Beiträge von zebellah

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Allah’a sonsuz hamd olsun. Sonunda kar yağışı başladı. Ufacık bile olsa havada lapa lapa süzüldüğünü gördüm ya o bile unutturdu bütün kışın stresini. Keyfini çıkarma zamanıdır. İnanmaktan vazgeçmeyen, bize gördüğü bilgileri söyleyen birşeyler öğrenmemizi sağlayan büytün üstadlara teşekkürler.

    Ben bu forumda defalarca kar yağacak diyenlerin bile verilerle paylaşım yapması gerektiği uyarısına şahit oldum. Burada amaç sinerji yaratmaktır. Kimse kar geliyor diyene alkış tutup, gelmeyecek yağmayacak diyenleri taşlamıyor. Sadece Hisse dayalı atış poligonu konusu dışında yapılan tahminlerin veri ve analizlerle yapılmasını savunuyor yönetici arkadaşlar. Siz öyle hissediyor olabilirsiniz fakat yönetim nizamı sağlamakla görevlidir. Ortalıkta bu siteyi karalamaya çalışan, trollemeye çalışan çok insan var ve bunlarla bizler değil yönetim uğraşıyor. Onlara da hak verin kolay bir iş değil nizamı sağlamak. Lütfen üstadlar dışında tahmin yaparken birkaç veriyi analiz ederek tahminlerinizi yapın. Sonuç itibariyle herkes yanılabilir. Allah'ın takdiridir nihai sonuç. Ben veri, analiz ve model incelemesi bilmediğim için asla yağar yağmaz demiyorum. Verisiz yağar diyenin de yağmaz diyenin de yorum yapmasını istemiyorum "meteorolojik yorum konusu" içerisinde.

    @Efsane-Semih Meteorolojiden hiçbir şey anlamam, azor nedir vs. hiçbirşey bilmem ne olduğunu daha yeni öğrendim o yükselen alçak basınca deniyor galiba :D . Ben bu foruma girip bütün konuları ve özellikle Semih hocanın yazdıklarını okudukça keyif alıyorum. Bırakın kim ne derse desin. Bunu konu etmemize bile gerek yok. Semih hocam birşeyler yazdı mı diye hergün duvarı kontrol edip son yazdığı mesajları keyifle okuyorum :D 2 gram birşey öğrendiysem havayla alakalı, sizin sayenizde hocam. İyi ki varsınız. İyi ki havaforum var. Valla işte vakit geçmiyor yoksa her güncellemede keyif alıyorum:D. Emeklerinize sağlık.


    Meteoroloji ile ilgili güzel ders alabileceğim bir kaynak kitap veya video ders şeklinde önerebileceğiniz yararlı bir kaynak varsa tavsiye ederseniz çok sevinirim. Teşekkürler

    Bu gözler daha düne kadar kışı bitirenleri gördü.Şimdi aynı gözler o kışı bitiren kişileri burada ateş ederken görünce ister istemez takıyorum gözlükleri. :hfyeni (29): :hfyeni (29): :hfyeni (29):
    Bu arada sezonun ilk 1000 kişisine de selam olsun.Ateşe devam. :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana:

    Buradayız hocam /scatisma2::341 .


    Belki anlamıyoruz, yazmıyoruz gereksiz kirlilik yaratmıyoruz ama hep sessiz takipteyiz. Ilıkçı değiliz, bilgisiziz :D Ateş etme zamanı dediyse hocalarımız evelallah güzel ateş ederiz, gözlük takarız :hfyeni (29): :hfyeni (29):


    :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana:

    Üstad sessiz takipçilerindenim. Öncelikle tahminine sağlık. Senin ününün duyulması ve ben gibi sessiz takipçilerinin artması lazım. İznin olursa eğer ekşisözlük hesabımdan senin tahminini ismini vererek paylaşmak istiyorum. Müsade edersen yapalım namını duysun herkes. İnşallah herşey söylediğin gibi gerçekleşir. Emeğine sağlık.

    Arkadaşlar burası model yorumlama sayfası. Efsaneyse de, kestaneyse de bunu modeli yorumlayarak belirtin. Saçma sapan trollükler yapmayın bu siteye 3 gün önce üye olup. Ben de okuyorum yazılacak güzel yorumlamalar belkiyorum fakat konuya hakim olmadığımdan bir kelime etmiyorum. Üstadlardan ricam modelleri detayla yorumlayarak bilmeyenlere ışık niteliğinde yorumlamanız. Saygılar.