GFS, ECMWF ve UKMO Yorumlamaları (Ocak 2018)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 6-7'si için birşeyler beklemeyin arkadaşlar yapacak birşey yok. Ben ömrüm hayatımda modellerin bu kadar oynak, verilerin bu kadar etkisiz olduğu bir kış daha görmedim. Çok üzücü gerçekten. Neyse kuru soğuk olacağına havalar ılık olsun bari o da tamam :(

  • Bu zamana kadar sabrettik ama sabrımız artık taştı.Senelerdir aynı şeyleri söylüyoruz ama almıyor bazı kafalar almıyor.Ne yaparsak yapalım ne söylesek söyleyelim olmuyor.İnsanın içindeki şeytana dur demiyor.Ağzından çıkanı kulağı duymuyor.An itibariyle yeni üye ve üyelere konuda yazma kaldırılmıştır.Aynı zamanda diğer rütbelerde olup saçma sapan fikirlerini bu konuya yazmakta ısrar eden "platinum" dahil üyeler "üye" durumuna düşürülüp bu konudan aynı şekilde yasaklanacaktır.Mevcut üye olanlardan bu durumu haketmeyen üyelerde var tabi ki.Bu üyelerimiz takip edilip rütbeleri bir üst rütbeye yükseltilip konuda ki engelleri kaldırılacaktır.
    Bu duruma düşmekte payı olan üyesinden platinuma kadar tüm üyeler bu vebalin altındadır.Şu saatte bu konuda olan 1200 kişinin yada dün gece yarısından saat 1:30 da sadece bu konuda olan 1100 kişinin ve daha fazlasının vebali bu kişilerin üzerindedir.


    Sanki tüm kıyılara kar yağmış sadece bu tip konuşan kişilerin olduğu yere yağmamış gibi konuşulması artık sabır sınırlarını zorluyor.Aynı durumda başka üye ağzını açmazken bu tip kişiler kusuyor resmen etrafa zehirini.


    Bundan sonraki süreçte takip devam edilecek olup ilgili kişiler uyarılmadan konu dışı bırakılacaktır.Bu sisteme uyan üyelerimize şimdiden teşekkür ederiz.İyi forumlar.

  • @Samet_113 Güzel uygulama hocam en azından bilgi kirliliği troll vs. engellenmiş olur. Zaten biz pek birşey bilmiyoruz takip edip öğrenmeye çalışıyoruz üye olarak kalsakta olur :) İleride iyice öğrenip konuya hakim olunca bir özel mesaj atarım size yazma vakti gelince :D

  • Akdeniz'in üretemediği alçak basınçları Kırım'da görüyoruz bu yıl sonrada bizi sıyırıp kuzeye kaçıyor soğuklar ilginç bir tecrübe oluyor :)