinden sonra serbest ekonomi liberal ekonomi ile Amerikan etkileri başlamıştır.E Orduda,İstihbaratta,Eğitimde ve Sermayede bu kadar etkisi olan devletin siyasete karışma oranı nedir sizce?

    Suçlu var mı? yok. Sscb gerçekten büyük tehditti.O dönemlerde Amerika'nın hedefinin Sovyetleri kuşatmak olduğu su götürmez gerçek, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin de coğrafi konumunu da göz önüne alırsak herhangi bir Rus tehdidin de Nato'nun yanımızda olacağı aşikar. Bunları niçin söyledim, Soğuk savaş bittikten sonra Amerika ağalığı ilan etti ve artık Rusya eski gücünü kaybetti. 2000 lerden sonra ise hepimizin bildiği gibi yükselen Çin oldu e haliyle de Birleşik Devletlerin radarına girdi.Artık öncelikli düşman Rusya değil Çin Amerika ya göre .Suriye de amerikanın pohpohlaması ile iş yapılmaz artık. Şimdi Ortadoğudaki emperyalist güçler kimler? eskiden beri olan ingiltere, 2.dünya savaşından sonra gelen amerika ve rusya.Amerika yukarıda da yazdığım gibi gözünü pasifik dolaylarına dikmiş vaziyette.Ruslar hala burdalar (Nasıl bizim Turan ülkümüz varsa bu adamlarında Doğu Akdenizde söz sahibi olmak gibi bir ülküleri var.Doğrudan ulaşamadığı tek yer.) Geriye kim kalıyor İngilizler. İngilizler ab ile gerçekten haddinden fazla kabuğuna çekilmişti yavaştan kabuğu kırmaya başladılar her inişin bir çıkışı vardır.Her ne kadar eski şaşalı güneş batmayan imparatorluğu kaybetseler de hala güçlüler arkadaşlar.Etkilerini görmek içinde kimler ingiltere'nin çizdiği bayrağı kullanıyor, kimler ordusunda ingiliz selamı veriyor bakıp görebilirsiniz.İngilizlerin selamı gariptir.Avuçiçi dışarıya bakar.Şimdi nerden başladın nereye girdin gibi olacak ama kendi görüşüme göre ve kabaca sorunların ve politikaların kaynağına inmeye çalıştım.

    Biraz siyaset gibi olacak ama eğer sıkıntı olursa görevli arkadaşlar uyarırsa girdinin buradan sonrasını en geç 18:00 civarı silebilirim. Ben kendimi devletçi ve milliyetçi olarak tanımlıyorum ve Allah şahidim bu iki ilkeye sahip olan adamı da yargılarken inanın partisine bakmam sonuna kadar desteklerim hiç bir zaman belli bir siyasi partinin peşine takılmadım takılmamda.Şimdi bundan sonra içeride ve dışarıda ne olabilir? İngilizlerle içli dışlı olanlar mı kazanacak( kimlerin oraya gidip geldiği,okuduğu temaslarda olduğu belli) eski dost Amerika mı kazanacak yoksa Rusya mı?

  • #Sondakika


    Türk ordusunun 8 askeri, Saraqib'in batısındaki Neyrab kasabasında topçu ve rejimin füze bombardımanı sonucu hedef alındıktan sonra yaralandı.

  • BaharKalkanıHarekâtı Son 24 saatte;

    1 uçak,

    1 İHA,

    6 tank,

    5 obüs/ÇNRA,

    2 hava savunma füze sistemi,

    3 zırhlı muharebe aracı,

    5 silahlı pikap,

    6 askeri araç ve

    1 mühimmat deposu imha edildi, 327 Rejim askeri de etkisiz hale getirildi.

  • İdlibin Serakib Bölgesinde Kontrol Ruslar ve Dolayısı İle Rejimin Kontrolüne Geçmiş Rus Polis Gücü Zırhlı Birlikleri ile Bölgenin Kontrolünü Sağlıyor Bu Sebeple Ordumuz ve Öso O Bölgeye Saldırı Yapamıyor

  • Arkadaşlar nanocell yada qled televizyon almayı düşünüyoruz. Teknoloji,televizyon bilgisi olan biri özelden bana ulaşabilir mi? LG 49sm8200 kullanıcısı varsa tv yorumlarını almak isterim.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Arkadaşlar nanocell yada qled televizyon almayı düşünüyoruz. Teknoloji,televizyon bilgisi olan biri özelden bana ulaşabilir mi? LG 49sm8200 kullanıcısı varsa tv yorumlarını almak isterim.

    OLED almanızı tavsiye ederim. Yanık sorunu öyle dendiği gibi yok.