Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Nedense olenler hep helikopter kazasiyla oluyo bu dunyada unlu taninmis muhendisler unluler veya bazi taninmis kisiler hep ilgimi cekiyo bu. Hatta havada hic bisey yokkem genelde.

    Uçaktan yüzlerce kat daha riskli bir araç aslında helikopter.

  • Su an tv 8 de depremzedeler için yapılan programda kısa sürede 41 milyon tl para toplanmış toplanmayada devam ediyor.Milletimiz zor zamanlarda nasıl birlik olabileceğini bir kez daha ispatladı.Helal olsun

  • 2020'nin ilk 27 gününde olanlar aklıma gelenler bunlar


    Bunu en başa yazacağım...Türkiye'deki birbirini takip eden depremler ve en acı olanı Elazığ Depremi... Hayatını kaybeden vatandaşlarımız :(


    1)ABD'nin İranlı Generali öldürmesi


    2)İran'ın ABD üstlerini vurması


    3)İran'ın Ukranya yolcu uçağını düşürmesi


    4)Avustralya yangınlarında yarım milyondan fazla hayvanın ölmesi ve oldukça fazla hektar ormanın kül olması


    5)Avustralya'nın çok su içtikleri ve su kaynaklarını bitirdiklerini iddia etmeleri sonuçu öldürdüğü develer


    6)Avustralya'da sel ve dolu


    7)Corana Virusu ve Çin'in kendi şehirlerini tecrit etmesi


    8)Kobe'nin bir helikopter kazasında hayatını kaybetmesi

  • İran ABD büyükelçiliğini vurmuş 5 yaralı var.Bu Trump'un "benim kırmızı çizgimdir" dediği bir şeydi... Bakalım sonuçları ne olacak... 2020 devam ?(:rolleyes:

    2020 daha ne kadar kötü olabilir dedikçe daha da kötüleşiyor. Bakalım 2020 yi sağ bitirebilecek miyiz.

  • Kobe Bryant, yani gerçekten şok edici haber. Nba için David stern' den sonra ikinci büyük kayıp bir ayda. Kazada operasyon olacağını düşünmüyorum. Neticede Kobe siyasetçi değil, milyar dolarla oynayan bir adam değil.Hadi performansının zirvesinde olsa böyle bir olay kuşkulanırsınız fakat emekli oldu 4 -5 sene oldu yan.

    Wuhan gribi ise tamam büyük olay ama ölüm oranı gerçekten çok değil.Kaç kişi öldü şimdiye kadar resmi rakamlara göre konuşursak 50-60 ki bu da aralıktan itibaren olan sayı enfekte olan kişi 2000 diyorlar hadi 2500 olsun %3 ölüm oranı var. Çin'in bu kadar sert tedbirler almasının sebebi de akıllandığı. Hatırlarsanız 15 sene evvel sars olaylarından dolayı başları ağrımıştı çok. Sosyal medya da ki abartı sayılara gelirsek. Mesela diyorlar ki binlerce ölü var 100.000'lerce kişi enfekte var diyorlar. Çin gibi gerçekten otoriter ve kapalı bir devlet bu haberleri istemese yaydırır mı? Oradaki interneti erişimini, telefon erişimini kısıtlayıp kapatamaz mı? Biliyorsunuz ki bal gibi kapatır.Dün bir ses kaydı dinledim vatandaş diyor ki bilmem ne gölünde bilmem ne yılanlarının yaşadığı yermiş, hastalıkta bu yılandan çıkmışmış, Çin' de yaptığı araştırma sonucunda gölde roket kalıntısı bulmuş, biolojik saldırı yapıldığını düşünüyormuş. Bu kadar kolay mı ya ülke nin göbeğine füze atacaksın Radarlara yakalanmayacak? Dünya da her sene sıtmadan hiç yoksa 300.000 kişi ölüyor, bildiğin gripten 200-300.000 kişi ölüyor. Kanserden 9 milyon kişi ölüyor 9 milyon. Bu kadar yaygara kopuyor mu? Hayır. İnsanlar felaket senaryolarına bayılıyor, medya da kaşıyor. Yanlış anlaşılmasın olayı hiç önemsemiyorum demek değil yazdıklarım, sadece şu an için dünya genelinde fazla abartılıyor.

  • Günaydın HF,bir olay daha, olaysız günü yok 2020'nin, Ayrıca İzmir Konak'ta 2 Çinli karantinaya alındı yüksek ateşliler diye test sonuçları bekleniyor.Söveceğim sövemiyorum halen geziyorlar...


    İran'a ait bir uçak pistte duramayıp karayoluna çıkmış.



  • Virüsün ilk haftalarında ölüm/enfekte oranına bakmak yanıltıcıdır çünkü virüsün öldürme süresi bir hastada 2 haftayı bulabilir. Ölen/iyileşen oranına bakmak daha doğru ve bu oranda 80/54 yani durum vahim.

    Test sonuçlarının beklenmesi, hastaların geç gitmesi vs. gibi nedenlerle o sitedeki verilerde 2-3 gün geriden geliyor aslında. Şu an çoktan 5000'i geçmiş olabilir enfekte sayısı. Zira İngilizlerin simülasyonun da 4 Şubat günü için 20 bin'li sayılara ulaşması bekleniyordu.

    Bu kadar karantinaya rağmen SARS'tan daha tehlikeli hızla yayıldığını üstüne basa basa söylüyorum.