Beiträge von Josephy

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Şubat sonuyla ilgili kimsenin bir beklentisi kalmadı sanırım, olan sistem de 2-3 kala resmen kendini eritti. Her girdiğimde 3 sayfa okumadığım sayfa olurdu, şimdi toplasan 2 msj onlarda olumsuz. Semih desen 2 gün kalmasına rağmen yazmıyorsa, ufak bir beklentisi dahi yok. Bence bundan sonra forumda herkes sıcak hava beklesin, sıcak hava üzerine beklentiyr girip yorum yapalım. Ahh kaçırdık sıcak hava dalgasını diyelim ki belki tersi çıkar

    Hava_Forum hocam, belki sizin efsane sistemle pek bir ilgisi yok ama 15-16’ sında gelen sistemle ilgili, ne kadar istanbula çok faydası olmayacaksa da doğu marmara ve batı karadenizle ilgili kısa bir yorum alabilirmiyiz sizlerden. Hazır boşken, efsaneyi bekliyorken. Çok da uzatmadan bu sistemi de boş geçmeyelim dedim. Şimdiden teşekkürler, hocam

    Sakaryanın sahil ilçesi olarak geç de olsa bu sistemden iyi yararlandık ve yararlanmaya da devam ediyoruz. Sahil ilçesi olmasına rahmen sanırım rakımın daha yüksek olduğu sakarya merkezden daha fazla kar aldık bu sistemde, hiç beklemiyordum çünkü Sakarya merkezde 30 cm kar varken daha burda karla karışık yağıyordu, beklemediğim bi anda c.tesi saat 14:00 da kara dönen yağış aralıksız hala devam ediyor ve yerde yaklaşık 50-60 cm kar yüksekliği oluştu. Uzun zamandır bu karı görmemiştim.

    Öncelikle şehitlerimize rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Semih arkadaşımızın da iyi niyetini anlıyorum. Normalde hiç yazan biri değilimdir, genelde yazılanları takip ederim ve semih arkadaşın yorumlarını da beğenirim. Ancak bir sistemin kapımıza dayandığı bu günlerde malum ülkemizin karışık durum yeniden baş gösterdi, bunu hepimiz biliyoruz Sistem o kadar karışık ki her kafadan bir ses çıkıyor. Tam da semih arkadaşımıza ihtiyaç olan bir dönemde. 26 aralık sistemi için önümüzde daha 2 hafta varken konu açmak yerine, bir iki kelam önümüzdeki sistemle ilgili aklından geçenleri yazmanın daha doğru olacağını düşünmekteyim.


    Bölge bölge iki -üç güne yönelik tahmin yapsan, aklından geçenleri yazsan eminim ki bu durum 10-15 dakikanı almaz. Konuya kilit vurursun, soru almazsın. Kimseye cevap yetiştirmek zorunda değilsin, böyle zor bir dönemde.


    Kırıcı olduysam af ola..

    Şu an Karasuda gece saat 1 gibi başlayan kar yağışı aralıksız devam ediyor ve şu an dışarıda yağan karı gördüğümde heyecanlandığım için yazmak istedim. 30 yaşındayım ve dışarıda yağan kara şu ana kadar hiç şahit olmamıştım. Şu an yarım metre kar var ve aralıksız devam eden bu kara akşama kadar sürerse 1 metreyi rahat buluruz.

    Trakya ve İstanbul avrupa yakasının karadenize kıyısı olan il ve ilçeleri dışında karadenize kıyısı olan istanbul anadolu yakası ilçeleri ve sakarya, kocaeli,düzce gibi illerin karadeniz kıyılarının kar almayacağını düşünenler arasındayım (dek yağışları olmadığı taktirde) Bu sistemin en çok marmarayı çevreleyen tüm istanbul avrupa ilçeleri ve bursa,yalova,balıkesir,çanakkale ve biraz da tekirdağı etkileyeceğini düşünüyorum. Özellikle de bursa ve balıkesir. Kocaeli kar yüksek yerler dışında bence pek yağmaz, sakaryanın güney ilçelerinde kar iyi yağar.


    Karın her bölgede herkesten çok yağmasını isteyenlerdenim. Bu tahminler benim kendi düşüncelerimdir. Profesyonel kesinlikle değilim, hiçbir iddaam da yok. sadece hevesli bir tahminciyim, tahminimi burada paylaşmak istedim.

    ABD'nin kuzeydoğu eyaletlerinde beklenen kar fırtınası yüzünden 6 bin 100 uçak seferi iptal oldu.


    Başta Massachusetts, New York ve Connecticut eyaletlerinde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle kar kalınlığının 1 metreyi bulabileceği belirtildi. Boston kentindeki Logan Havalimanı’nın, yerel saatle 19:30’dan itibaren gelen ve giden uçak seferine kapatılacağı duyuruldu.


    Bölgede yaşayanlar Pazartesi akşam saatlerinden sonra etkili olması beklenen kar fırtınasının tipiye dönüşmesi, yolların kısa sürede kapanmasına neden olacbileceği konusunda uyarıldı. Fırtınanın, kara ve havayolu ulaşımını olumsuz etkileyeceği, elektirik kesintilerine yol açabileceği belirtilerek vatandaşların hazırlıklı olması istendi.



    Bizde insanız arkadaş ya, özledik alarm durumlarını

    MGM Şubat ayının ilk haftası için açıklama yapmış ve demiş ki:


    ''TATİLİN İKİNCİ YARISINDA HAVA NASIL OLACAK?
    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü uzmanları tatilin ikinci yarısı için de aylık tahminlere dayanarak bir öngörüde bulundular. Buna göre Şubat ayının ilk haftasında ülke genelinde yağışlar da sıcaklıklar da mevsim normallerinin üzerinde olacak. Sıcaklıklar mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. İstanbul, İzmir gibi Marmara ve Ege bölgesinde kar yağışı beklenmiyor.''



    1 gün sonrasının hava durumunu bile doğru tahmin edemeyen mgm, merak ediyorum 2 hafta sonrası için nasıl bu kadar emin konuşabiliyor. Şubatın ilk haftası kara kış oldu da gelirse, bu yaptıkları tahminlerden sonra o koltuklarda oturmaya nasıl yüzleri oluyor. Her zaman aynısın mgm, dünyanın en kötü devlet meteorolojisi olma yolunda hızla devam ediyorsun. Her zamanki gibi yine yüzün kızaracak, inşallah..

    Zitat von karr1 pid='87233' dateline='1390837804'

    İstanbul da kar yağarsa ocak bitmeden yağar.Çünkü bir çok meteoroloji uzmanı ocak ayına göre şubat ayının daha sıcak geçeceğini söyledi.



    karr1 bunu kim seöylemişse uzmanlığını bıraksın bence ya da sen yalanı bırak meteorolojisinin m' sinden anlamayan biri olarakdan diyagramlara şöyle yalandan yere baktığımda bile şubat ayının ocak ayından çok daha soğuk geçeceğini görüyorum.