S-400 Soğuk Havadan Koruma Sistemi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Estagfurullah hocam, sizin doğa ve kış bağlantısında yaptığınız değerlendirmeyi hatırlıyorumda, o yorumunuz kışın su ana kadar ki kısmını özetliyor adeta...
    Bu kış şimdiye kadar arzu edileni yeterince vermemiş olabilir. ama siz kimsenin elini taşın altına sokmaya cesaret edemediği bu sezonda dahi, uzun süre oncesinde cesurca tahminler yaptınız. Çoğunluğu da tuttu zaten. Emeğiniz için tesekkur ederim.

    Seyyah

  • bu kadar kotu kisin acisini cikaracak birini ariyo herkes. O kiside benim muhtemelen:)


    Hocam bunun, tahminciler arasında en çok referans alınan itimat edilen kişinin siz olmanızdan kaynaklandığını düşünüyorum. Sonuçta siz bir referanssınız. Gayri resmi otorite gibisiniz. Söylediğiniz şeylerin insanlar üzerinde nasıl bir etki yaptığını da tahmin ediyorsunuzdur. Gelecek denilenler öyle ya da böyle gelmeyince girilen beklenti, alınan referans insanları yoruyor. Neticede herkes gibi siz de insansınız, hata da yapabilirsiniz, başarısız da olabilirsiniz. Ben bunca başarınıza rağmen buna açık olduğunuzu düşünüyorum; ama sizi takip eden bazı kimselerin buna açık olduğunu zannetmiyorum.


    Ben konunu tamamıyla sizin tahmin konusu açarken ki net ifadelerinizden kaynaklandığını düşünüyorum. İnsanlarda öyle bir referans durumundasınız ki söylediğiniz her söz büyük umut aşılıyor. Belki dikkat ediyorsunuzdur bilmiyorum, tahminlerinizi paylaşırken yoğun bir bombardımana bizi tutmazsanız, tarih yaklaşmadıkça detay vermezseniz ve paylaştığınız sistem haberlerini net ifadelere kaçmadan daha ortada açıklamalarla bildirirseniz insanların kafasında bu işin gelmeme ihtimalini de yeterince canlı tutmuş olursunuz.


    Yani burada size ayrıca bir görev düşüyor bulunduğunuz konum itibari ile.



    Bunun dışında genel olarak site üzerine söylemek istediğim bir şey var ki o da her olumsuz yorum gireni ılıkcı ya da kötü amaçlı diye tanımlayanların olması. Sonuçta burada öyle ya da böyle birileri bir vaatte bulunuyor ve buna muktedirler. İnsanlar üzülebilir, negatif duygulara kapılabilir, sendrom yaşayabilir. Buna hakları var. Herkesten her an pozitif olmasını kimse beklememeli. Bence o bazı kişiler de her bu kapsamdaki yoruma artık bu yaklaşımı sergilemekten vazgeçmeli. Olumlu şeyler kadar olumsuz şeyler de konuşulabilir şeyler. Her durumda aynı şeyden yakınılıyor; ama üzgünüm istesek de istemesek de var böyle bir gerçek. Rica ediyorum.

  • 87 kışında kar ne zaman başladı? Başlayana kadar hava hemen hemen bu kışa benzer devam etmişti. Ve istanbul her 30~ senede bir efsane yaşadı. Sabır ve dua ile..

  • bu kadar kotu kisin acisini cikaracak birini ariyo herkes. O kiside benim muhtemelen:)

    aldırma kardeşim boşver , kötü söz sahibine aittir her zaman..........
    tahminler ve herşey bir yere kadar, sonuç itibari ile yaradan ne isterse o oluyor. ama şunuda unutmamak lazım,
    daha öncede yazdığım gibi insanoğlunun kendi eli yarattığı kötülükler, doğa tarafından böyle tarafımıza iadeli taahhütlü geri postalanıyor.
    Etme bulma dünyası.......

  • Herzaman diyorum. Her turlu elestiriyede oneriyede acigim.


    Tahmin yaparken sozume ne kadar guvenildiginin ve inanildiginin farkindayim. Bu sistemi bir detay yuzunden kaybettik. a.b ispanya cevresinde degil Italya cevresinde olussa ve dogulasa simdi farkli seyler konusuyorduk. En efsane en kralı bendim:)


    Gecmiste basarili oldugum sistemlerde cok yazdim tebrik mesaji atmayin gerek yok diye. Tebrik almak icin yada popohlanmak icin tahmin yapmiyorum. Ünüm Mgm'de yada Devletin hava ile ilgili tahmine ihtiyac duydugu kademelere ulasmis durumda. Bununla ilgili mesajda aldim mailde aldim. Hatta devletin bir kurumuna girmekte uzereydim ancak brnim dışımda gelisen olaylar sebebiyle suan icin askıda. Olurmu olmazmi bilmiyorum. Boyle bir konuma gelmisken, tutmayacak yada gelmeyecek bir sistem icin neden gelecek diyeyim ? Yada neden kendimi riske atayim ? Nickini tanidigim kisilerden saygi cercevesinde elestiriler goremezsem yada mantık dahilinde elestiriler goremezsem tahmin isinide birakirim. Onun disinda tutmayan tahminim icin her turlu mantik cercevesindeki elestiriyede acigim. Nickini tanimadigim diger sitelerden gelebilecek art niyetli mesajlari ise kaale almiyorum dogal olarak.


    Benim icin hic farketmez. Isterseniz tahmin suresini 3 5 gune indiririm. Uzun vadeden bahsetmem. Boyle bir seceneginizde var. Hem benim icinde daha az stresli olur. Hatta yonetimdeki arkadaslar boyle bir anket yapsin. Oylamaya sunalim. Hangisi daha cok oy alirsa ona uyariz.

  • @Efsane-Semih hocam tahmin işleri hiç kolay değil heleki bu sene hiç kolay değil ancak sistem gelsede gelmesede bu forumda diğer hocalarımızla beraber başta siz olmak üzere sizden çok şey öğrendim vede devam ediyorum oyüzden kimselere kulak asmayın derim


    asıl sorum ise bu sene böyle bir kış geçirmemizin nedeni nedir? amerika'nın batısı kurak iken doğusu dondurucu soğukların olduğu, atlantiğin sıcak , avrupanın soğuk ve bizim kurak bir mevsim geçirmemizin başlıca problemi bünyamin hocamızın bahsettiği gibi jet akımlarımıdır ?


    küresel ısınma diyoruz ancak geçen senede küresel ısınma vardı ve bir senede bukadar kış farklılığı yaşanmasını buna bağlamak istemiyorum açıkcası