Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yav kardeşim yazmayım yazmayım diyorum sanane illa herkez tutucakmı sen kendi ibadetine bak her sene aynı sorun ya..

    HİÇ KİMSE oruç tutmak zorunda değil ama gevşek gevşek sigara içip elinde çayla da gezemez.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • İstersem elimde kebapla gezerim.


    Yıl 2019, bence ilk önce bunu düşün.

    2019 diye toplumsal kültürümüzü saygımızı örfümüzü adetimizi terk mi edelim ? Nerede saygı? Nerede hoşgörü ? Çok mu zor yani yemeğini içeceğini göz önünde yemesen içmesen? Pöfür Pöfür ulu orta sigara içmesen? Lıkır Lıkır buz suyu kafana dikmesen? N'olur yani 1 ay bunları gizleyerek yapsan ölür müsün? 1 ay oruç tutana saygıdan dolayı bunları yapsan nolur. Kimse sana zorla oruç tutturmuyor.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Elinde kebaplada gezersin, suda icersin,istersen kuzu cevirmede yersin. Buna kimse karisamaz da bazi arkadaslarin anlamadigi su, eskiden oruclu olana, ramazan ayina saygi vardi, insan oruc tutmuyorsa bile gizli yerde su icerdi vs bahsedilen, vurgu yapilan bu,lafi alip abuk sabuk yerlere getirmenin anlami yok, elinde kebapla gezersin ama ben sana saygisiz derim bu kadar basit, burasi musluman bir ulke insanlar bu sicakta oruc tutarken saygi gostermelisin, bizim geleneklerimizde bu var, he benim kokenim ermeni rum hristiyan vs dersen eyvallah( ki gayri muslimlerin osmanli zamaninda ramazan ayinda nasil davrandiklarida bilinir onlar bile saygi gostermistir)


    Konuyu manasiz kaşımaya gerek yok, daha fazla uzatmayalim lutfen..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Birincisi, Türkiye Cumhuriyeti bağımsızdır, bir dini yoktur. Açar bakarsın anayasana tarih bilgin yoksa.


    İkincisi, eskiden sokakta insanlar yemek yemezdi, su içmezdi evet. Bu saygıdan değil, diğer çoğunluğun göstereceği şiddetten dolayı. Geçmişte yığınlarca haber ver ramazanda sokakta yemek yedi, dayak yedi diye.(Hâlâ var)


    Oruç tutup da, sokakta millet bir şey içince saygısız diyorsan imsak vaktinden iftar vaktine kadar evinde geçirebilirsin bence zamanını. Sokaklar ortak alanlardır ve karşındakine zarar vermeden özgür olduğun noktalardır.


    Uzatmamak en iyisi, evet.


    manasbalasy  Narsil


    Ayrıca evet, "Kimse size zorla oruç tutturmuyor."

    Einmal editiert, zuletzt von Okluzyon ()

  • Şurası bir gerçek ki Türkiye de inanç özgürlüğü vardır. Herkesin inancı kendinedir ve kimse kimsenin yaşam tarzına müdahale etmemelidir. Üstelik islamda zorlama da yoktur. Saygı karşılıklıdır. Ben bir inanca veya görüşe veya yaşam tarzına saygı gösteriyorsam karşımdaki de benim yaşam tarzıma (Karşındaki kisinin özgürlüğünü kısıtlamadığın sürece) saygı göstermelidir ve baskıcı tutumlar sergilememelidir.Sigara içemez ve çayla gezemez ifadesi yaşam tarzına müdahele oluyor. Bu tip tutumlar toplumumuzun daha da ayrışmasına sebep olabiliyor.Toplumumuzun ayrışmadan birlik içinde yaşamamız için birbirimize karşı toleranslı ve hoş görülü olmaya çalışmalıyız.

  • Okluzyon benimle senli benli konuşma samimiyetini sana kim verdi? (saygısız derken kanıtlamaya devam ediyorsun), olayı farklı anlamaya yada başka yere çekmeye gerek yok..


    "Birincisi, Türkiye Cumhuriyeti bağımsızdır, bir dini yoktur. Açar bakarsın anayasana tarih bilgin yoksa."


    Anayasa ve tarih bilgisi hımm ilginç bir bağdaştırma... Ülkemiz anayasasında din ibaresi olmaması demek bu ülkenin yüzde 90 nın müslüman olduğunu değiştirmediği gibi dininin İslam olduğunu da değiştirmiyor


    "İkincisi, eskiden sokakta insanlar yemek yemezdi, su içmezdi evet. Bu saygıdan değil, diğer çoğunluğun göstereceği şiddetten dolayı. Geçmişte yığınlarca haber ver ramazanda sokakta yemek yedi, dayak yedi diye.(Hâlâ var)"


    Bağnaz ya da dini anlamadan hareket edenlerin suçu tüm müslümanlarınmıdır yada islamamı yıkılmalıdır? Bence sen bir tarih karıştırda Osmanlı buyruğunda yaşayanlar nasıl yaşamışlar dinlerine dillerine karışılmış mı vs iyi öğren çünkü ihtiyacın var


    "Oruç tutup da, sokakta millet bir şey içince saygısız diyorsan imsak vaktinden iftar vaktine kadar evinde geçirebilirsin bence zamanını. Sokaklar ortak alanlardır ve karşındakine zarar vermeden özgür olduğun noktalardır."

    bak sen ya ciddimisin? senin gerçekten anlama sorunun var bunu çözdüm, ben yukarıda ne dedim acaba herkes özgürdür sokakta yersin içersin, ancak oruçluya ramazana saygı denen bir olgu var bunu beklemek normal birşey he yapmayabilirsin oda senin bileceğin iş ama benim gözümde geleneklerinden ananelerinden ders almamış saygısızdır.. Ayrıca ben hayatımda bu kadar saçma laf duymadım, o zaman madem sokaklar özgür önüne gelen açık açık seks yapsın umuma açık heryerde, sende görmek istemiyorsan evinde dur..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Arkadaşlar islam dini hoş görü dinidir kimse kimseye zorla birşey yaptırmamalı bunun altını çiziyorum, ben saygıdan bahsettim zorlamadan değil, umarım bunu anlayabilmişsinizdir.


    Konuyu kapatalım lütfen bu konu çok su götürecek belli,..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • kişinin ibadeti zahiri olursa kendisi için olur ve sual den muaf tutulur fakat Allah rızası için olursa hem zahiri hem de batıni olur. ibadeti layıkıyla eda eden mümin görmez, duymaz, konuşmaz. hikaye edilmesini de, şikayet edilmesini de sevmez Yüce Allah. ibadetin den ötürü saygı beklemek zahiri ibadete işaret olur, saygı gösteren edebinden ötürü saygı gösterirse ne ala, göstermezse hoşgörülü olmak gerekir ki; ibadet edenin hem sevabı artsın hem Allah razı olsun hem de o kişiyi düşünmeye sevk etsin. düşünsün, ben mi doğru yoldayım yoksa bu mu? zahiri ibadet bir kanat batıni ibadet diğer kanat, uçmak için iki kanat gerek. bir hadisinde Peygamberimiz s.a.v; "Nice oruç tutanlar var ki, oruçlarından payları açlık ve susuzluktur." diye belirtmiş.


    kendimizle beraber kaç kişiyi kurtarabiliriz, davamız bu olsun İnşallah.

  • Sevgi , saygı , karşılıklı anlayış , empati kültürü ,ve Geleneksel Türk İslam medeniyetine sahip çıkmamız gerektiğini hatırlatan yaklaşımlarınızdan dolayı sizi tebrik ederim Narsil hocam

    Günümüzde ne yapılıyorsa demokrasi ve özgürlük kılıfında yapılıyor ve bunu nerdeyse herkes yapıyor , kimse de nedense mahalle baskısını yada zorbalığı üstüne alınmıyor ama , baskı var diye bağıranlar bi bakmışsınız başka konuda baskıcı çıkıyor , bunun için toplum genelinde empati şart

    Sizin toplumsal uzlaşma merkezli , ama kendi Geleneksel değerlerimizi de önceleyen tesbitlerinizi önemsiyorum

    3/5 kar tanesi görmediğimiz kışlardaki gerginliği mübarek Ramazan yaşamayalım boşuna 😊

  • Bir gün gelecek bizden ayrılıp devlet kuran sonrada bin bir türlü musibetle boğuşan orta doğuda ki devletlerin bir çoğu yeniden Türkiye'ye ilhak isteyecekler... Ve bu tarih çok da uzak sayılmaz. O zaman geldiğınde israil denilen lanetli topluluk tarihten silinecek Rabbimin izniyle...