Marmara ve Batı Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ecmwf Marmaranın belirli bölgelerine kar vermiş hatta Trakya’dan İstanbul Avrupası Yakası’nın batısının yükseklerine kadar uzanmış. Gfs’den çok daha iyi Ecmwf.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Malum kasım ayındayız ve kasım ayında bile kar beklemek mükemmel bir olay olarak nitelendirebiliriz bölgemiz adına.Elbet mevsimi gereği sınırda kalma ihtimalleri bulunuyor ancak sistem gelene kadar gücü ve kuvvetinde değişiklik olacaktır bu yüzden şimdiden yorum yapmak doğru olmaz ancak bu tür durumlarda dek alan kentlerde dek yağışları sırasında sıcaklık düşer.Yine bu tür durumlarda kar görülür bir örtü yapar dek keser ve diğer dek gelene kadar erime trendine girer.Bu yüzden tekrar hatırlatmak istiyorum ki aylardan kasım.Kasımda bunları tartışıyorsak kışın tartışacak bir şey kalmaz :)

    Peki bunu için dek şartları olusuyomu yani tarkayanin doğusuna diyelim çünkü dek alan bir yer,ne dusunuyorsunuz nasıl tahmin ediyorsunuz.

  • Kasım ayı sonuna kadar yurdumuzun büyük bölümünü etkisi altına alacak olan Azor destekli sistemler silsilesi bu görüntüde en fazla yurdun kuzeybatı kesimlerini etkileyecek gibi görünse de kar sınırı acısından iç bölgelerin daha şanslı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır! Özellikle bu hafta Çarşambadan Cumaya verilerin tutarlılığı ve sistemin kararlılığı beklentilerimizin somutlasmasini sağlayacaktır. Projeksiyon uzun ancak daha önce de aktardığımız gibi Kasım ayı içind e olmamıza rağmen sinoptikler çok tutarlı ve patern belirlenmiş gibi görünüyor! Bu görüntü Ocak ayında olsaydı uyarı üzerine uyarı yayımlamak gerekirdi ancak ihtiyatlı olmak üzerimizdeki Havaforum misyonu ve vizyonu gereği artık şart. Takip ediliyoruz basın bizlerden aldığı bilgileri haber kaynağı olarak gösteriyor. Velhasıl Cuma Gününe kadar her güncellemeyi dinamik bir şekilde yorumlayarak herkese en doğru bilgiyi vermeye çalışacağız. Trakya - Marmara ve Batı Karadeniz için söylenmesi gereken en kesin ifade şu aşamada paltoları atkıları ve bereleri çıkarın, eldivenler de paltolarınızın cebinde beklemede olsun :hfyeni (18):

    Sevgiyle kalın

  • Kaanemre59


    Bir kar sevdalısı olarak ben de merak ve heyecanla bekliyorum, umarım bu sene kırarız şeytanın bacağını.

    Ama ben, modelleri n tutarsızlığı gibi konulara girmeden sadece şunu söylemek istiyorum.


    Kasım ayı içinde olmamız da bir etken tabi, henüz sıcaklıklar yeterli düzeyde düşmedi. Toprak ve sular henüz soğumasını tamamlayamadı

    Bu bakımdan kendi adıma "örtü" oluşmayacağını düşünüyorum.

    Eğer havada bile görürsek bu mevsim için sev,nelim evet ama çok da umut bağlamayalım :)


    Ama yine benim açımdan sevindirici olan, bu modellerde gördüğümüz sinoptikler, soğuma tamamlanınca da oluşmaya devam ederse, Trakya unutulmayacak bir kış yaşar.


    iyi forumlar