GFS, ECMWF ve UKMO Yorumlamaları (Ocak 2018)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Önceki güncellemeler ülkenin Doğusunu etkiliyodu şimdi Balkanlar’ı tam olarak sisteme yaklaşıncada bizi gösterir Allah’ın izniyle denizlerde sıcak güzel şeyler olabilir alkis3223213123 :hfyeni (29):

  • 3 4 guncelleme israr etmeli, ve dahada iyi bir hal almali zira 216, 240 bu goruntude ortada.ama bukadar kotu guncellemelerden sonra bu ilac oldu.ins israr eder ve daha iyi bir hal alir..

  • 168 Saat sonrasi oldukca degisime acik. Efsane Semih ustad da belirtmisti. Emc 168 saatte kadar tutarlidir diye. Ukmo suan icin en gercekci senaryoyu sunuyor bozulsada 144 saat oldugu icin mutlaka dikkate alma gerek. Ecm ise 144 Saat sonrasi icin bize fikir veriyor.

  • Böyle sistemlerde YB altında kayıp giden soğukların olduğu zamanlar elbet olmuştur ama bu ihtimal her zaman en düşük olan.



    Geçen kış bir model.6-10 Ocak efsane yaşanan sistem öncesi.29 Aralık 2016 gününe ait bir çıktı.İskandinav Yb'si altından kayıp gitmiş güya soğuklar.Sonuç ne oldu gördük.

  • Ecmwf devamında azor yeniden iskandinav ateşini yakıyor, vade uzun ancak bende şu görüşe katılıyorum ya efsane alacaz ya kestane.Ortası yok! Ayrıca o azor izlandaya seti çektikten sonra orada durursa tadından yenmez soğukları görebiliriz üstümüzde. Yarın çok önemli oldu şuanda..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • aga Doğu Türkistan da ki Kırgızistan da ki soğukları Ukraynaya getirmeyi başardık. Yukarıda birisi yazmıştı Kırıma kadar gelen soğuklar Türkiyeye inmezse yakarım bu gezegeni :) Azor az daha dayanırsa Akdeniz bu kadar sıcak iken illa ki AB üretir. Sıcak olan Karadeniz ile bu soğukları aşağıya çekersek efsanenin efsanesini yaşarız. Az daha sabır

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Konu gece GFS ye kadar kapalı kalacak. Bu modelin yorumlarıyla ilgili bölge başlıklarında devam edelim

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Buradaki en büyük risk şu: Eğer iskandinavya üzerindeki YB, Barents ve hatta kuzeybuz denizi üzerinden indirmekte olduğu soğuk havayla senkronize hareket edemez ise, bir başka deyişle bir miktar izlanda baskısı yemezse işimiz yine yaş olur. Bu kez Ukrayna üzerinden giren soğuk hava Romanya içlerinden dosdoğru Hırvatistan italya sistemi oluverir avcumuzu yalariz. Hatta Almanya sistemi haline bile gelebilir. Bu olasılıklar var elbette ama şu görüntü bizim için çok önemli zira AB imparatorluğu nun en önemli kalesi iskandinavya düşecektir. Sonrası çorap söküğü gibi gelecek inşallah.

    Bu risk kendisini 6 gün önce de göstermişti ve riski size yukarıdaki yorumumda belirtmiştim. Ama telaşa mahal yok.

  • ECMWF 12z Diyagram değerlendirmesi


    Orta Avrupa diyagramında ortalama artış gösterirken ana çıktı soğuk kalarak düşüş göstermiş.Buda ana çıktının yarın gene değişebileceğini gösteriyor.




    Ukrayna'dan bir diyagram.Ana çıktı soğuk kalsada ortalamada ciddi düşüş var ve eğilim yukarı doğru değil aşağıya doğru.Olumlu bir durum



    Buda Fransa'da bulunan AB'nin diyagramı.Bu AB yüzünden Azor ile İskandinavya arasında bağlantı kesiliyor.Ana senaryo en düşük kalmış ancak eğilim aşağıya gibi gözüksede ortalama daha yüksek.



    Buda İskandinavya üzerinde bulunan YB'den.Ana çıktı biraz kuvvetli çıkmış bu bölgede ancak bu kuvvetli çıkma durumu uzun vadede olduğundan bizi daha fazla ilgilendiren yerde değil.Bizim için öenmli olan yerde 12-13'ünde ana çıktı ile ortalama uyumlu sayılır.Buda olumlu.


  • Konu açılmıştır arkadaşlar eğer büyük bir problem olmadığı sürece paylaşabilecek bir arkadaşımız var ise o paylaşsın lütfen yoksa kopukluk olduğunda konu düzeni tamamen değişiyor.