Marmara ve Batı Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Forumumuz da devam eden yenilikler kapsamında Marmara ve Batı Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar konusu Trakya Özel Meteorolojik Yorum Konusu ile birleştirilmiştir ve konunun ismi Marmara ve Batı Karadeniz Raporlar-Yorumlar olarak değiştirilmiştir.

  • Trakyalı forumdaşlarımıza hoşgeldiniz diyelim.Bir Çanakkaleli olarak Trakyalıların derdini anlarım :)

    İnşallah tüm bölgemizin adam akıllı kar aldığı bir kış olur

    Trakya bölgeside bize katıldığına göre tahminlerdeki haritamız aşağıdaki harita olacaktır

    a8f030905.png

  • Bölgemize,Trakya Bölgesinin de katılmasıyla daha aktif bir konu başlığı olur inşAllah hayırlı bol karlı kışlar görmek nasip olur bölge olarak.Trakyalı arkadaşlarda hoş geldiniz

  • Hayırlı olsun. Üstümüzden hızla geçip Marmara'nın doğusunu güneyini ve Batı Karadeniz'i vuran sistemler yüzünden biz Trakyalıların sızlanmalarını bolca dinleyebilirsiniz bu kış, peşinen söyleyeyim ^^. Birkaç kıştır durumumuz bu maalsef.

  • Hayırlı olsun. Üstümüzden hızla geçip Marmara'nın doğusunu güneyini ve Batı Karadeniz'i vuran sistemler yüzünden biz Trakyalıların sızlanmalarını bolca dinleyebilirsiniz bu kış, peşinen söyleyeyim ^^. Birkaç kıştır durumumuz bu maalsef.

    Geçen sene Edirne'nin 30cm aldığı sistemi ve 10-11 Ocak 2017 sistemlerini ne çabuk unuttunuz?...

    Bu arada birleşme hayırlı olsun :)

  • Birkaç kıştır böyle bir durum olduğunu düşünmüyorum. 2016 sezonu olsun 2017 sezonu olsun gayet iyi kar aldı Trakya. 2017 de infoclimat verilerine göre Trakya geneli 30 gün civarı Karlı gün gördü bunu İstanbul vb başka yerler yakalayamadı. Geçen sene ise 25cm kar ile Trakya, çevresinde en karlı geçen yerlerden oldu yaptığınız genelleme yanlış diye düşünüyorum.

    [size=large]Hava Forum[/size]
    [size=large]Metehan[/size]

  • Yeni yuvamız hayırlı olsun diyelim :)


    Gelibolu doğumlu ama Çorlu'da yaşayan bir Trakya'lı olarak, özellikle geçen yıl yaşadıklarımız çok ağır geldi :)

    Umarım bu yıl her şey daha güzel olur.


    Bu arada, ECMWF ve GFS modelleriin aktüel senaryolarında, Trakya özelinde Batı bölgeler için yağış oldukça az görülüyor. Umarım sadece senaryo olarak kalır :)


    iyi forumlar olsun herkese.

  • Geçen sene için konuşursak Trakya kar konusunda bölge de başı çeken taraftır.Ben Güney Marmara adına sadece havada kar gördüm.Bu sene umarım doğusuyla batısıyla kara,yağmura,soğuğa doyarız.

  • GabelBerg10


    Yok haklısınız tabi. Genel anlamda Trakya, özellikle Istranca dağları, Balkanlar üzerinden gelen soğukların ilk uğrak noktası olması :) ile oldukça şanslıdır.

    Geçen kış, yanılmıyorsam bir defa Edirne ciddi bir kar yağışı aldı. Ama ben mesela Çorlu'da bir kere hava da, bir kere de sabah erken kalkınca arabanın üzerinde gördüm :)


    "ağır geçen " tabiri ile kastettiğim budur :)


    Hatta çok ama çok iyi hatırladığım 1.kasım.1990 günü akşamı hava eksi sıcaklıklara inmişve özellikle kar olarak şahane bir kış yaşamıştık.

    Ama inanın ben kendi adıma ( kesinlikle göbeğim ile alakalı değil) şu anda gündüzleri kısa kollu ile geziyorum :)


    yine kendi adıma " bir kar aşığı" olarak Trakya bölgesinin eski kışlarını çok özledim


    iyi akşamlar

  • ilker.gunebakan doğrudur abim insan arıyor o eski kışları,koşulları.Balkanlardan geliyor manşetini inan bir Balıkesir'li olarak bende çok özledim ki yerinide ,ne kadar bulunduğum konum dek açısından iyi olsa da 60-70 cmlik bir dek ile de değişemem.Balkanların soğuğu karayeli bir başkadır, hele birde uygun bir noktada siklonuda patlattık mı oturda ağla :)

  • ilker.gunebakan hocam aktif trakya üyesi olarak güzel yazılarınızı burada da bekliyoruz, bu sene inşallah bölge olarak hepimizin hasretini dindireceği bir sene olur..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Narsil


    Teşekkür ederim.


    Bol kar yağışlı, insanların zarar görmeden kış mevsiminin güzelliklerini yaşayacağı bir yıl geçirelim, çok romantik yazılar ve bölgeden güzel fotoğraflar paylaşmak benim için de ayrı bir zevk olur :)


    hep beraber inşallah. :)

  • Geçen sene Edirne'nin 30cm aldığı sistemi ve 10-11 Ocak 2017 sistemlerini ne çabuk unuttunuz?...

    Bu arada birleşme hayırlı olsun :)

    :thumbup:Lokal, kısa süreli ve ani yağışlar yaşandı, geneli sevindiren kar olmadı .Ben Keşan'dayım. O kar bize uğramadı, kuzeyi vurdu geçti. Zaten senede 1-2 kere yağan günübirlik üj bej cm kar eski kışları yaşayanlar için pek bir anlam ifade etmez diye tahmin ediyorum. Siklonlu, hayatı felç eden kış özlemi çekiyorum ben. Geçen yıl koca kış 2 sabah don yaşadık burada ki ortalanın çok çok altı bir durumdu. Öyle kışı kış mı sayarım. Bu kış hepimize bereketli geçer inşallah.