Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Çok fazla zombi filmi izlemiş vatandaşların sosyal medyaya yazması engellenmeli.Dünya'nın sonu gelmiş gibi davranıyorlar özellikle twitterda.


    Bu arada çinli uzmanlar virusu tamamen izole ederek gen haritasini çıkarmayı başarmışlar.Yakın vadede aşı hazır olabilirmiş.Zombi filmi izleyip insanlari telaşlandıran tayfa üzgün :)


    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/nuccore/MN908947

  • PergamoN hocam sismoloji konusundaki bilgi birikiminiz çok iyi bu işe sadece ilginiz olup hobi olarak mı yapıyorsunuz ? Ya da üniversitede jeoloji muhendisligi benzeri bir bölüm mü okudunuz.

    Coğrafya öğretmenliği mezunuyum ama başka bir meslek yapıyorum, bir takım temel dersler gördüm ama bunlar temel seviyedi sismoloji konusunda direk uzmanlık veya bilgi birikimim yok. Gerek bölümüm gerekse coğrafyanın her alanına karşı olan ilgim depremlere karşıda mevcut yıllardır depremlerin kırılış biçimleri vb. olsun takip ederim. Geri kalan fayların deprem üretme potansiyelleri olsun ,riskler olsun okuduğum birçok makeleye dayanıyor kendi düşüncelerim veyahut kendi bilgilerim değil bu makalelerin %90'nında ramazan hocanın katkısı vardır.

    Depremlere karşı deprem tahmincileri vb. takip etmek yerine ,Bu işe yıllarını vermiş uzmanları takip edin birçok fayda çalışma yapmış biri olan ramazan hoca bu hocaların başında gelmektedir. Deprem tahmini, tahminciyim biliyorum diye geçinenlerin yaptığı gibi birşey değil. forumda 4-5yıldır bulunuyorum ama çok sık yazmıyordum son 1-1.5 yıldır deprem konusunda özellikle hissedilen depremler sonrasında bir takım bilgililendirici bilgiler paylaşıp yorumlarda bulunuyorum.


    2019 Mart ayında bir yazı paylaşmıştım konuyu sürekli takip edenler bilir o yazı şöyleydi okuyabilecekmisin bilmiyorum.

    ed2be189.png

    05.03.2019'da sismik olarak aktif bölgeleri saymış 4-5 5-6 arası depremler sürpriz sayılmaz demişim. Sadece 2 ay gibi kısa süre içinde saydığım lokasyonların 5'inde hissedilir deprem olurken 26.01.2019 tarihi itibariyle (bugün) nerdeyse 1 yıl olacak o görselde işaretli değil ama çankırı/çerkeş adana/kozan diyarbakır/silvanda dahil olmak üzere saydığım yerlerin hepsinde hissedilir deprem oldu. Elazığ/sivricede yıkıcı bir deprem meydana geldi. Ben diğer tahminciler gibi daireler falanda çizmiyorum, 5-6 ilde saymıyorum direk ilçeye kadar yazıyorum en büyük tahminci benim o zaman :) Bu sözde tahmincilerin yaptığı bilgisiz ve zaten korkan halkımıza karşı oynadığı kendini tatmin edici (birşey yaptığını sanan) bir oyundur. Bunların bir çoğu para dahi topluyor. bu forumdan kaç kişi benim veya çok değerli yazan abilerimde mevcut (bilenler biliyor) söyledikleriyle bu tahmincilere inanmakdan vazgeçtiyse ne mutlu bana.


    Bu tür kişilikler hiç bir zaman büyük bir depremin zamanını bilemeyecek olup ,insanlarımızın ve ekonomik kayıpların önünede geçemeyecektir. Günümüz koşullarında haberci etkinlikler dahil bir depremin ne zaman ve kaç büyüklüğünde (net büyüklük) gerçekleşeceğini bilmek imkansızdır. Bu tür bilinmemezlikler mevcutken ne bir şehri boşaltabilirsin nede gerekli önlemleri alabilirsin sadece 2 günde ekonomik kaybın ne seviyelere ulaşacağını ekonomist arkadaşlar varsa bilirler.

    2020 yılında doğuda +6'deprem bekliyorum

    7-8 İl sayıp +4-+5 deprem bekliyorum

    Marmara denizinde her 4'lük depremden sonra 5-5.5 deprem bekliyorum daha büyüğü olmaz gibi söylemler bilimden uzaktan hiç bir geçerliliği olmayan söylemlerdir.


    Bu adamların yaptığı sadece olan depremcikleri takip edip (sismik aktivite) 4-5 arası en büyük 5.5 olur gibisinden söylemlerle deprem bekliyorum demesidir. 10-15 gün gibi süre verirler olmazsa uzatırlar vb. Ve o bölgede eninde sonunda deprem gerçekleşir ve genelde 5.5 büyüklüğünü aşmaz aşarsada enerji az gelmişdir :) . Ülkemizde 400'den fazla aktif diri fay bulunurken depremlerin ortalama (istatistik) olarak gerçekleşme süreleri bellidir. Tabi bu sürelere çok takılmamak lazım elazığ (6.8M) depremi oldu 5-6 yıl büyük deprem olmaz gibisinden yaklaşımlar hatalı ve yanlış düşüncelerdir.


    Bir deprem ülkesi olarak gerekli tedbirleri almakla yükümlüyüz , başka yapacağımız hiç bir şey yok... Ve bu tahminci adı altındaki adamlara lütfen prim vermeyin. yıllarını bu işe adamış, büyük emekler içeren çalışmalara hayatını adamış uzmanlar varken. Bu adamlara taparcasına ilgi göstermek bu uzmanlara yapılmış çok büyük saygısızlık ve ihanettir.

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • Çok fazla zombi filmi izlemiş vatandaşların sosyal medyaya yazması engellenmeli.Dünya'nın sonu gelmiş gibi davranıyorlar özellikle twitterda.


    Bu arada çinli uzmanlar virusu tamamen izole ederek gen haritasini çıkarmayı başarmışlar.Yakın vadede aşı hazır olabilirmiş.Zombi filmi izleyip insanlari telaşlandıran tayfa üzgün :)


    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/nuccore/MN908947

    Laboratuarlarında habire virüslerle oynuyorlardı ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Aşısını da bulsunlar bir zahmet.