Son Şans

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Görünmez bir el var ülkemizin üzerinde. Sınırdan içeri girmiyor. Hepimiz yorulduk, bekledik ama bu kış hiç gelmedi. Mümkünse artık bahar gelsin en azından ümit etmeyiz.

  • Semih üstad emeklerine sağlık.Geceni gündüzüne kattın ama vermeyince Mabud neylesin Mahmut.Bu kışı hiç yaşanmamış sayıyorum.Baharda umarım havalar sıcak gider bari oraj görürüz.2019 kışında görüşmek üzere.

  • efsane sistemlerde zaten hep son anda gelmezmi :) devam arkadaslar son 72 de gelmeyen sistem zaten sistem degildir :boat: ... DEVAM.....


    senelerdir takip ederim iz birakan sistemlerin hicde bagira cagira geldigini gormedim. genelde her zaman kararsizlik hakimdir mgm nin son 24 de cok yogun karyagisi ikonu koyup bunyamin beyin son 12 saatte yeni kayit girdigini cok gorduk...


    ki bunlarin cogunda tepemizde kilometrelerce -24 ler yoktu. 3 tarafimiz denizlerle cevrili bu cografyayi modeller hicbir zaman cozemedi.. kucuk tetiklemeyle olaylar silsilesi 1mt kar yigar anadoluya.

  • bu sene kışta baya kötüydük avrupa ülkeleri çok şanslıydı ve kıs ayına gırdık gırelı en baba soguklu sıstemıde kaptılar. umudumuzu seneye saklayalım arkadaslar. kısı bitirmedim ama umıdım azaldı. her inişin bir çıkışı olur inşallah seneye efsanelerden secme bır kıs yasarız... semıh hocama da tesekkur ederım. bızı sureklı bılgılendırdı tecrubelı yorumlarıyla.

  • Bu sistemden hayır yok. Modeller çok stabil buda sıyırdı.. :(

    En sevdiğim mevsim : KIŞ
    En sevdiğim yağış türü : KAR
    En büyük hayalim : KAR DOLAYISI İLE APARTMAN KAPISININ AÇILAMAMASI :)

  • Forumda öyle bir sistem takibi yapıldı ki hiç incelemediğim modeller hakkında ben bile bir fikir sahibi olmaya başladım. En azından ülkemiz adına olumlu veya olumsuz çıktı olduğunu kavramamı sağladı. Sıkı takip yapan arkadaşlara teşekkürler.

  • Arkadaşlar 72 saat falan bırakın artık, sistemin bize dönme şansı yok, tüm modeller sistemin yönü dizilimi konusunda mutabık zaten 1 haftadır gfs ısrarla veriyordu biz ecmwfnin ihtimalinin gerçekleşmesini bekledik olmadı. şansımız az olsada 15-20 gün biraz daha zamanımız var kışı bitirmek için.

  • butun emegi gecen hocalarımızın arkadasların yuregine diline saglık gorunen koy klavuz istemez insAllah yanılan ben olurum sistem gelir hepimiz mutlu kısı kapatırız
    kalın saglıcakla 2019da gorusmek üzere.

  • Böyle bir kışa anca böyle bir final yakışabilirdi, tek umudum 2018 sonu ve 2019 Ocak Şubat kış aylarının da bu sezonki gibi geçmemesi üzerine. Moraller bozuk, kışın soğuk hava kar yağmur vs. olmayınca mevsimin keyfi çıkmıyor, Semih Hocamıza ve emek veren herkese teşekkürler, bakalım 2018 yazında nasıl anormalikler olacak, takibe devam.